pieczarki - 22435 przepisów (strona:648/1496)

Zupa na bogato z warzywami, makaronem i boczkiem 30

gałązki selera naciowego 4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe opcjonalnie gałązka lubczyku 400-500 g wędzonego boczku Na zupę: 2 średnie marchewki 2 duże ziemniaki 200 g pieczarek 1 puszka białej fasoli 1 puszka fasolki szparagowej 300 g makaronu np. fale 2 kopiaste łyżki koncentratu pomidorowego sól, świeżo mielony pieprz, 1/2 łyżeczki majeranku  WYKONANIE Skrzydełka z kurczaka umyć(...)kolejnego garnka lub odcedzić z niego całą zawartość. W osobnym garnku ugotować do miękkości boczek. Ostudzony pokroić w niewielką kostkę. Marchewki i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki dobrze umyć i pokroić w plasterki. Wszystko przełożyć do wywaru mięsno-warzywnego i gotować. Zanim warzywa zmiękną, dodać również makaron. Na koniec wlać wywar z gotowania boczku, dodać odcedzoną na sitku

Passions hobbies life
LECZO Z PIECZARKAMI PRZEPIS 29

Leczo z pieczarkami przepis to pyszne danie, które łączy w sobie bogaty smak warzyw z aromatycznymi przyprawami. To popularna potrawa w kuchni węgierskiej, ale zyskuje też coraz większą popularność w innych krajach. To danie jest nie tylko smaczne, ale także zdrowe, ponieważ zawiera wiele warzyw  … The post LECZO Z PIECZARKAMI PRZEPIS appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Szybka pizza z patelni (bez wyrabiania ciasta) 25

według uznania   suszona bazylię (do smaku)  suszone oregano (do smaku) sos sojowy (opcjonalnie) Dodatki: ulubiony ser żółty (może być w plasterkach albo starty) kukurydza z puszki kilka pieczarek oliwki bez pestek świeża bazylia do podania Sprzęt: patelnia z nieprzywierającym dnem i koniecznie pasującą do niej przykrywka z wentylkiem Wykonanie:   Na patelnię z grubym nieprzywierającym dnem wlewamy wodę(...)dodać troszkę sosu sojowego, wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku – ale to tylko wtedy jak macie czas ). Na pizzy układamy wybrane przez siebie dodatki, np. kilka pieczarek pokrojonych w plasterki, oliwki, kukurydza, można użyć salami (jest też wegańskie). Posypujemy serem i przykrywamy przykrywką, koniecznie z wentylkiem! Patelnię stawiamy na małym ogniu na 10 minut przy zakrytym wentylku

Lamarida.pl
Karkówka delikatna rozpływająca się w ustach 39

złoty kolor. Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego. Obsmażyć wszystkie kawałki. Na tej samej patelni obsmażyć cebulkę pokrojoną w piórka. Wszystko rozłożyć na kawałkach mięsa. To samo zrobić z pieczarkami pociętymi w plasterki. Ogórki pokroić w kostkę i następnie rozłożyć na pieczarkach. Fasolkę pociąć na mniejsze kawałki, obciąć końcówki. Rozłożyć na ogórkach. Ostatnią warstwą będzie papryka pokrojona w kostkę. Przygotowanie sosu

Kuchnia Pokoleń
Naleśniki gospodarza 43

wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oleju szczypta soli + olej do smażenia FARSZ: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 cebula kilka pieczarek 1 mała cukinia lub pół większej (Użyłam żółtej cukinii) 1 łyżka posiekanego szczypiorku 15 dkg startego żółtego sera ketchup Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek olej do smażenia(...)Mięso z kurczaka kroimy w kostkę *** *** Posypujemy przyprawami i smażymy na rozgrzanym oleju *** *** Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę *** *** Oraz pokrojone w plastry pieczarki, mieszamy i podsmażamy przez minutę *** *** Dodajemy cukinię pokrojoną w kostkę, mieszamy i smażymy, aż zmięknie *** *** Na koniec dodajemy szczypiorek, mieszamy *** *** Doprawiamy dość intensywnie do smaku, mieszamy i odkładamy do wystudzenia *** *** W międzyczasie przygotowujemy naleśniki. Wszystkie składniki ciasta

