pasty - 13297 przepisów (strona:625/887)

Wszystkie kobiety zachwycają się tym niesamowitym kremem! Ty też chcesz poznać jego sekret? Czyli Naturalne Kosmetyki z Ameryki 482

samodzielne wykonanie nic nie szkodzi. Wszystkich zaiteresowanych tym  naturalnym kosmetykiem  zapraszam do zakładki  kontakt . Zapraszam również do innych artykułów  dotyczących   Naturalnych Kosmetyków:  Ekologicznej Pasty do zębów. Kwestionowanie status quo to przejaw inteligencji. Można wręcz powiedzieć, że osoba która niczego nie kwestionuje jest z medycznego punktu widzenia martwa, gdyż brak aktywności mózgowej oznacza koniec życia

IzaGotuje
Kotlety z awokado 155

tego ciągnąca się mozzarella .... Pycha (: Najadłam się 3 dużymi kotlecikami, tak więc jeśli robicie tylko dla siebie może warto zrobić z połowy porcji. Pozostała pastę zawsze można wykorzystać na kolacje jako dodatek do chleba. Składniki (9-12 sztuk): 1  awokado 1/2 - 3/4 szklanki mixu płatków owsianych, pszennych, orkiszowych itp 4 - 5 łyżek

Pora na pora i pomidora
Kolorowy hummus - czerwony, zielony i żółty 167

tych coś już zdążyli się trochę hummusem znudzić. Urozmaicenie kolorystyczne i smakowe znanej każdemu pasty. CZERWONY - dodajemy zmiksowane pieczone buraki. Ja na 100 g hummusu dodałam 1 małego buraczka ZIELONY - dodajemy pesto, zmiksowany szpinak lub zmiksowaną roszponkę ( do momentu osiągnięcia pożądanego koloru lub smaku) ŻÓŁTY - dodajemy kurkumę (do momentu osiągnięcia pożądanego koloru lub smaku) * a jeżeli ktoś jeszcze

Pora na pora i pomidora
Domowe pesto z rukoli 174

zależności od upodobań, mniej oliwy da bardziej "zwarte" pesto, więcej - rzadsze), zblendować. Kiedy składniki się wymieszają, dodać orzechy nerkowca i blendować do momentu, kiedy całość będzie zmiksowana na gładką pastę. Po zmiksowaniu składników spróbować, czy trzeba pesto jeszcze dosolić. Domowe pesto z rukoli jadać z makaronem lub smarować nim kanapki. Przechowywać w szklanym słoiczku, wierzch pesto polewając oliwą. Smacznego

Moje Qulinaria
Czytaj blogi. Jedz mięso. Szynka w śliwce 167

czasie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i zostawiamy szynkę na 2,5h. Po upływie tego czasu odkrywamy pokrywkę, ugotowane śliwki z jabłkiem i cebulą miksujemy i tą pastą pokrywamy górę szynki, przykrywamy pokrywką. Nie zmieniając temperatury wsadzamy na 40 min. Potem zwiększamy temp do 190, ściągamy pokrywkę i zostawiamy szynkę na 10 min. Wyciągamy szynkę ostrożnie na półmisek, tak, żeby

ladykitchen
Twarożek śniadaniowy 126

Śniadania nie muszą być nudne i kończyć się na kanapce z szynką i serem. Przygotowanie ciekawej pasty kanapkowej czy serka z warzywami nie zajmuje wiele czasu, a można sobie od samego początku uczynić dzień miłym i szczęśliwym :) Do przygotowania twarożka z rzodkiewkami potrzebujemy: 10 rzodkiewek  200 g sera twarogowego półtłustego 2 łyżki śmietany przyprawa w mini kostkach pietruszka Knorr

MamaOskarka
Guacamole - czyli co najlepszego zrobić z awokado. 166

Guacamole.. Przepyszna pasta na kanapki, np. :) My zjedliśmy ją z podpieczonym chlebkiem. W takiej oto formie: Co by dużo nie mówić to Oskar zajadał się tostami jak niczym innym jeszcze w życiu, no.. poza mlekiem mamusi, bo ono najlepsze :D Potrzebujemy: 1 dojrzałe awokado (ociupinkę podjedliśmy bez niczego :D) dwie łyżki soku z cytryny 1 rozgnieciony ząbek czosnku

