truskawkami i makiełkach 9. Ulubiony przepis… aktualnie na tarte otrębową oraz wszystko z wykorzystaniem truskawek 10. Nie lubię/nie zjem … nie zjem robaka ;p 11. Największa kulinarna porażka ? ostatnio pasta z soczewicy Pytania od Szybkie gotowanie : 1. Wymarzone warsztaty kulinarne ? zdrowe i dietetyczne wypieki 2. Najdziwniejsze połączenie smaków w Twojej kuchni ? nie mam odwagi do jakiegoś większego kombinowania dlatego największym
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćbyło baaardzo pyszne śniadanie! :D Składniki: 50 g płatków owsianych 200 ml mleka krowiego/roślinnego 1 jabłko 1 łyżeczka wiórków kokosowych 1 łyżeczka masła orzechowego 1 łyżeczka pasty daktylowej 1 łyżka mix'u smakołyków (ziarna słonecznika, nasiona konopi, migdały, miechunka, daktyle) Przygotowanie: Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Zagotuj mleko. Wsyp płatki owsiane i wiórki kokosowe. Gotuj
Zdrowie na języku :PCzasami tak jest, że zostaje kawałek ryby, mięsa, gotowanych warzyw, kaszy itd.. Nie wiecie co z nimi zrobić? Proponuję pasty na kanapki. Będzie to świetna odmiana dla Was i Waszych dzieci i taką "nowość" na pewno zjecie ze smakiem. Potrzebujemy: kawałek łososia, mi został taki wielkości 3x3 cm, miałam parowany łyżeczka łuskanych ziaren konopii, do nabycia TUTAJ 1 ugotowane
MamaOskarkaWystarczy zwykła obieraczka do warzyw, aby wyczarować pyszne i bezglutenowe, bo warzywne wstążki, które z powodzeniem zastąpią te makaronowe. Podane otulone aromatyczną, ziołowo-orzechową pastą zamieniają się w lekkie i interesujące danie. Domowe pesto możesz zrobić z dowolnych ziół, nie tylko z bazylii-nasza pietruszka równie dobrze się nadaje. Spójrz, jak to warzywne, intensywne zielone tagiatelle pięknie prezentuje się
Roślinna - blog wegańskiskórkę z cytryny, oliwę i sól. B akłażana kroimy wzdłuż na dwie części. Nacinamy głęboko każdą połówkę w skośną kratkę, uważając, żeby nie przekroić skóry. Smarujemy bakłażana chermoulą, rozprowadzamy pastę równo po każdej połówce, po czym układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia posmarowaną stroną do góry. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C (180 stopni
Smakowity Blog Kulinarnyoliwkami, kiszonymi ogórkami, kaparami pomidory z mozzarellą, mizeria pieczarki faszerowane sałatka z zielonej soczewicy sałatka z roszponką i soczewicą sałatka ze szpinakiem roladki z bakłażana i pastą z pestek słonecznika i dyni sałatka pieczarkowa kulki drobiowe podawane na zimno z sos tysiąca wysp humus z tortillą i suszonymi pomidorami naleśniki z gorgonzolą Oprócz
pieprzny smaczekróżowa himalajska -pieprz ziołowy u mnie od Skworcu -2 ząbki czosnku -natka pietruszki -szczypiorek -koperek opcjonalnie Przygotować odpowiednio wszystkie składniki. Dosmaczyć pieprzem i solą. Odpowiednio wymieszać ze sobą. Pasta gotowa! Podawać z półmiskami wędlin! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnimięsa. W najlepszej w Polsce trattorii La Campana w Krakowie jedliśmy kiedyś z Żoną Mą Linguine alla campagnola, rewelacyjne danie, które było inspiracją do stworzenia mojej wersji tej włoskiej pasty. Czego nam potrzeba? -pomidorki cherry -pierś z kurczaka pokrojona w kostkę -bazylia drobno posiekana -parmezan starty łyżka -oliwa 4 łyżki -sok z połowy tangelo -ząbek czosnku zgnieciony -sól, pieprz -papryka
BaRepaspochodzi ponoć z Prowansji, jest bardzo popularna w całych Włoszech, służąc za dodatek do bruschett, smarowidło do pieczywa, a nawet farsz ravioli. Tapenada, bo o niej mowa, to pasta arcyprosta w przyrządzeniu i wyborna w smaku. Prawdziwa kwintesencja śródziemnomorskich smaków i przekąska dla smakoszy. 200 g czarnych oliwek 2 łyżeczki kaparów 2 ząbki czosnku 2 filety anchois natka pietruszki oliwa
Bon Ton Italiasolą i pieprzem do smaku. Wmieszaj makaron i podawaj posypany parmezan. Smacznego! English version Tagliatelle with chicken and asparagus with cream mustard sauce (4 servings) Ingredients: 250 g tagliatelle pasta 2 tablespoons olive oil 250 g green asparagus, trimmed and cut into 2 cm pieces 250 g cooked chicken, cut into bite size pieces 1 cup chicken stock
karmelowystopni i wyłączam. Tym samym robię inkubator dla drożdży. Mleko podgrzewam do momentu: „miłe ciepełko w palec”. W miseczce rozcieram drożdże z łyżeczką cukru. Jak zacznie się robić lejąca pasta, dolewam pół szklanki ciepłego mleka i mieszam. Do mleka z drożdżami dodaję łyżkę mąki i szczyptę soli. Znów mieszam i wsadzam na 30 minut do piekarnika. Do dużej miski przesiewam
ladykitchenszynka,sałata, pomidorki i papryka. 3 . Naleśnik szpinakowy posmarowany serkiem z dodatkiem ziół do sałatek, szynka sałata i papryka 4 . Naleśnik zwykły, posmarowany serkiem twarożkowym wymieszanym z pastą z suszonych pomidorów, listek sałaty, plasterek szynki, 3 pomidorki koktajlowe, 3 paseczki czerwonej papryki. 5 . Naleśnik zwykły z farszem z podsmażonego szpinaku z czosnkiem i śmietaną, doprawione pieprzem plus pomidorki koktajlowe
W kuchennej krainieszybka i bardzo łatwa wersja Red Curry z dodatkiem mleczka kokosowego,pędów bambusa i kurczaka.Podać można z osobno ugotowanym białym ryżem. SKŁADNIKI NA 4 porcje: 100-150 g pasty red curry 800 ml mleczka kokosowego (2 puszki) 1 puszka plasterków bambusa 1/2 piersi drobiowej pokrojonej w kostkę 1 tarwa cytrynowa lub 4-5 listków limonki lub (mogą być suszone
Sztuka gotowania w/g Samiryrewelacyjnie. Spróbuj, a pokochasz ten smak! Składniki na kruszonkę: 100 g mąki orkiszowej jasnej 70 g ksylitolu lub cukru 70 g płatków owsianych błyskawicznych 80 g masła 1/2 łyżeczki pasty z wanilii szczypta soli Dodatkowo: 400 g truskawek 1-2 łyżki ksylitolu lub cukru 1 łyżka ciemnego octu balsamicznego 1-2 łodyżki mięty (u mnie cytryowa) Wykonannie: truskawki umyć, osuszyć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!