Blog z Apetytem
Bułki nadziewane 48

części ciasto wałkujemy na grubość około 1,0cm - 1,5cm, potem wycinamy szklanką lub wykrawaczem do pierogów równe  kółka, które po rozwałkowaniu napełniamy wcześniej przygotowanym farszem. FARSZ- 500g pieczarek-umytych i pokrojonych wg uznania, 3 cebule pokrojone,  solimy i pieprzymy i dusimy na patelni z niewielką ilością tłuszczu kilka minut :) podduszone pieczarki następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia

chleba naszego
Zupa pieczarkowa z makaronem 37

Niezwykle aromatyczna i pyszna zupa z dodatkiem makaronu.  Składniki: 1 cebula 2 marchewki 1 pietruszka  3 ziemniaki 7-8 większych pieczarek 3 trójkąciki serka topionego śmietankowego śmietanka 30% ok 2 litry gorącej wody lub bulionu natka pietruszki, koperek, lubczyk suszony majeranek sól, pieprz dowolny ugotowany makaron olej lub masło klarowane do smażenia  Sposób przygotowania: 1. Warzywa obrać(...)klarowane, wrzucić najpierw cebulę, a po chwili pokrojone ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Chwilę smażyć. Przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą lub bulionem i gotować.  2. W międzyczasie obrane pieczarki pokroić w plasterki, poddusić na patelni, aż woda z nich odparuje i się lekko zarumienią. Dodać do zupy. W tym momencie do zupy dodać serki topione. Mieszać do rozpuszczenia. Całość

Kuchnia domowa Ani
Trójkąciki z ciasta francuskiego z pieczarkami 35

Trójkąciki z ciasta francuskiego z pieczarkami to doskonała przekąska na domowe imprezy i nie tylko. Łatwo się je robi i świetnie smakują. Artykuł Trójkąciki z ciasta francuskiego z pieczarkami pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Najlepsze faszerowane naleśniczki 35

szybkiego obiadku lub kolacji. Polecam!     Składniki: naleśniki z tego przepisu TUTAJ (KLIK) gotowane, pieczone lub grillowane mięso (u mnie gotowany filet z kurczaka) pół niewielkiej cukinii kilka pieczarek 2 garści szpinaku 10 dkg żółtego sera ketchup pikantny 1 łyżka posiekanego szczypiorku olej do smażenia     *** Przygotowujemy naleśniki *** *** Mięso szarpiemy widelcem na małe kawałki *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką(...)ilość oleju i podsmażamy na nim pokrojone na plasterki pieczarki. Dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinie i jeszcze chwilę smażymy *** *** Następnie dokładamy szpinak, mieszamy i smażymy, aż szpinak zwiędnie *** *** Całość zdejmujemy z ognia, dodajemy wcześniej przygotowane mięso i mieszamy *** *** Na każdym naleśniku układamy porcję farszu *** *** Całość posypujemy tartym lub drobno pokrojonym żółtym serem *** *** Naleśniki z farszem rolujemy. Gotowe ruloniki układamy

Blog z Apetytem
Stroganow! 42

sposób. Spróbujcie, a nie będziecie żałować!     Składniki: 0,5 kg wołowiny ok 25 dkg chudego boczku surowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 15 dkg pieczarek 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina (ewentualnie półwytrawnego) 1 szklanka bulionu lub wody 1 czerwona papryka 2 kiszone ogórki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka ostrej musztardy Przypraw: sól, pieprz, cukier, słodka papryka(...)palnika *** *** Smażymy często mieszając, do momentu, aż mięso straci surowy kolor *** *** Mięso przekładamy do garnka, a na patelni podsmażamy na maśle klarowanym drobno pokrojoną cebulkę z czosnkiem *** *** Dodajemy pieczarki i smażymy do zrumienienia *** *** Całość przekładamy na mięso, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, zalewamy winem i zagotowujemy. Gotujemy na dużym ogniu przez 1-2 minuty *** *** Wlewamy bulion, zagotowujemy i zmniejszamy

Blog z Apetytem
Kociołek drwala 572

szybkie w przygotowaniu. Można je podać ze świeżym pieczywem albo z kaszą, pyzami lub ziemniaczkami. Polecam!     Składniki: 0,5kg karkówki wieprzowej 1-2 ulubione kiełbasy ok 30dkg pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 1 papryka (u mnie pół żółtej i pół czerwonej) 1 szklanka czerwonego wina (wytrawnego lub półwytrawnego) 1 szklanka wody 1 łyżka(...)smażymy na rozgrzanym oleju, aż straci surowy kolor *** *** Zrumienioną karkówkę zdejmujemy z patelni. Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy *** *** Kiełbasę zdejmujemy i dokładamy do mięsa. Na patelni podsmażamy pieczarki z pokrojoną w kostkę cebulą, pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty czosnek, mieszamy *** *** Na patelnię dodajemy mięso z kiełbasą oraz pokrojoną w paseczki paprykę *** *** Całość zalewamy winem i gotujemy przez kilka minut

Blog z Apetytem
Strogonow grzybowy. Wegetariańska wersja słynnego dania. Smakuje rewelacyjnie. PRZEPIS 45

potrawy, jakich próbowaliśmy. Spróbuj, a ani przez chwilę nie pomyślisz, że czegoś w niej brakuje. Mnóstwo smaku i aromatu. Przepis na wegetariański Strogonow Składniki: 200 gramów boczniaków , 200 gramów pieczarek – najlepiej malutkich, 2 cebule, 2 średnie ogórki kiszone, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 2 łyżeczki gładkiej musztardy, łyżeczka koncentratu pomidorowego, łyżka ciemnego sosu sojowego, łyżka posiekanej natki pietruszki(...)olej, sól, pieprz. Jak zrobić wegetariański Strogonow? Na głębokiej patelni rozgrzej trochę oleju, wrzuć boczniaki pokrojone w paseczki i pieczarki – jeśli są małe, w całości, większe pokrój. Dorzuć też cebulę pokrojoną w piórka, po chwili także ogórki pokrojone w drobną kostkę, smaż wszystko do lekkiego zrumienienia. Teraz na patelnię wlej śmietankę, dodaj musztardę i koncentrat, dopraw solą i pieprzem

Kulinarna Polska
Tofu smażone z warzywami i sosem sojowym. Pełne smaku danie wegańskie. PRZEPIS 89

czyli dynamicznego smażenia w wysokiej temperaturze. Świetny wegański przepis. Przepis na tofu z warzywami i sosem sojowym Składniki: Kostka tofu naturalnego (300 gramów), 1 marchewka, 1 cebula, 4 pieczarki, ćwierć główki kapusty pekińskiej, 2 większe ząbki czosnku, około 3 cm kawałek świeżego imbiru, olej, papryczka chili, płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej, pół łyżeczki mąki pszennej, 5 łyżek sosu sojowego, sól(...)posiekaj, oprósz solą, rozetrzyj na pastę przy pomocy widelca lub krawędzi noża. Można użyć także moździerza. Tofu pokrój w słupki, marchewkę w bardzo cienkie plasterki (można zrobić to obieraczką), pieczarki w plasterki, kapustę w dość dużą kostkę, cebulę posiekaj. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzej olej, przesmaż tofu na złoty kolor, zdejmij. Teraz a patelnię wrzuć wszystkie warzywa poza

Kulinarna Polska
Klopsiki w sosie pieczarkowym. Pomysł na szybki obiad 47

mała cebula 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki zimnej wody 1 jajko sól, pieprz czarny do smaku masło do smażenia mąka pszenna do oprószenia klopsików sos: 0,5 kg pieczarek 1 mała cebula 150 ml śmietany kremówki 30% 3-4 szklanki wywaru z kości wieprzowych (lub 2-3 kostki bulionowe, rozpuszczone w 3-4 szklankach wody) 1 płaska łyżeczka czosnku(...)Przełóż je do garnka lub brytfanki. Na tej samej patelni, podsmaż posiekaną cebulę z listy składników na sos. Ją również przełóż do garnka z klopsikami. Czas zabrać się za pieczarki Pokrój je w plastry i także usmaż na złoty kolor. Całą zawartość patelni przesyp do garnka z pozostałymi składnikami. Zalej mięsnym wywarem, wsyp gałkę muszkatołową i czosnek. Duś pod przykryciem

Ogrodnik w podróży
Sos myśliwski czyli obiad w 15 minut! 1584

wręcz ekspresowy w wykonaniu. Spokojnie każdy sobie poradzi z tym przepisem!       Składniki: 2 kiełbasy (u mnie 3 ale cienkie) 1 cebula 1 marchew ok 10 sztuk pieczarek 1,5 szklanki bulionu lub wody 2 ogórki kiszone 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki mąki Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, cukier, liść laurowy, ziele(...)smażenia       *** Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni *** *** Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, mieszamy *** *** Marchew obieramy, kroimy w cienkie plasterki, dodajemy na patelnie, mieszamy *** *** Pieczarki kroimy w plasterki, dodajemy na patelnie i wszystko razem smażymy ciągle mieszając przez 2-3 minuty *** *** Całość zalewamy bulionem lub wodą, dodajemy liść laurowy oraz 2-3 kulki ziela angielskiego

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania