Podnoszę rolety, a za oknem biało! Oprószone śnieżnym puchem samochody, bloki i drzewa skrzą się w porannym słońcu na tle ciemnych chmur z białymi brzegami, które zwiastują kolejne porcje śniegu. Zimowy sweter, zimowy spacer z psem i różowymi od chłodu policzkami, a po powrocie ona - ciepła, rozgrzewająca i niesamowicie aromatyczna grzybowa szakszuka ze szpinakiem. Gęsty sos wzbogacony o pomidorowe pesto, które dodaje ciepłej nuty i łączy smaki, podbijając szczególnie te grzybowe :) W całej tej wspaniałości... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)