pieczarki - 22435 przepisów (strona:664/1496)

Pizza ” Valencia „ 159

rozprowadzonych w kilku łyżkach wody 5 łyżek oliwy z oliwek 1 szklanka wody , szczypta soli i cukru pozostałe składniki : kilka plastrów salami kulka mozzarelli kilka pomidorków koktajlowych 1-2 pieczarki zielone krojone oliwki sos do pizzy ( ja używam ketchupu z cukinii własnej produkcji – tutaj przepis ) szczypta suszonego oregano , bazylii , tyle ile lubicie do smaku tarty ser żółty , dowolnego rodzaju(...)brzegi ( z drugą postępujemy tak samo , lub mrozimy do użycia na później ) . Smarujemy sosem z cukinii lub innym pomidorowym mazidłem Posypujemy tartym serem , układamy na wierzchu , mozzarelle , salami , krojone pieczarki , całe pomidorki i oliwki . Całość doprawiamy ziołami i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 C , bez termoobiegu ( grzałki góra i dół ) . Pieczemy do momentu , aż brzegi lekko zaczną brązowieć . Gotowe

Ogrodnik w podróży
Jajka z farszem pieczarkowym 1393

symbol Wielkanocy. Można je faszerować tak naprawdę czym się da i co akurat mamy pod ręką. Ja tym razem podałam je z farszem pieczarkowym. Składniki: 5 jajek 4 duże pieczarki 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka keczupu 2 łyżki startego na drobnych oczkach żółtego sera sól Jajka ugotować na twardo. Gdy wystygną, obrać ze skorupki i przeciąć wzdłuż na pół. Wyjąć(...)żółtka a białka ułożyć na talerzy. Za pomocą widelca w misce rozdrobnić żółtka. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce. Usmażyć na niewielkiej ilości masła. Gdy wystygną, dodać do żółtek. Dołożyć majonez, keczup oraz ser. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą. Gotowym farszem napełnić połówki jajek. Posypać odrobiną szczypiorku lub rzeżuchy

My simple kitchen
Sałatka a’la sos tatarski 452

żółtek jaja) smakuje nawet lepiej. 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy ogórki konserwowe (u mnie mniej więcej cały słoiczek, ale można dać mniej, wg upodobań) 1 mały słoiczek marynowanych pieczarek 3-4 całe papryki marynowane 7 jajek 3-4 łyżki majonezu 2-3 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka białego octu winnego lub soku z cytryny sól(...)wyciągamy żółtka. Ucieramy je na drobnych oczkach tarki. Następnie dodajemy musztardę, ocet oraz majonez ze śmietaną. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru do smaku. Schładzamy w lodówce. Pieczarki, korniszony oraz papryki kroimy w drobną kostkę. Przekładamy na sito i odstawiamy na około pół godziny. Po osączeniu przekładamy do miski. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę oraz groszek. Dwa/trzy jajka

Smaki Na Talerzu
Schab w sosie pieczarkowym 138

sosie pieczarkowym to pyszne danie na obiad, które można podać z kaszą, ziemniakami lub makaronem. Delikatne mięso w aromatycznym sosie zasmakuje każdemu. Składniki: około 500 g schabu 300 g pieczarek cebula 300 ml śmietany 30% szklanka bulionu warzywnego mały pęczek pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Schab kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy posiekaną cebulę i pieczarki pokrojone

e-PrzepisyKulinarne
” Pasta con pollo di bari ” szybki makaron z kurczakiem 184

powoli nadciąga lepsza pogoda , to i pracy więcej , a czasu ..jakby mniej Składniki : 1 opakowanie makaronu w typie kolanka 2 piersi , pojedyncze z kurczaka – filety 8-9 pieczarek 3 pomidory śliwkowe , typu pasta 100 ml śmietany kremówki 30 % kawałek pancety lub boczku wędzonego na zimno 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1/1 płaskiej łyżeczki drobno siekanego rozmarynu 2 łyżeczki(...)łyżki tartego sera pecorino lub parmezanu Boczek lub pancetę , kroimy w kawałki , tak jak cebulę i podsmażamy na patelni z cukrem, aż zrobi się złocista . Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki , znowu podsmażamy na złoto . Następnie dokładamy , wyciśnięty praską czosnek, rozmaryn , pokrojone w kostkę kawałki kurczaka i pomidory , także podsmażając . Doprawiamy solą , wędzoną papryką , zalewamy śmietanką i dusimy przez około

