pieczarki - 22920 przepisów (strona:645/1528)

Kurczak w sosie z pieczarkami i suszonymi pomidorami 946

Kurczak to chyba najczęściej wykorzystywane mięso w naszym domu. Tym razem zagościł u nas kurczak w sosie z pieczarkami i suszonymi pomidorami. Artykuł Kurczak w sosie z pieczarkami i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Projekt śniadanie: Szakszuka grzybowa ze szpinakiem 58

dzień! Jeśli masz ochotę, serdecznie zapraszam do stołu! :) Grzybowa szkaszuka ze szpinakiem Porcja dla 1-2 osób Potrzebujesz: 2 łyżki oleju 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 6 pieczarek 2 duże garści świeżego szpinaku 2 suszone grzyby namoczone przez noc lub mielone suszone grzyby 1/2 łyżeczki (opcjonalnie) 2 czubate łyżeczki czerwonego pesto 100ml śmietanki 30% lub mleka owsianego sól(...)pieprz do smaku 2-4 jajka ulubione pieczywo do podania natka pietruszki Sposób przyrządzenia: 1. Na rozgrzanym oleju zeszklij drobno pokrojoną cebulę i pieczarki w plasterkach. 2. Dodaj czosnek, szpinak i szczyptę soli. 3. Gdy szpinak zmięknie, zalej całość śmietanką/mlekiem, dodaj pesto i dokładnie wymieszaj. 4. Zrób małe dołeczki w szpinaku i wbij w nie jajka. 5. Dopraw solą

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Schab w sosie węgierskim 80

schabu bez kości Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, bazylia, oregano ziele angielskie, liść laurowy pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa olej do smażenia 1 cebula 10 dkg pieczarek 2 papryki (u mnie czerwona i żółta) 2 szklanki bulionu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka masła najlepiej klarowanego 1 łyżka siekanej zieleniny(...)rozgrzanym oleju na rumiano i przekładamy na talerz *** *** Gdy usmażymy całe mięso, na patelnie dokładamy masło i podsmażamy pokrojoną w półplasterki cebulę *** *** Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki, mieszamy i podsmażamy *** *** Dokładamy pokrojone w paski papryki i całość jeszcze przez chwilę smażymy ciągle mieszając *** *** Dodajemy podsmażone wcześniej mięso *** *** Następnie całość zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy, liść laurowy oraz dwie

Blog z Apetytem
Karkówka po zbójnicku 78

Składniki: ok 1 kg karkówki przyprawa do gyrosa 2 cebule (u mnie czerwona i biała) 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2-3 łodygi selera naciowego ok 200g pieczarek mąka do obtoczenia mięsa olej do smażenia Zalewa: 250 ml wody 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżki ostrej musztardy 2-3 ząbki czosnku – przeciśnięte przez praskę(...)karkówkę obtaczamy w mące *** *** Plastry mięsa obsmażamy z dwóch stron na rozgrzanym oleju *** *** Podsmażone mięso układamy w naczyniu żaroodpornym *** *** Cebulę kroimy w półplasterki, papryki paski, a seler na kawałki *** *** Pieczarki kroimy w plasterki *** *** Wszystkie pokrojone warzywa mieszamy i wykładamy na podsmażonym mięsie *** *** W miseczce lub w słoiku mieszamy wszystkie składniki zalewy *** *** Tak przygotowaną zalewą polewamy równomiernie danie w naczyniu żaroodpornym

Blog z Apetytem
Gyrosowa sałatka z makaronem orzo 69

dużo? PS. Dodałam do niej groszek konserwowy, ale jakoś mi do niej nie pasował około 250-300 g makaronu orzo 2 filety z kurczaka przyprawa gyros mały słoik marynowanych pieczarek 4-5 ogórków konserwowych 5 jajek 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku (ale następnym razem bym pominęła) 1 czerwona papryka kawałek żółtego sera 3 łyżki majonezu 1-2 łyżki gęstej(...)minut. Następnie mięso smażymy na rozgrzanej na patelni minimalnej ilości oleju. Całą zawartość patelni przekładamy do miski z makaronem. Jajka gotujemy na twardo. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę, ogórki, pieczarki oraz jajka kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Groszek osączamy z zalewy, przelewamy na sicie zimną woda. Ser żółty trzemy na tarce. Majonez łączymy ze śmietaną i ketchupem. Doprawiamy

Smaki Na Talerzu
Udka kurczaka zapiekane z serem i sosem tatarskim 76

kości ulubione przyprawy (u mnie sól, pieprz, szczypta mielonej papryki) 2 jajka bułka tarta olej tarty ser cheddar Sos: 4 średniej wielkości ogórki konserwowe około 1/2 małego słoika marynowanych pieczarek 100 g majonezu kieleckiego 70 g jogurtu greckiego 20 g musztardy sarepskiej sól, pieprz Ogórki konserwowe oraz pieczarki kroimy w bardzo drobną kostkę (lub umieszczamy w rozdrabniaczu i krótko miksujemy

Smaki Na Talerzu
Zupa pieczarkowa 109

dodatkiem ziemniaków i marchewki. Dobra zarówno dla dorosłych jak i dzieci. Czas przygotowania:   45 minut Ilość porcji:  3-4 osób Trudność przygotowania:  średnie SKŁADNIKI : 500g pieczarek 500 g ziemniaków 3,5 litra bulionu warzywnego 1 mała czerwona cebula 1 ząbek czosnku 2 marchewki 1 pietruszka mały kawałek selera 1 mały pęczek natki pietruszki 70g śmietany(...)pokrojone w kostkę ziemniaki i smażymy przez 3-4 minuty. Całość zalewamy bulionem warzywnym , dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. 3. W międzyczasie podsmażamy na maśle pokrojone w plastry pieczarki. Podsmażone dodajemy do garnka. Całość gotujemy 15 minut. 4. Na końcu dodajemy do zupy posiekaną natkę pietruszki i śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe…. Smacznego Bądź na bieżąco

karolgotuje
Faszerowane papryki 69

drobno cebulkę. Jak cebulka lekko zmięknie to wrzucić czosnek. Cukinię obrać usunąć gniazda nasienne – pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć. Następnie zdjąć skórkę i pokroić na małe kawałki. Pieczarki przekroić na pół. Na patelnię wrzucić mięso mielone i smażyć aż straci kolor surowizny. Następnie dodać cukinię, pieczarki doprawić solą i pieprzem. Smażyć chwilkę. Wlać passatę, dodać bazylię, chili, wymieszać

Kuchnia Pokoleń
Klopsiki szwedzkie w sosie pieczarkowo-koperkowym 232

Składniki: 500g mięsa mielonego wieprzowego 100g ugotowanego ryżu 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, czosnek granulowany 1/2 szklanki mąki- do obtoczenia klopsików 1 cebula 100g pieczarek 200ml bulionu 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka masła 150ml śmietanki 30 lub 36% pół pęczka koperku olej do smażenia   *** W misce łączymy mięso mielone z ugotowanym i wystudzonym(...)strony na rumiano *** *** Podsmażone mięso zdejmujemy z patelni, wylewamy nadmiar oleju, rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim pokrojoną w kosteczkę cebulę *** *** Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, podsmażamy *** *** Następnie dokładamy ponownie klopsiki, całość zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy i zagotowujemy *** *** Gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem przez około 20 minut. Po tym czasie do szklanki wlewamy śmietankę

Blog z Apetytem
Zupa na bogato z warzywami, makaronem i boczkiem 71

gałązki selera naciowego 4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe opcjonalnie gałązka lubczyku 400-500 g wędzonego boczku Na zupę: 2 średnie marchewki 2 duże ziemniaki 200 g pieczarek 1 puszka białej fasoli 1 puszka fasolki szparagowej 300 g makaronu np. fale 2 kopiaste łyżki koncentratu pomidorowego sól, świeżo mielony pieprz, 1/2 łyżeczki majeranku  WYKONANIE Skrzydełka z kurczaka umyć(...)kolejnego garnka lub odcedzić z niego całą zawartość. W osobnym garnku ugotować do miękkości boczek. Ostudzony pokroić w niewielką kostkę. Marchewki i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki dobrze umyć i pokroić w plasterki. Wszystko przełożyć do wywaru mięsno-warzywnego i gotować. Zanim warzywa zmiękną, dodać również makaron. Na koniec wlać wywar z gotowania boczku, dodać odcedzoną na sitku

Passions hobbies life
LECZO Z PIECZARKAMI PRZEPIS 64

Leczo z pieczarkami przepis to pyszne danie, które łączy w sobie bogaty smak warzyw z aromatycznymi przyprawami. To popularna potrawa w kuchni węgierskiej, ale zyskuje też coraz większą popularność w innych krajach. To danie jest nie tylko smaczne, ale także zdrowe, ponieważ zawiera wiele warzyw  … The post LECZO Z PIECZARKAMI PRZEPIS appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Szybka pizza z patelni (bez wyrabiania ciasta) 68

według uznania   suszona bazylię (do smaku)  suszone oregano (do smaku) sos sojowy (opcjonalnie) Dodatki: ulubiony ser żółty (może być w plasterkach albo starty) kukurydza z puszki kilka pieczarek oliwki bez pestek świeża bazylia do podania Sprzęt: patelnia z nieprzywierającym dnem i koniecznie pasującą do niej przykrywka z wentylkiem Wykonanie:   Na patelnię z grubym nieprzywierającym dnem wlewamy wodę(...)dodać troszkę sosu sojowego, wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku – ale to tylko wtedy jak macie czas ). Na pizzy układamy wybrane przez siebie dodatki, np. kilka pieczarek pokrojonych w plasterki, oliwki, kukurydza, można użyć salami (jest też wegańskie). Posypujemy serem i przykrywamy przykrywką, koniecznie z wentylkiem! Patelnię stawiamy na małym ogniu na 10 minut przy zakrytym wentylku

Lamarida.pl
Karkówka delikatna rozpływająca się w ustach 90

złoty kolor. Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego. Obsmażyć wszystkie kawałki. Na tej samej patelni obsmażyć cebulkę pokrojoną w piórka. Wszystko rozłożyć na kawałkach mięsa. To samo zrobić z pieczarkami pociętymi w plasterki. Ogórki pokroić w kostkę i następnie rozłożyć na pieczarkach. Fasolkę pociąć na mniejsze kawałki, obciąć końcówki. Rozłożyć na ogórkach. Ostatnią warstwą będzie papryka pokrojona w kostkę. Przygotowanie sosu

Kuchnia Pokoleń
Naleśniki gospodarza 87

wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oleju szczypta soli + olej do smażenia FARSZ: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 cebula kilka pieczarek 1 mała cukinia lub pół większej (Użyłam żółtej cukinii) 1 łyżka posiekanego szczypiorku 15 dkg startego żółtego sera ketchup Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek olej do smażenia(...)Mięso z kurczaka kroimy w kostkę *** *** Posypujemy przyprawami i smażymy na rozgrzanym oleju *** *** Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę *** *** Oraz pokrojone w plastry pieczarki, mieszamy i podsmażamy przez minutę *** *** Dodajemy cukinię pokrojoną w kostkę, mieszamy i smażymy, aż zmięknie *** *** Na koniec dodajemy szczypiorek, mieszamy *** *** Doprawiamy dość intensywnie do smaku, mieszamy i odkładamy do wystudzenia *** *** W międzyczasie przygotowujemy naleśniki. Wszystkie składniki ciasta

Blog z Apetytem
Bułki nadziewane 88

części ciasto wałkujemy na grubość około 1,0cm - 1,5cm, potem wycinamy szklanką lub wykrawaczem do pierogów równe  kółka, które po rozwałkowaniu napełniamy wcześniej przygotowanym farszem. FARSZ- 500g pieczarek-umytych i pokrojonych wg uznania, 3 cebule pokrojone,  solimy i pieprzymy i dusimy na patelni z niewielką ilością tłuszczu kilka minut :) podduszone pieczarki następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia

chleba naszego