Bliny gryczane to rosyjska potrawa, którą tradycyjnie łączy się z kawiorem. Składniki - 250 g mąki gryczanej - 100 g mąki pszennej - 25 g drożdży - 2 szklanki ciepłego mleka - 40-50 ml roztopionego masła - 1 żółtko - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka soli Do podania - gęsta śmietana 18% - słoiczek czerwonego lub czarnego kawioru Wykonanie ... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..