pasty - 13297 przepisów (strona:642/887)

Wege bigos. 141

kapusty na winie (Lidl) 1 paczka grzybów leśnych ok. 20 g 10 pieczarek 2 łodygi selera naciowego 8 suszonych pomidorów 1 garść rodzynek 1 garść pestek dyni 1 łyżeczka pasty tandoori 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 5-6 łyżek oliwy z oliwek kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren zielonego pieprzu 1 łyżeczka ziaren miażdżonej kolendry duża szczypta kozieradki kilka pokrojonych ząbków

vegetanie
Pasta z jajek a'la guacamole 153

średniego pomidora 1 słodka mini papryczka 4-5 krążków papryczki jalapeno 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu pieprz, pieprz cayenne, odrobina soli Resztę chyba już wiecie jak zrobić pastę :) Miłego dnia

vegetanie
Papryki faszerowane kuskusem i warzywami. 126

zaczynamy gotowanie :)   Faszerowane krążki paprykowe (5 osób) Składniki: 5 papryk słodkich długich 1 szklanka kuskus 1 por 3 kolorowe papryczki mini 1/2 cukinii 1 papryczka chili lub pasta chili szczypior prażona cebulka pieprz, lubczyk, czosnek niedźwiedzi, tymianek Farsz jest niezwykle prosty. Szklankę kuskus zalewamy szklanką warzywnego bulionu. Odstawiamy na ok. 5 minut. Następnie przekładamy kuskus do miski rozdrabiając

vegetanie
Chili con soja i frytki z batatów 189

frytkami z batatów. Zrobiliśmy je pieczone na sucho w piekarniku, ale wcześniej, kiedy już mieliśmy je pokrojone, wymieszaliśmy z marynatą z oliwy z oliwek, ziół prowansalskich, pieprzu i pasty sambal oelek. Wyszły wyśmienite takie lekko ostre, pyszne. Wypróbujcie ten przepis, bo jest naprawdę wyśmienity :) Pozdrawiamy

vegetanie
Babka marchewkowo-pietruszkowa 157

trochę innych składników (4-5 osób) Składniki: 2 duże marchewki 2 duże pietruszki 1 puszka ciecierzycy 2 ząbki czosnku 1 szklanka ryżu błyskawicznego 1/4 szklanki słonecznika łuskanego 1 łyżeczka pasty sambal oelek 4-5 suszonych pomidorów cząber, oregano, pieprz, ostra papryka, sos sojowy, sezam, czarnuszka Marchewkę i pietruszką obieramy i kroimy w kawałki, a następnie wrzucamy do wrzącej wody

vegetanie
Makarony, jeden z moich ulubionych tematów kulinarnych 208

rozmawiać godzinami, a znajomym i rodzinie chętnie polecam te najlepsze. Od lat ufam jednej z włoskich marek, popularnej na polskim rynku.  Na blogu znajdziecie wiele przepisów z wykorzystaniem pasty w dziale makarony  Zapraszam na danie z tagliatelle. Danie jest połączeniem wyrazistego w smaku sera pleśniowego z makaronem jajecznym, czarnymi oliwkami, pieczarkami i polędwiczką wieprzową. Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką

Moja smaczna kuchnia
Zupa- krem z dyni z prażonymi pestkami! 159

piżmowej - 2 ząbki czosnku - 4-5 łyżek oliwy z oliwek - świeży imbir - łyżka ostrej przyprawy curry indyjskie - 2 szczypty cynamonu - 1/3 papryczki chili - 2 szczypty przyprawy sumak - 1 łyżeczka pasty cytrynowej - 100 ml mleka kokosowego - 100 ml śmietanki 18% - 750 ml wody ponadto: pestki z dyni i ser np. feta W garnku na oliwie podsmaż wraz z dynią, posiekany czosnek

SMYKWKUCHNI
Curry z wołowiną, mango i warzywami. 179

Pomysł był na curry. Najlepiej na lenia, czyli z wolnowara. Trzeba było tylko wymyślić z czym ma być. Padło na wołowinę, rożne warzywa i mango –

slodkokwasnapl
Pieczony udziec z indyka 183

udziec (u mnie było tak po 1 łyżeczce na każdą stronę).  Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z pozostałymi przyprawami, oliwą i sokiem z cytryny. Powstałą dość gęstą pastą, dokładnie nasmarować (wklepać) cały udziec. Włożyć do naczynia z pokrywką i wstawić, najlepiej na całą noc do lodówki.  Dno naczynia, w którym będzie się piekł indyk wysmarować olejem, włożyć

Kuchcik gotuje
Perliczka w winie z wolnowaru 211

łyżki mąki Sól i pieprz do smaku 80 g boczku wędzonego, pokrojony w kostkę 3 łyżki masła lub oliwa z oliwek ok 10 sztuk małych pieczarek łyżka pasty pomidorowej 5 szalotek 2 ząbki czosnku, posiekane 1/2 szklanki bulionu z kurczaka 1 i  1/2 szklanki czerwonego wina gałązka pietruszki,  tymianku, liść laurowy przygotowanie Wolnowar rozgrzać , zgodnie z instrukcją. Perliczkę

Stare Gary
"Włoska" grochówka z ciecierzycy 217

dużo delikatniejsza w smaku. W wersji bezmięsnej wystarczy pominąć boczek z kiełbasą , by uzyskać wersję wegeteriańską. Jak perfekcyjnie ugotować ciecierzycę przeczytaj : tutaj . W tym poście znajdziesz przepis na specjalną pastę do namaczania ciecierzycy. Składniki : 250 g ciecierzycy 200 g boczku - opcjonalnie 2 kiełbaski śląskie - opcjonalnie 2 - 3 ziemniaki 2 - 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera i pora 2 l wody

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Podróże kulinarne - Tunezja 176

kuchni tunezyjskiej bardzo ważne jest świeże pieczywo spożywane do prawie każdego posiłku. Popularne są świeże bagietki oraz różnego rodzaju bułeczki, np. z czarnuszką. Dodatkiem do większości potraw jest harissa-pasta robiona z pikantnych papryczek z dodatkiem czosnku, kolendry, kminku, mięty i oliwy z oliwek. Spożywana z pieczywem, mięsem, kaszami, a nawet jajkami. Jeśli chodzi o dania główne-narodowym daniem Tunezji

Zawsze głodna!
Domowe sushi 191

płatów nori ryba (u mnie po trochu łososia wędzonego, tuńczyka w sosie własnym i surimi) ogórek awokado kremowy serek o smaku naturalnym prażony sezam (biały, czarny lub mix) pasta wasabi imbir marynowany sos sojowy miska z zimną wodą mata bambusowa Ryż płuczemy kilkakrotnie, aż odlewana woda będzie przejrzysta. Przesypujemy go do garnka, zalewamy zimną wodą, przykrywamy i stawiamy na kuchence

Zawsze głodna!
Sałatka z ekologiczną komosą ryżową Symbio 199

pietruszki Odrobina oleju rzepakowego Jedna łodyżka selera naciowego Pół szklanki suchej ekologicznej komosy ryżowej 3 kolory  Symbio Ulubione przyprawy (polecam sól, pieprz, ostrą paprykę, czosnek) Czarnuszka Łyżka tahiny-pasty sezamowej Łyżka melasy z granatem Łyżka wody Batat, marchew i pietruszke myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i układamy na blaszce do pieczenia. Skrapiamy olejem, posypujemy ulubionymi przyprawami i wkładamy

Zawsze głodna!

Proponowane wyszukiwania