MamaOskarka
Karkówka z ziemniaczkami skropiona olejem arganowym Efas. 229

słodkiej w proszku łyżeczka suszonej bazylii Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z musztardą i przyprawami.  Cebulę kroimy w talarki. Karkówkę wkładamy do rękawa do pieczenia i nacieramy pastą z czosnku, musztardy i przypraw. Do rękawa wkładamy również pokrojoną w plastry cebulę.  Rękaw zamykamy z obu stron i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C na półtorej godziny

MamaOskarka
Tarta z karmelizowanym rabarbarem i kremem pâtissière 129

garnek zdejmij na chwilę z ognia. W osobnym garnuszku połącz żółtka z 50 ml mleka oraz mąką pszenną i ziemniaczaną. Do gotującego się mleka szybkim ruchem wlej otrzymaną pastę i dokładnie ją rozprowadź. Wstaw z powrotem na palnik i cały czas mieszając, doprowadź zgęstnienia . Górę garnka przykryj folią spożywczą (by nie utworzył się kożuch) i wstaw całość do zimnej

Food Square
Marynowane bakłażany z papryką 233

bakłażana to teraz na pewno się w nim zakochacie, jeśli przygotujecie te marynowane bakłażany i marynowaną paprykę Na blogu również znajdziecie inne przepisy na bakłażana: Bakłażan w sosie jogurtowym , Pasta z bakłażana i pomidorów , Cannelloni – zapiekanka z bakłażana , Bakłażan smażony i inne… Marynowane bakłażany z papryką Składniki: 2 bakłażany 2 czerwone papryki 2-3 ząbki czosnku 1 szklanka

UgotujmyTo.pl
Kocham oliwę 96

oliwa z nich powstała jest dużo łagodniejsza. Zebrane oliwki w ciągu 2 – 3 godzin docierają do przetwórni gdzie poddawane są 1,5 godzinnemu procesowi gniecenia, w wyniku którego powstaje pasta. Następnie mieszana jest ona z wodą i wirowana w celu pozbycia się wytłoków – masy stałej. Następnie 24 godziny odpoczywa, po czym zlewany jest czysty, 100% sok z oliwek znad osadu

królestwo garów
Tabbouleh z jagnięciną z grilla i jogurtem naturalnym 142

cytryna, jogurt naturalny, TABASCO Original, sól, pieprz  Jagnięcinę wymieszać z  połową pęczka posiekanej kolendry, 3-4 ząbkami rozgniecionego czosnku, obranego z łupiny, drobno posiekanego i przetartego na pastę brzegiem noża, solą i pieprzem. Mięso doprawić do smaku.     Uformować niewielkie hamburgery, kuleczki wielkości orzecha włoskiego lub jak shish kebab - na drewnianych szpatułkach.  Upiec na grillu

królestwo garów
Chłodnik ogórkowy z przepiórczymi jajami i pieczonymi burakami 120

zetrzyj na grubych oczkach tarki. Rzodkiewki opłucz pod bieżącą wodą, zetrzyj na małych oczkach tarki. Ząbki czosnku rozgnieć, obierz z łupiny i drobno posiekaj, następnie brzegiem noża rozetrzyj na pastę. Nabiał połącz w jednej misce, dodaj przygotowane wcześniej ogórki, rzodkiewki, czosnek, oliwę, dopraw solą, kilkoma kroplami sosu Tabasco Garlic i ewentualnie świeżo mielonym pieprzem. Chłodnik najlepiej zostawić w lodówce

królestwo garów
Wegańskie brownie z ciecierzycy 213

ciasto jest treściwe i bogate w wartościowe składniki takie, jak białko i błonnik. Aha, no i jeszcze jedno. Ta wersja nie zawiera cukru – w jego rolę godnie wciela się pasta daktylowa, która nie tylko nadaje ciastu cudownej słodkości, ale też sprawia, że ma intensywny, karmelowy posmak.  Brownie najczęściej przyjmuje formę płaskiego ciasta podawanego na ciepło lub zimno

Roślinna - blog wegański

Proponowane wyszukiwania