kupioną na czarną godzinę. Tym razem przygotowałam ją w stylu włoskim capricciosa. Pyszności! Polecam, jeśli jeszcze nie próbowaliście. Składniki: 1 pinsa 2 łyżki sosu pomidorowego 2-3 duże pieczarki kawałek cebuli 3-4 plasterki szynki drobiowej lub wieprzowej 70-100 g sera mozzarella zioła prowansalskie Sposób przygotowania: 1. Dobrze rozgrzać piekarnik(...)pinsę wyłożyć sos pomidorowy, szynkę, pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w piórka cebulę. Na wierzchu ułożyć plastry mozzarelli, posypać całość ziołami prowansalskimi. 3. Piec krótko, 6-8 minut. Smacznego
Kuchnia domowa Aniprzekąska, która może stanowić świetny dodatek do mięsa lub ryb na przykład z grilla, albo danie na przyjęcie. Polecam! Składniki: ok 10 większych ziemniaków 1 cebula 200g pieczarek 1 mała cukinia pół czerwonej papryki 100g startego żółtego sera 1 łyżka masła, najlepiej klarowanego Przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka MOJA RADA : ziemniaczki możemy podać z ulubionym(...)garnka, zalewamy wodą, delikatnie solimy i gotujemy prawie do miękkości *** *** W międzyczasie przygotowujemy farsz. Na maśle podsmażamy drobno pokrojoną cebulę *** *** Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, podsmażamy *** *** Po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę cukinie (u mnie żółta i zielona) oraz paprykę *** *** Całość podsmażamy często mieszając, aż warzywa zmiękną. Przyprawiamy dość intensywnie do smaku i odkładamy do przestudzenia
Blog z Apetytemwieprzowe z warzywami w pysznym sosie pieczeniowym. Wystarczy podgrzać pyzy na parze i już mamy cały obiad. Składniki: ok 60 dkg łopatki wieprzowej 1 cebula 5-6 pieczarek po pół papryki czerwonej, zielonej i żółtej 2 szklanki bulionu Przyprawy: sól pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie, liść laurowy, ziele angielskie 1 łyżka mąki + 2 łyżki słodkiej śmietanki(...)angielskiego. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień do minimum i dusimy całość pod przykryciem przez około 25 minut *** *** W międzyczasie papryki kroimy w paseczki *** *** Na patelni szklimy cebulę, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i całość podsmażamy *** *** Dodajemy paprykę, mieszamy i podsmażamy *** *** Warzywa dodajemy do mięsa i dusimy całość pod przykryciem jeszcze przez około 15 minut – do miękkości mięsa *** *** Po tym czasie powstały
Blog z ApetytemSałatka z jajkiem i pieczarkami to pomysł na szybką przekąskę, która zasmakuje tobie i twoim bliskim. Artykuł Sałatka z jajkiem i pieczarkami pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaDziś coś pysznego dla miłośników z kaszanki. Takie danie z jednej patelni. Składniki: 1 mała cukinia 150 g świeżych pieczarek 1 mała cebulka 2-3 kaszanki sól, pieprz majeranek Sposób przygotowania: 1. Cebulę posiekać, lekko podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, po czym dodać pokrojoną w kostkę cukinię, a pieczarki w plasterki. Całość smażyć, aż nadmiar wody odparuje z warzyw. Gotowe
Kuchnia domowa AniSkładniki: jajka na twardo surowe jajko pieczarki ser grillowy 1/2 cebuli pieprz masło mąka Po jednej części jajek, ugotowanych na twardo, pieczarek i sera, startych na grubych oczkach tarki, wymieszać w misce. Dodać cebulę, posiekaną w drobną kostkę i zeszkloną na maśle. Dodać surowe jajko i mąki, żeby wszystko dobrze się połączyło. Dokładnie wymieszać. Smażyć na złoto z obu stron
stajnia gołębie od kuchnipanierką. Obiad palce lizać! Składniki: 3 filety z kurczaka sól, pieprz 1 szklanka mąki 1 jajko 1 szklanka bułki tartej Farsz: 1/3 główki młodej kapusty 1 cebula kilka pieczarek 1 marchew 10 dkg żółtego sera mozzarella sól, pieprz 1 łyżka masła olej do smażenia *** Młodą kapustę drobno siekamy *** *** Na patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażamy pokrojoną(...)kostkę cebulę *** *** Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone na kawałki pieczarki, podsmażamy dalej *** *** Po chwili dodajemy startą na tarce marchew i dokładamy masło *** *** Dokładamy poszatkowaną kapustę *** *** Podsmażamy przez kilka minut, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odkładamy do przestudzenia *** *** Filety z kurczaka przecinamy wzdłuż na pół *** *** przykrywamy folią i dość cienko rozbijamy *** *** Rozbite mięso oprószamy solą i pieprzem *** *** Na środku
Blog z Apetytemziemniaczkami, kluskami lub kaszą i ulubioną surówką. Składniki: 0,5kg mięsa z udek kurczaka (bez kości i skóry) 2 łyżki przyprawy do kurczaka 1 cebula kilka pieczarek 1 czerwona papryka 1,5 szklanki bulionu 1 łyżka koperku 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej olej do smażenia *** Mięso kroimy w średniej wielkości kawałki *** *** Przekładamy(...)rumiano *** *** Podsmażone mięso przekładamy do garnka lub na patelnie z wysokim rantem, a na pozostałym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki *** *** Kiedy pieczarki zrumienią się dodajemy pokrojoną w paski paprykę i podsmażamy całość jeszcze przez chwilę *** *** Całość przekładamy do garnka z mięsem, zalewamy bulionem i zagotowujemy *** *** Dusimy na małym ogniu, pod przykryciem przez
Blog z ApetytemSkładniki: 1 duża główka młodej kapusty Farsz: 1 szklanka kaszy gryczanej 1 szklanka ryżu 500-600g mięsa mielonego (u mnie od łopatki) 2 cebule kilka suszonych grzybków kilka pieczarek sól, pieprz majeranek Sposób przygotowania: 1. Na patelni rozgrzać trochę oleju, dodać kaszę, w momencie, gdy kasza zacznie charakterystycznie pachnieć, dolać wody (2 szklanki wody na 1 szklankę kaszy). Dodać(...)kaszy. 4. Farsz dokładnie mieszamy, doprawiamy majerankiem, przyprawą do gołąbków, pieprzem i ewentualnie solą. Dodajemy jeszcze drobno pokrojone suszone grzybki (wcześniej namoczone) oraz starte na dużych oczkach i podsmażone pieczarki. 5. Z kapusty ściągamy liście wierzchnie, odkładamy. Wycinamy głąb kapusty. 6. W dużym garnku gotujemy wodę z dodatkiem octu. Wkładamy kapustę i kolejno ściągamy sparzone liście kapusty. 7. Przy każdym
Kuchnia domowa Aniwłaśnie ten super smak. 1 polędwiczka wieprzowa (około 500 g) 1 mała młoda cukinia 1 batat (około 300-400 g) 1-2 małe czerwone cebule 1 papryka czerwona kilka pieczarek brązowych 2 łyżeczki sosu Worcestershire przyprawy: granulowany czosnek, oregano, rozmaryn, mielona papryka słodka i ostra, suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim sól, pieprz oliwa/olej Surówka ze szpinaku: 3 garście świeżego szpinaku(...)ósemki (pokrojona w piórka raczej się spali, a tego nie chcemy, więc te kawałki cebuli powinny być dosyć grube). Czerwoną paprykę kroimy w grubą kostkę lub na grubsze paseczki. Pieczarki kroimy na pół lub na ćwiartki (w zależności od wielkości). Batata kroimy w około 1,5 cm słupki. Warzywa (poza batatami) skrapiamy 1 łyżką oliwy, oprószamy oregano, rozmarynem oraz niewielką
Smaki Na Talerzuskładniki: 2 filety z kurczaka 250-300 g pieczarek marynowanych 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy 4 jajka, ugotowane na twardo 1 cebula 3-4 łyżki majonezy 1-2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Filety myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy na tłuszczu, na rumiano. Gotowe odstawiamy do wystudzenia. Paprykę, odsączone pieczarki
Domowy Smak Jedzeniaprzecieru pomidorowego użyłam do zrobienia szakszuki - pysznego śniadania na bazie jajek gotowanych w pomidorach. Wybrałam typowo wiosenne dodatki i było przepysznie 😋😋😋 Składniki : 400 ml przecieru pomidorowego 6 szparagów 2 pieczarki łyżka serka wiejskiego 2 jajka świeża mięta 2 łyżki oleju do smażenia Odłamać stwardniałe części szparagów. Można je przeznaczyć na krem ze szparagów . Szparagi pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać(...)olej. Wrzucić na nią kawałki szparagów. Pieczarki pokroić na plasterki. Dorzucić do szparagów. Gdy szparagi zmiękną, wlać na patelnię przecier pomidorowy. Zagotować. Na pomidory wybić pojedynczo jajka. Trzymać na palniku aż białko się zetnie. Przed podaniem posypać posiekaną miętą. ----- Podobne: tarta serowa ze szparagami szparagi w cieście francuskim szparagi w smakach Podlasia
Weekendy w domu i ogrodzieZapiekanka brokułowa z pieczarkami Link do filmu z przepisem Składniki: 1 brokuł ok. 400g pieczarek 40g masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 jajka 4 duże łyżki gęstej śmietany ok. 150g sera żółtego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka bazylii sól pieprz oliwa do posmarowania naczynia
Dieta Rozdzielna i Zdrowieskładnikach i sposobie przygotowania, odzwierciedlając lokalne tradycje kulinarne i dostępność składników. Rodzaje W zależności od regionu, Pasta Funghi e Piselli może być przygotowywana z różnych rodzajów grzybów, od popularnych pieczarek po bardziej wyrafinowane porcini czy chanterelles. Groszek może być świeży lub mrożony, a całość często jest wzbogacana o śmietanę, co nadaje daniu kremowej konsystencji. Mój Przepis na Pasta Funghi(...)Piselli Składniki: – Rigatoni – Pieczarki kasztanowe – Zielony mrożony groszek – Cebula drobno pokrojona – Czosnek drobno posiekany – Śmietana – Oliwa z oliwek – Sól do smaku – Pieprz do smaku – Parmezan Przygotowanie : 1. Makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu i zachowaj odrobinę wody z jego gotowania. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj
RafalCook