Schab w sosie węgierskim

Schab w sosie węgierskim

Schab w sosie węgierskim

Przepis na : obiad

Schab w sosie węgierskim Kruche, soczyste i rozpływające się mięsko w pysznym i bardzo aromatycznym sosie. Idealne danie na rodzinny obiad. Świetnie smakuje zarówno z ziemniaczkami, jak i kluskami lub kaszą. Niezwykle proste i smaczne danie, polecam wypróbować!     Składniki: 1 kg schabu bez kości Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, bazylia, oregano ziele angielskie, liść laurowy pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa olej do smażenia 1 cebula 10 dkg pieczarek 2 papryki (u mnie czerwona i ż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.