Ogrodnik w podróży
Sałatka z makaronem i szynką 168

samo dobrze. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 8 – 10 porcji Składniki: 250 g makaronu wstążki 250 g szynki 1 papryka 3 ogórki konserwowe 1 mały słoiczek pieczarek marynowanych (około 200 g) 1 mały słoiczek majonezu pieprz, sól Przygotowanie: Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie. Pokroić szynkę, pieczarki, paprykę oraz ogórki. Pomieszać makaron z pokrojonymi składnikami

KuchniaWeDwoje.pl
Zupa "śmieciuchówka" 175

vegeta 1-2 marchewki  por   kilka ziemniaków 2-3 łodygi selera naciowego 1 szkl.zielonego, mrożonego groszku 10 dkg fasolki szparagowej mrożonej 1-2  pomidory kilka pieczarek  kilka listków sałaty Do garnka wlać wodę,włożyć kiełbasę,pokrojone pieczarki,  marchewkę,pora, i ziemniaki. Gotować do czasu aż ziemniaki będą prawie miękkie,dodać wtedy  groszek

Moje domowe kucharzenie
Strogonow wg Elki 125

marmurkowy ze szklaną pokrywką. Bardzo praktyczny i elegancki więc można go śmiało postawić na stole i serwować potrawę.  1 kg chudej szynki wieprzowej 500 g pieczarek 3 cebule 2 ząbki czosnku 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 4 ogórki kiszone 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka ostrej musztardy 3 łyżki śmietany 12% 3 łyżki mąki pszennej sól świeżo mielony(...)pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso na rumiano. Podsmażone mięso przełożyć do garnka.  Cebulę pokroić w drobną kostkę zeszklić na maśle,dodać posiekany czosnek i pieczarki pokrojone w talarki. Smażyć wszystko razem przez chwilę po czym oprószyć mąką,wymieszać i przyrumienić. Zawartość patelni zalać bulionem,dodać koncentrat i musztardę,zagotować. Do garnka z mięsem wlać zawartość patelni

Kolorowa kuchnia Elki
Bogracz 171

postoi, zyskuje znacznie na smaku. Składniki: 600 g karkówki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 liść laurowy 5-6 ziaren ziela angielskiego 1 puszka pomidorów 500 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 3-4 ziemniaki po 1 czubatej łyżce smalcu i margaryny sól, pieprz, papryka wędzona, papryka słodka, papryka ostra, kminek, majeranek, cukier Mięso pokroić w grubą(...)przykryciem. Następnie do mięsa dodać liść laurowy, ziele angielskie i puszkę pomidorów. Używając puszki jako miarki dolać 3 puszki wody. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż mięso zmięknie. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki lub kawałki i przesmażyć na patelni. Dodać do garnka. Ziemniaki obrać i pokroić w grubą kostkę. Paprykę oczyścić i również pokroić w grubą kostkę. Paprykę wraz

My simple kitchen
Gulasz ziemniaczany z groszkiem i czerwoną fasolką 128

jednak w wersji wegetariańskiej też Wam zasmakuje. Składniki: 600g ziemniaków, umytych, obranych i pokrojonych w mniejsze części puszka czerwonej fasolki konserwowej – odsączona z zalewy 450g mrożonego groszku 300g pieczarek, obranych i pokrojonych w mniejsze kawałki 400 ml rosołu warzywnego łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, czerwony pieprz, czarny pieprz masło małe opakowanie śmietanki 12% łyżka mąki pszennej Przygotowanie: W dużym(...)garnku rozgrzewamy masło i podduszamy pieczarki z odrobiną soli i czarnego pierzu. Gdy będzie już lekko podsmażona wrzucamy ziemniaki i chwilę podsmażamy. Dolewamy rosół i gotujemy aż ziemniaki będą al dente. Do wpół miękkich ziemniaków wrzucamy mrożony groszek i gotujemy aż oba warzywa będą miękkie. Na sam koniec wrzucamy czerwoną fasolkę i dokładnie mieszamy. Powstały sos zaprawiamy śmietaną oraz mąką

