Pyszne danie na obiad, polecam. Pierś z indyka pokroić w plastry o grubości 1 cm. Cebulę obrać i pokroić w piórka, pieczarki umyć i odsączyć. Mięso z indyka doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Obsypać posiekanym świeżym tymiankiem. Na patelnię wlać olej i wrzucić cebulkę, boczek wędzony pokrojony w kostkę. Smażyć aż tłuszcz z boczku się stopi. Dodać kawałki(...)mięsa i smażyć 3 minuty.Pod koniec smażenia wrzucić czyste pieczarki i chwilkę smażyć. Podczas smażenia mięso przewrócić. Ziemniaki umyć, dokładnie wyszorować, marchewki oskrobać, od fasolki odciąć końcówki. Do dużego garnka wlać wodę i gotować ziemniaki przez 10 minut w osolonej wodzie. Dodać marchewki, fasolkę i gotować aż warzywa będą miękkie. Odcedzić. Do żaroodpornego naczynia wlać wywar, następnie wszystko z patelni
Kuchnia Pokoleńgłowy podczas dzisiejszych zakupów na pobliskim rynku. Składniki : schab – jego ilość zależy od tego ile kotletów potrzebujesz na obiad, ja potrzebowałam 4 więc wystarczyło 250 g mięsa pieczarki – 250 g cebula 3 ząbki czosnku 1 pora śmietana 18% do zup i sosów – 330 ml sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy Przygotowanie: mięso pokrój na kotlety i lekko(...)rozbij tłuczkiem posól je i popieprz obsmaż na rozgrzanym oleju na rumiano przełóż do garnka dorzuć do garnka 3 ziela angielskie oraz 2 liście laurowe pokrojone pieczarki, cebulę, czosnek oraz porę smaż po kolei na patelni i przekładaj do garnka, w którym jest mięso zalej wszystko wodą poniżej poziomu składników na tą samą patelnię wlej śmietanę, dodaj do niej sól
Oka w rosole czyli KaFka gotujeWiększość przepisów pokazuje sposób przygotowania papryki faszerowanej mięsem mielonym z dodatkiem ryżu. Ja natomiast w tym wpisie chciałbym Wam pokazać jak możemy przygotować jeszcze bardziej zdrową
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sił stania przy garach nie ma ;-) Dlatego postanowiłam dzisiaj przygotować coś na szybko, bardzo szybko. Makarony uwielbiam to i takie rozwiązanie mi odpowiadało. Składniki: garść makaronu spaghetti kilka pieczarek garść pomidorków koktajlowych 2 łyżki serka mascarpone sól i pieprz do smaku Przygotowanie: makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu pieczarki pokroić w paski i podsmażyć na patelni
Gotowanie z pasjąpracy lub na kolację. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 500 g fileta z kurczaka ½ puszki kukurydzy 1 mały słoiczek selera 1 mały słoiczek pieczarek marynowanych 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka lub przyprawy gyros sól, pieprz (do smaku) Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą i podsmażyć(...)miski, dodać majonezu i wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą oraz pieprzem. Krok po kroku: 1. Podsmażyć kawałki mięsa 2. Wymieszać mięso z pieczarkami, kukurydzą i selerem 3. Dodać majonez i doprawić Pobierz wersję do druku: Pobierz Szybka sałatka z kurczakiem Artykuł Szybka sałatka z kurczakiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plżadne inne warzywo nie nadaje tak aromatu i charakteru całemu daniu, jak ona. Polecam. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 2 papryki 250 g pieczarek 200 ml passaty 200 ml łagodnego ciemnego piwa (może być karmelowe) 3 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka jałowca 1 listek laurowy oliwa sól i pieprz 1 łyżka masła 1 łyżka(...)Dodać ząbek czosnku roztarty z 1/2 łyżeczki soli oraz przyprawy, wymieszać i smażyć jeszcze minutę. Zalać piwem i po zagotowaniu przelać wszystko do rondla z mięsem. Dodać passatę, pieczarki pokrojone w ćwiartki i paprykę pokrojoną w około 2 cm kostkę. Wymieszać. Gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu 1 i 1/2 godziny, po czym zdjąć pokrywkę i gotować jeszcze
zadanie-gotowaniedodaję garść posiekanej pietruszki. Do talerzyka wsypuję bułkę tartą. Zwilżonymi rękami formuję kotlecik, obtaczam w bułce tartej, zmażę na oleju na złoty kolor. Sos: 3 łyżki oleju cebula pieczarki śmietana 18% Do rondelka wlewam olej. Smażę na oleju cebulę pokrojoną w kostkę, dodaję pokrojone w plastry pieczarki. Duszę chwilę, solę, pieprzę, dodaję 3 łyżki śmietany 18%. Smaaaczne Artykuł
MojaQchnia.plMakaron i mascarpone to zawsze dobre połączenie. Tym razem prezentuję wersję z pieczarkami, szpinakiem, czerwoną cebulą i szczypiorkiem. Makaron zagotować w osolonej wodzie. Pieczarki pokroić w cienkie plastry. Cebulę drobno
BullioZiemniaczane pyzy to bardzo dobry sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia. Wystarczy dodać mąkę ziemniaczaną, wodę oraz zrobić ulubiony farsz. Dla mnie najlepsze są pieczarki podsmażone z cebulką i przyprawami. Zapraszam do obejrzenia krótkiego video-przepisu // Składniki: 500 g ugotowanych ziemniaków ok. 200 g mąki ziemniaczanej ok. 150 ml wody farsz – pieczarki, cebula, przyprawy (sól, pieprz, majeranek
Via Gustogarnka wszystko co miałam i powstał szybki i smaczny obiad! Taki polsko – włoski mix z odrobiną fantazji… SKŁADNIKI – makaron rigatoni – 250 g karkówka lub schab – 15 dkg pieczarki – 6 sztuk cebula – 1 sztuka pesto pistacjowe lub inne według uznania – 2 łyżki pestki z dyni – 4 łyżki oliwa z oliwy sól, pieprz grana padano lub żółty ser – trochę(...)Makaron ugotwać al dente. Mięso pokroić w kostkę i przesmażyć na oliwie. Po 5 minutach dodać obraną i posiekaną cebulę i smażyć kolejne 5 minut. Następnie dodać pokrojone drobno pieczarki. Dolać trochę wody i duszić na małym ogniu 15 minut. Po tym czasie dodać pesto, obrane pestki z dyni i ugotowany makaron. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na talerze
kuchniabellissima.wordpress.comwiejskiej cienkiej kiełbasy 2 małe cukinie po 250 g, u mnie żółta i zielona 2-3 cebule, u mnie żółta i czerwona 2 papryki, u mnie czerwone 10 średnich pieczarek 2 łyżki przyprawy do grilla 5-6 łyżek oleju Cukinie razem ze skórką pokroić w plastry. Wybrałam małe sztuki bo ładniej się prezentują ale można dać jedną większą i plasterki(...)przekroić na pół lub w ćwiartki. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w dużą kostkę. Cebule obrać, pokroić w ćwiartki i każdą ćwiartkę rozdzielić na 2-3 części. Pieczarki przekroić na pół. Kiełbasę pokroić w plastry o grubości ok 1,5 cm. Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do dużej miski. Skropić olejem i posypać przyprawą. Delikatnie wymieszać. Następnie na patyki nadziewać
Monia miesza i gotujeLekka, pożywna i baaaardzo smaczna! SKŁADNIKI: 300g pieczarek 2 marchewki 1 duża, lub dwie małe pietruszki 1 mały seler Biała część pora 1 średnia cebula Kilka ziemniaków 2 łyżki posiekane koperku 1 kostka rosołowa 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 szklanka mleka 2 łyżki jogurtu greckiego 3 listki lazurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, sól, pieprz, (Maggi, wegeta(...)drobno kroimy. Do garnka wlewamy około 2l wody, wrzucamy kostkę, liście lazurowe, ziele angielskie i pokrojone warzywa. Na patelni rozgrzewa oliwę i masło, podsmażamy drobno posiekaną cebulę, dodajemy pieczarki (pokrojone, ale na grubsze plastry) całość podsmażamy na dużym ogniu. Kiedy warzywa w garnku zmiękną dodajemy zawartość patelni oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Mleko łączymy z jogurtem
Mamuśka wraca do formynotatki z gotowania, bo jak patrzę na niektóre przepisy po roku, to niezłe hieroglify wyszły ;) Składniki : 150g polędwiczki wieprzowej 1 łyżka oleju z prażonych orzechów 2 pieczarki brązowe 3 łyżki canihua garść młodej kapusty kilka pestek granatu 1 dymka 3 papryczki chili oliwa z oliwek extra vergine Przyprawy : pieprz czarny curry trawa cytrynowa kmin(...)parze. Włączamy parowar na 30 minut. Mięso układamy na folii aluminiowej na drugim poziomie i wkładamy po 5 minutach, czyli musi się parować 25 minut. Kroimy w plastry pieczarki brązowe i wkładamy je na trzecim poziomie na 10 minut. W między czasie kroimy kapustę, polewamy ją oliwą i dodajemy pestki granatu, a papryczki chili w plasterki. Po wyłączeniu się
Parowar Facetażeby płyn wypłynął. Zostawić tak na kolejne 5 minut. Przygotowanie farszu – na patelni roztopić masło i wrzucić posiekaną drobno cebulkę. Smażyć mieszając, aż zmięknie. Dodać pokrojone drobno pieczarki i chwilkę smażyć, pieczarki muszą puścić wodę. Dodać posiekany czosnek, chilli,ryż, wymieszać. Wlać wywar, gotować mieszając 3 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. jak nie macie wywaru to można
Kuchnia Pokoleńktóry także uwielbiam Cygan Na placek kilka ziemniaków ( u mnie już młode ) 1 cebula 1 jajko 3-4 łyżki mąki sól, pieprz do smaku olej do smażenia Na sos pieczarki cebula mąka do zagęszczenia przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy Do nadziania ryż Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce, dodać jajko, przyprawy, mąkę i dobrze wymieszać. Smażyć na dobrze(...)rozgrzanym oleju placki o średnicy patelni. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Podsmażyć na rumiano cebulkę, dodać pieczarki, jak puszczą sok podlać wodą i dobrze doprawić do smaku. Pod koniec duszenia zagęścić mąką rozmieszaną z wodą. Na połówkę usmażonych placków ziemniaczanych nałożyć ugotowany ryż, złożyć na pół i polać obficie sosem pieczarkowym. Artykuł Cygan :) pochodzi z serwisu Każdy
Pieguskowa Kuchnia