pasty - 13297 przepisów (strona:638/887)

Krem dla wytrwałych i kuchenne czary 210

jajka krem na bazie bezy szwajcarskiej: 2 białka 110 g cukru 155 g miękkiego masła 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego w paście dodatkowo: 250 g curdu rabarbarowego cukrowe serduszka Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem i solą. Partiami dodawać do masy maślanej miksując aż do otrzymania

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sztuka kuchenna: makaroniki 204

strumieniem, powoli wlać do białek, cały czas ubijając. Miksować jeszcze przez 10 minut, aż beza całkowicie wystygnie. Do orzechów z cukrem dodać pozostałe 80 g białek, wymieszać na gładką pastę. Dodać 1/3 bezy, wymieszać. Dodać resztę, delikatnie, ale dokładnie połączyć. Masa nie powinna być zbyt lejąca, ale też nie całkiem sztywna.Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wspólne straszenie halloweenowymi smakołykami 212

łyżka likieru amaretto dodatkowo: 3 łyżki dżemu wiśniowego bez owoców Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Wbić jajko, dokładnie zmiksować. Kakao, barwnik i ekstrakt wymieszać na gładką pastę. Dodać do masy maślanej, zmiksować. Mąkę przesiać, wymieszać z solą i sodą. Dodawać partiami do ciasta na zmianę z maślanką. Na końcu wlać ocet, dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do formy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Noworoczne postanowienia. I makaroniki. Kawowe 190

strumieniem, powoli wlać do białek, cały czas ubijając. Miksować jeszcze przez 10 minut, aż beza całkowicie wystygnie. Do migdałów z cukrem dodać pozostałe 50 g białek, wymieszać na gładką pastę. Dodać 1/3 bezy, wymieszać. Dodać resztę, delikatnie, ale dokładnie połączyć. Masa nie powinna być zbyt lejąca, ale też nie całkiem sztywna. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Happy birthday to You! 196

masy kajmakowej z puszki jabłka w karmelu: 6 małych jabłuszek 250 g cukru 50 ml wody 20 g miodu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii odrobina czerwonego barwnika spożywczego w paście Mąki przesiać, wymieszać. W dużej misce ubić białka na sztywną pianę, pod koniec partiami dodając cukier. Po jednym wbijać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Na końcu po łyżce wsypywać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Smak dzieciństwa: ciepłe lody 380

może wiśniowy, albo jagodowy...? Zobaczymy. Cytrynowe ciepłe lody Składniki: (na 10 sztuk) 80 ml soku z cytryny 40 ml wody 330 g cukru 3 białka żółty barwnik spożywczy w paście polewa: 150 g ciemnej czekolady (70%) 1 łyżka oleju dodatkowo: 10 wafli do lodów Sok z cytryny, wodę i cukier umieścić w garnuszku. Gotować bez mieszania, aż syrop osiągnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wiosenne babeczki jaśminowe 197

mleka 2 jajka krem: 150 ml śmietany kremówki (38%) 55 g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru 1,5 łyżki likieru limoncello odrobina zielonego barwnika spożywczego w paście dodatkowo: cukrowe jajeczka Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, cukrem i solą. Dodać miękkie masło, dokładnie rozetrzeć palcami. Jajka roztrzepać, dodać mleko i wodę jaśminową. Dokładnie wymieszać. Wlać 3/4 mokrych składników do suchych

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Chleb na niedzielę. Choć i na sobotę się nada 188

masła 150 g rodzynek dodatkowo: 3 łyżki mleka Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką miodu, dodać 2 łyżki mleka, wymieszać. Wsypać 3-4 łyżki mąki, wymieszać na gładką pastę. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Rodzynki zalać wrzątkiem. Po tym czasie do zaczynu dodać resztę mleka i miodu, przesiane mąki, sól i jajko. Zagnieść ciasto. Masło rozpuścić i przestudzić, dodać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
O tym, jak weszłam w dwudziesty pierwszy wiek. I makaroniki 220

strumieniem, powoli wlać do białek, cały czas ubijając. Miksować jeszcze przez 10 minut, aż beza całkowicie wystygnie. Do migdałów z cukrem dodać pozostałe 70 g białek, wymieszać na gładką pastę. Dodać 1/3 bezy, wymieszać. Dodać resztę, delikatnie, ale dokładnie połączyć. Dodać bawrnik, wymieszać. Masa nie powinna być zbyt lejąca, ale też nie całkiem sztywna. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Krwawy tort na Halloween - dla dzieci i nie tylko 353

lodówce 1-2 godziny, aż krem całkowicie stężeje. Masę cukrową rozwałkować, ułożyć na torcie. Z reszty masy ulepić różyczkę położyć obok tortu. Wszystkie składniki na krew wymieszać na gładką pastę, ewentualnie dodać więcej czerwonego barwnika. Zanurzać pędzelek lub szczoteczkę do zębów w masie, spryskać tort z niewielkiej odległości. Odstawić do zastygnięcia. Smacznego! Wpis bierze udział w konkursie bloga Moje wypieki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czarno-pomarańczowy sernik na Halloween 223

łyżeczki przyprawy do piernika 45 g miodu 50 g cukru 3 jajka krem: 100 g ciastek oreo (waga bez kremu) 200 ml śmietany kremówki (38%) czarny barwnik spożywczy w paście Z ciasteczek wyjąć krem. Pokruszyć na pył wałkiem lub tłuczkiem do mięsa. Masło rozpuścić, przestudzić, wymieszać z ciasteczkami na spód. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasteczka, dokładnie ugnieść

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Orzechowe makaroniki dla niespodziewanych gości 181

strumieniem, powoli wlać do białek, cały czas ubijając. Miksować jeszcze przez 10 minut, aż beza całkowicie wystygnie. Do orzechów z cukrem dodać pozostałe 50 g białek, wymieszać na gładką pastę. Dodać 1/3 bezy, wymieszać. Dodać resztę, delikatnie, ale dokładnie połączyć. Masa nie powinna być zbyt lejąca, ale też nie całkiem sztywna. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Duńskie bułki z parówką 221

hotdogowym . Cóż to takiego? W dosłownym tłumaczeniu pølse to kiełbaska, a horn - róg. Kiełbasiane rożki ...? Dziwnie to brzmi... W praktyce ciasto drożdżowe, takie jak na bułki, cienko rozwałkowane, posmarowane pastą z ketchupu, musztardy i różnych przypraw, owijamy wokół parówek i pieczemy. I już! Idealna przekąska gotowa. Świetnie nadają się na drugie śniadanie, bo nie trzeba robić kanapek, ale też można

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pierwsze świąteczne ciasteczka 214

soli 115 g miękkiego masła 100 g ciemnego brązowego cukru 50 g cukru 1 jajko 1 łyżka mleka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2,5 łyżeczki czerwonego barwnika w paście 180 g ciemnej czekolady (70%) Mąkę przesiać z kakao, wymieszać z sodą i solą, odstawić. Masło ubić z dwoma rodzajami cukru na puszystą masę. Po kolei dodawać jajko, mleko, ekstrakt

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pieczywo czosnkowe 650

dodatku oregano można zrezygnować lub zastąpić go bazylią. Z podanych składników wychodzi 8 trójkątnych kromek pieczywa (takich jak na zdjęciach). Pieczywo idealnie nadaje się do sałatek czy różonrodnych past kanapkowych. Źródło przepisu:   Przyślij przepis

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania