podaję ją razem z domową białą kiełbasą. Żurek na domowym zakwasie Czas przygotowania: 40 minut Proporcje dla 6 osób Składniki: 2 litry bulionu (u mnie na bazie domowej warzywnej pasty bulionowej ) 2 spore marchewki 2 pietruszki 1/2 selera (ok. 200 g) 700 ml zakwasu na żur na mące razowej pszennej 200 g wędzonego boczku 6 dużych ziemniaków 1 łyżka
Kulinarne przygody Gatitynią bardzo. Tęsknota ta nasila się gdy jest coraz bliżej wakacji. Kocham tamtejszy temperament ludzi, atmosferę panującą dosłownie... wszędzie! Małe włoskie kawiarnie i restauracje gdzie można zjeść pyszną pastę oraz świeże owoce morza i popić je naturalnie wspaniałą włoską kawą bądź winem. Uwielbiam: stare budynki i parkingi dla skuterów, na które jest tam ogromna moda, tycie samochodziki, które wcisną się
KreatywnePinypieczemy ok godziny by były miękkie. Zostawiamy do wystudzenia. Obieramy i miksujemy na gładkie puree. Śliwki i daktyle namaczamy w ciepłej wodzie. Gdy zmiękną miksujemy w malakserze na gładką pastę. Puree z ziemniaków i zmiksowane śliwki z daktylami przekładamy do miski i mieszamy do połączenia składników. Wbijamy jajka, wlewamy olej, mieszamy. Dodajemy sodę i kakao i znowu mieszamy dokładnie. Masę
Dzieje kuchennej Wiewióryszczypiorek... cóż może być lepszego do takich warzywek? Oczywiście serek biały! Miseczka i łyżeczka...a więcej nic nie trzeba :) Chociaż świeży chlebek, masełko też dobrze będzie smakować! Wiosenna pasta twarogowa Składniki: 25 dag sera białego 10 dag jogurtu greckiego świeża cebulka 1 ząbek czosnku rzodkiewki 2 łyżeczki świeżego szczypiorku sól morska pieprz słodka mielona papryka Przygotowanie: W miseczce rozdrabniamy
Lawendowe Niebogrillowanego kotleta mielonego. Odmian jest tyle ile państw w tym rejonie. Mój dzisiaj kotlet bardziej jest zbliżony do odmiany bułgarskiej, bo do środka dodałam ajwaru, a oni swój nadziewają pastą pomidorową. Kotleta podałam w chlebkach pita z warzywnymi dodatkami, ajwarem i sosem jogurtowym. Idealna potrwa na długi weekend, grill i pikniki. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikbułką tartą, albo w cieście. Pieczony, polany sosem z tahiny, cytryny i czosnku wydaje się pokazywać swoje nowe oblicze. Mam plan zmiksować go z tym sosem i mieć rewelacyjną pastę do kanapek, albo do pity. Coś na kształt bakłażanowego hummusu. Może i Wam zasmakuje, choć wyczytałam, że autorom "Jerozolimy" nie udało się do niej przekonać anglików, którzy kręcili z nimi
W kuchni wieczoremZiemniaki (150g) Starta marchew z jabłkiem (100g) Sok pomarańczowy (100g) rozcieńczony Podwieczorek : Pomarańcza Kolacja : Fasolka szparagowa z wody (150g) Chleb razowy (40g) z margaryną niskotłuszczową (3g) lub pastą kanapkową Herbata owocowa bez cukru Rozłożenie kalorii na poszczególne posiłki w zapotrzebowaniu 1200kcal: I Śniadanie to 300kcal II Śniadanie to 120kcal Obiad to 420kcal Podwieczorek 120kcal Kolacja 240kcal Wartości
IzaGotujebombą witaminową , równocześnie ich wartość kaloryczna jest znikoma. Śniadanie lub Kolacja 300 kcal Bułka grahamka 1 średnia sztuka = 80g = 200 kcal Serek kanapkowy do smarowania lub pasta ze sklepu łyżeczka = 12 kcal Chuda wędlina drobiowa 2 plastry = 30g = 36 kcal Surówki warzywne 100-200g = 50 kcal Zapraszam do Strefy Odchudzania, znajdziesz tam wszystkie niezbędne informacje
IzaGotujesamodzielne wykonanie nic nie szkodzi. Wszystkich zaiteresowanych tym naturalnym kosmetykiem zapraszam do zakładki kontakt . Zapraszam również do innych artykułów dotyczących Naturalnych Kosmetyków: Ekologicznej Pasty do zębów. Kwestionowanie status quo to przejaw inteligencji. Można wręcz powiedzieć, że osoba która niczego nie kwestionuje jest z medycznego punktu widzenia martwa, gdyż brak aktywności mózgowej oznacza koniec życia
IzaGotujetego ciągnąca się mozzarella .... Pycha (: Najadłam się 3 dużymi kotlecikami, tak więc jeśli robicie tylko dla siebie może warto zrobić z połowy porcji. Pozostała pastę zawsze można wykorzystać na kolacje jako dodatek do chleba. Składniki (9-12 sztuk): 1 awokado 1/2 - 3/4 szklanki mixu płatków owsianych, pszennych, orkiszowych itp 4 - 5 łyżek
Pora na pora i pomidoratych coś już zdążyli się trochę hummusem znudzić. Urozmaicenie kolorystyczne i smakowe znanej każdemu pasty. CZERWONY - dodajemy zmiksowane pieczone buraki. Ja na 100 g hummusu dodałam 1 małego buraczka ZIELONY - dodajemy pesto, zmiksowany szpinak lub zmiksowaną roszponkę ( do momentu osiągnięcia pożądanego koloru lub smaku) ŻÓŁTY - dodajemy kurkumę (do momentu osiągnięcia pożądanego koloru lub smaku) * a jeżeli ktoś jeszcze
Pora na pora i pomidorazależności od upodobań, mniej oliwy da bardziej "zwarte" pesto, więcej - rzadsze), zblendować. Kiedy składniki się wymieszają, dodać orzechy nerkowca i blendować do momentu, kiedy całość będzie zmiksowana na gładką pastę. Po zmiksowaniu składników spróbować, czy trzeba pesto jeszcze dosolić. Domowe pesto z rukoli jadać z makaronem lub smarować nim kanapki. Przechowywać w szklanym słoiczku, wierzch pesto polewając oliwą. Smacznego
Moje Qulinariaczasie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i zostawiamy szynkę na 2,5h. Po upływie tego czasu odkrywamy pokrywkę, ugotowane śliwki z jabłkiem i cebulą miksujemy i tą pastą pokrywamy górę szynki, przykrywamy pokrywką. Nie zmieniając temperatury wsadzamy na 40 min. Potem zwiększamy temp do 190, ściągamy pokrywkę i zostawiamy szynkę na 10 min. Wyciągamy szynkę ostrożnie na półmisek, tak, żeby
ladykitchenŚniadania nie muszą być nudne i kończyć się na kanapce z szynką i serem. Przygotowanie ciekawej pasty kanapkowej czy serka z warzywami nie zajmuje wiele czasu, a można sobie od samego początku uczynić dzień miłym i szczęśliwym :) Do przygotowania twarożka z rzodkiewkami potrzebujemy: 10 rzodkiewek 200 g sera twarogowego półtłustego 2 łyżki śmietany przyprawa w mini kostkach pietruszka Knorr
MamaOskarka