Życie ze smakiem
Pikantna zupa pomidorowa z pulpetami 111

Składniki: 600 g mięsa wieprzowego (np. łopatki) 4 łyżki bułki tartej 2 marchewki 2 pietruszki 2 cebule 1/2 selera 200 g pieczarek 1 papryka peperoni 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka krojonych pomidorów 0,5 litra przecieru pomidorowego 5 łyżek koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju 5 łyżek śmietany 18% 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki(...)puszki, koncentrat i przecier pomidorowy. Gotujemy na średnim ogniu. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy będzie zeszklona dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy na dużym ogniu aby nadmiar wody odparował a następnie wrzucamy do gotującej się zupy. Kukurydzę i czerwoną fasolę odcedzamy z zalewy. Dodajemy do całości razem z pokrojoną w krążki papryką

Qchnia po prostu
Rolada serowo-majonezowa z kurczakiem i pieczarkowym farszem. 423

gramów sera żółtego po 150 g Goudy i Radamera 1/4 szklanki gęstego majonezu ( użyłam z gęstego Splendido) szczypta soli  szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej Farsz : 400 gramów pieczarek 1 duża cebula 1 jajko (M) 2 czubate łyżki bułki tartej 2 ząbki  1 łyżka posikanej natki pietruszki czarny pieprz 1 łyżka ciemnego sosu sojowego / magi  1 łyżka czerwonej(...)duże filety drobiowe( około 650 gramów) 1 łyżka przyprawy do Złocistego kurczaka Kamis  2 łyżki oleju rzepakowego do wysmarowania papieru do pieczenia Wykonanie :  1. Przygotowujemy farsz : Pieczarki ścieramy na tarce na dużych oczkach. a  następnie wrzucamy na rozgrzany olej, i smażymy gdy puszczą sok, wrzucamy posiekaną drobno cebulę, smażymy cały czas mieszając do zeszklenia cebuli, przyprawiamy pieprzem

vaniliowoczekoladowa
Pizza na bogato 182

ciepłej wody 1 płaska łyżeczka soli ziołowej Skworcu odrobina czarnego mielonego pieprzu Skworcu * Uwaga! 5% rabatu na zakupy w sklep.swoja-maka.pl na hasło: #slodkieokruszki Farsz: 1 żółta papryka 6 większych pieczarek 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 kiszony ogórek kukurydza z puszki kilka kabanosów mały kawałek kiełbasy krakowskiej suszona bazylia Skworcu sól ziołowa Skworcu pieprz czarny mielony Skworcu olej do podsmażenia(...)międzyczasie przygotowujemy farsz. Podsmażamy pokrojoną cebulkę i starty na małych oczkach ząbek czosnku. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w półplasterki lub na mniejsze kawałki (w zależności od wielkości) pieczarki, smażymy. Po czym dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone kabanosy i kiełbasę krakowską Całość doprawiamy suszoną bazylii (u mnie 2 większe szczypty), solą ziołową i pieprzem. Smażymy chwilę i zdejmujemy

Słodkie okruszki
Wyśmienity stir-fry z brokułem i pieczarkami 110

Tylko 1/3 użytkowników odpowiedziała, że tak. Z tego prostego powodu postanowiłem podzielić się dziś przepisem na wspaniały stir-fry z brokułem i pieczarkami. Ludzi często przerażają obco brzmiące nazwy. Mógłbym ten przepis nazwać makaronem z brokułem i pieczarkami, jednak postawiłem na bardziej orientalną nazwę z jednego prostego powodu

Vegan Taste
Ragout ze szparagów i piersi kurzych 149

odcedzić. Wszystkie szparagi pokroić na 5 cm kawałki. Na patelni rozgrzać olej lub oliwę i obsmażyć cebulkę pokrojoną drobno i czosnek. Cebulka tylko musi zmięknąć, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, smażyć aż pieczarki puszczą wodę. Wlać wino i gotować na małym ogniu aż wino prawie wyparuje. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wywarem i wlać na patelnię. Zagotować dokładnie wymieszać. Dodać gałkę

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania