pieczarki - 22920 przepisów (strona:650/1528)

Bruschetta z pomidorami i pieczarkami 116

Bruschetta z pomidorami i pieczarkami, czyli jedna z najprostszych i... Artykuł Bruschetta z pomidorami i pieczarkami pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Zupa gulaszowa z szynką i kluseczkami 127

Pyszna pożywna zupa na wzór strogonova, bograczu i tego typu dań ;-)  Składniki: 800 g szynki bez kości 1 duża cebula 20 dag pieczarek 2 marchewki 1 mała czerwona papryka sól, pieprz liść laurowy, ziele angielskie majeranek 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku słodka i ostra mielona papryka 1 łyżka adżiki  kluseczki: 10 łyżek mąki 6 łyżek wody(...)łyżeczkę mielonej słodkiej papryki i 1/2 łyżeczki ostrej papryki. Całość gotować na wolnym w ogniu, w razie potrzeby uzupełnić wodę. 2. Kiedy mięso już jest miękkawe, dodać pokrojone pieczarki, a paprykę dopiero pod koniec gotowania, by się całkowicie nie rozpadła. 3. Zrobić kluseczki. Składniki zagnieść, uformować cienki wałeczek i pociąć kluseczki o długości 1-1,5 cm. Ugotować w osolonym

Kuchnia domowa Ani
Keto Pizza z Pieczarkami i Pesto 155

Keto pizza z pieczarkami i pesto to rewelacyjny i prosty pomysł na pyszny posiłek. Jest niezwykle aromatyczna, a za sprawą pesto ma naprawdę wyjątkowy smak. W przepisie użyłem gotowego pesto, ale zachęcam także do zrobienia własnego. Świeże pesto to niesamowity bukiet aromatów, który dodatkowo uatrakcyjni  … The post Keto Pizza z Pieczarkami i Pesto appeared first on Z Gruntu

ZGruntuFit
Koreczki imprezowe z salami. 183

momencie dystansu społecznego. Koreczki imprezowe z salami mogą okazać się smaczną przekąską dla dzieci i dla dorosłych. Nadeszła pora na przyjęcia i spotkania! Pyszne koreczki z salami , mozzarellą , pieczarkami , cebulką , pomidorami, ogórkiem , oliwkami i papryką będą smaczną, szybką i zdrową przekąską na Sylwestra i inne spotkania w gronie znajomych i rodziny. Koreczki przyozdobione świeżym rozmarynem są także piękną dekoracja stołu(...)cynk, jod, fluor. Zawiera duże ilości beta-karotenu. W skład pomidora wchodzi również kwas foliowy i szczawiowy. Składniki jakie będą nam potrzebne: – 20 plasterków salami – 20 marynowanych pieczarek – kilka grubych plasterków świeżego ogórka – 15 pomidorków koktajlowych – 20 cebulek marynowanych – 20 oliwek – 20 kulek sera mozzarella – ½ papryki czerwonej – gałązki rozmarynu do dekoracji

Zdrowy Styl Joanny
Rolada z karkówki z pieczarkami 131

Składniki: 1 kg karkówki Marynata: 6 ząbków czosnku 1 łyżka majeranku 1/2 łyżki rozmarynu 2 łyżki soli 1 łyżka oleju Nadzienie: 200 g pieczarek 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju sól, pieprz Sposób wykonania: Marynata: obrany czosnek miażdżymy i mieszamy z pozostałymi składnikami marynaty. Nadzienie: cebulę oraz pieczarki kroimy w drobną kostkę. Czosnek miażdżymy. Na patelni rozgrzewamy

Qchnia po prostu
Kurczakowy przekładaniec 190

przygotowania potrzebujemy: Filet z kurczaka- 4 sztuki- 1kg Pieczarki- 250g Papryka- 200g Ser- 200g Cebula- 100g Majonez-100g Smalec- 40g Masło- 30g Sól, pieprz, papryka słodka Filety przeciąć na pół i rozbić na grubość około centymetra. Mięso przyprawić i odstawić do lodówki. Na patelni rozpuszczamy masło i smalec. Smażymy cebulę do zeszklenia. Dodajemy pieczarki i paprykę. Wszystko smażymy do miękkości

serzmiesem
Paszteciki z grzybami 106

Paszteciki z grzybami to świetna przekąska na świąteczny stół. Bardzo dobrze sprawdzą się również jako finger food na imprezę np. sylwestrową. Do farszu wykorzystałam różnego rodzaju grzyby - suszone, pieczarki białe i brązowe, a także boczniaki i shitake. Dlatego też jest on bardzo grzybowy i aromatyczny. Chrupiące ciasto i kremowy, grzybowy farsz o intensywnym ziołowym aromacie to idealne danie na każde(...)przyjęcie. Polecam! Paszteciki z grzybami Składniki:  opakowanie gotowego ciasta francuskiego 10g suszonych grzybów (prawdziwki, podgrzybki) 1 większy por (tylko biała część) 300g grzybów - pieczarki + mieszanka grzybów egzotycznych (opcjonalnie) 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu duża szczypta ziół prowansalskich 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka jogurtu greckiego  2 łyżki natki pietruszki masło do smażenia sól, pieprz 1 jajko Jak zrobić

Codzienne Gotowanie
Bouef strogonow według oryginalnego przepisu. Zdecydowanie najlepszy 121

Kuroń. Zrobiliśmy prawie identycznie. Coś wspaniałego! Przepis na bouef strogonow Składniki: 500 gramów wołowiny (najlepsza będzie polędwica, ale może być też rostbef czy antrykot), 2 średnie cebule, 250 gramów pieczarek, 300 ml śmietanki 30 proc., łyżeczka koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki gładkiej musztardy, olej pół na pół z masłem, sól, pieprz. Jak zrobić bouef strogonow? Wołowinę pokrój w paseczki. W głębokiej(...)mieszania przez 1-2 minuty – chodzi o to, żeby mięso się “zamknęło” i nie puściło wody. Teraz na patelnię wrzuć cebulę pokrojoną w pióra i pieczarki w zależności od wielkości pokrojone w połówki lub ćwiartki. Smaż wszystko 3-4 minuty na sporym ogniu, często mieszając. Zmniejsz ogień i wlej na patelnię śmietankę, od razu wymieszaj, dodaj koncentrat

Kulinarna Polska
Makaron smażony z warzywami. Przepis wegański 116

smażony z warzywami Składniki: 100 gramów cienkiego makaronu ryżowego, 1 średnia cebula, 1 średnia marchewka, 1 ząbek czosnku, pół czerwonej papryki, pół brokułu, duża garść mrożonego groszku, 4-5 pieczarek, łyżeczka proszku curry, 3-4 łyżki ciemnego sosu sojowego, olej, sezam do podania. Składniki na 1 dużą porcję lub dwie mniejsze. Jak zrobić makaron smażony z warzywami? Makaron przygotuj według(...)razem z groszkiem wrzuć do gotującej się wody na 2 minuty, od razu odcedź. Czosnek i cebulę drobno posiekaj, paprykę pokrój w paski, marchewkę w cienkie słupki, a pieczarki w plasterki. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzej olej. Utrzymując duży ogień wrzuć wszystkie warzywa i smaż 3-4 minuty bardzo często mieszkając, dodaj makaron i proszek curry, smaż nadal

Kulinarna Polska
Przepis na gulasz warzywny 132

Wegetariańska zapiekanka dyniowa – korzystaj z uroków jesieni Wymagane składniki: 4 cukinie (2 żółte i 2 zielone) 2 czerwone papryki 4 marchewki 3 ząbki czosnku 2 średnie cebule 5 pieczarek 1 puszka krojonych pomidorów świeże zioła (pietruszka, bazylia lub koperek) 3 łyżki oleju roślinnego odrobina ostrej papryki w przyprawie sól i pieprz do smaku Gulasz warzywny – przepis: Obierz cebulę(...)pokrojonych pomidorów i dokładnie wymieszaj. Wszystkie składniki odpowiednio przypraw. Obierz czosnek, przepuść go przez praskę i dodaj na patelnię. Pokrojoną w spore kawałki cukinię wrzuć na patelnię, dodaj także pieczarki podzielone na mniejsze części. Wszystkie składniki duś przez ok. 7 minut. Dodaj resztę przypraw. Po podaniu posyp danie świeżo posiekanymi ziołami. Przepis na gulasz warzywny Smacznego! Artykuł Przepis na gulasz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Befsztyk tatarski w najlepszym wydaniu. Jak zrobić tatara? PRZEPIS 196

ligawa czy udziec. Mięso musi być bardzo świeże i z pewnego źródła), 1 żółtko, 2 łyżki wody, 1 łyżka oleju, sól, pieprz, jako dodatki czerwona cebula, ogórek konserwowy, marynowane pieczarki, kapary, łyżeczka musztardy francuskiej. Jak zrobić befsztyk tatarski? Mięso oczyszczamy ze wszystkich błon. Najwięksi smakosze powiedzą, iż prawdziwy tatar powinien być przyrządzony z mięsa siekanego. Kroimy je więc w cienkie(...)oddziel żółtko i włóż je we wgłębienie. Tatara podaliśmy klasycznie – z drobno posiekaną cebulą (czerwona poprzez swoją łagodność dużo lepiej nadaje się do jedzenia na surowo), korniszonem, marynowanymi pieczarkami i kaparami, a także odrobiną musztardy francuskiej. Rada: są dwie szkoły jedzenia tatara, można od razu wymieszać z sobą wszystkie składniki lub mieszać mięso stopniowo z poszczególnymi dodatkami. Artykuł Befsztyk

Kulinarna Polska
Kapusta kiszona smażona 242

przygotowania potrzebujemy: Kapusta kiszona- 600g Kiełbasa- 190g Boczek- 150g Pieczarki- 90g Cebula- 60g Smalec- 40g Masło- 20g Sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy Kapustę lekko odciskamy, szatkujemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego, 2 sztuk ziela i pieprzu. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy pokrojone pieczarki, kiełbasę i boczek. po kilku minutach dodajemy cebulę. Ugotowaną kapustę lekko odcedzamy

serzmiesem
Leczo z dynią i soczewicą 128

aromacie, która zawsze się sprawdza! Sprawdź przepis na Zdrowe warzywne leczo Leczo z dynią i soczewicą – składniki 1 cebula 1 kg dyni 0,5 szklanki czerwonej soczewicy 4 pieczarki 5 pomidorów 2 papryki czerwone 1 żółta papryka 1 ostra papryczka chili oliwa do smażenia 0,5 szklanki wody przyprawy do smaku: sól, pieprz natka pietruszki do dekoracji Leczo(...)pomidory i papryczkę chili. Dodać przygotowane warzywa. Po zagotowaniu zmiksować blenderem całą zawartość garnka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać pokrojoną paprykę czerwoną i żółtą oraz pieczarki. Gotować przez około 10 minut, by warzywa zmiękły. Podawać posypane natką pietruszki oraz z dodatkiem świeżego pieczywa. Leczo z dynią i soczewicą to bardzo szybkie, proste i zdrowe danie jednogarnkowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!