pasty - 13297 przepisów (strona:643/887)

Wegetariańskie lasagne 186

mrożonych ugotowanych wcześniej na parze sos beszamelowy. Jak wykonać? Sos beszamelowy jest prosty do przygotowania -masło roztopiłam w rondelku, dodałam mąki i podsmażyłam, mieszając dało mi to taką jakby pastę, nie ma powstać klucha. Dolałam mleka- u mnie pół litra i ciaglę mieszając doprowadziłam do zagęstnienia, posoliłam, dodałam gałki muszk. Oraz garść serów tartych. Mieszając doprowadziłam do zagęstnienia. Beszamel należy

Z Kuchni Do Kuchni
Strucla z serem, truskawkami i brzoskwiniami 191

mąki pszennej typ 550 - 80 g drobnego cukru do wypieków - 1 jajko NADZIENIE - 200 g twarogu półtłustego - 40 g cukru pudru - 50 ml śmietanki 30% - 1 łyżeczka pasty waniliowej - żółtko - truskawki i brzoskwinie - brązowy cukier jajko do posmarowania wierzchu Letnie mleko, drożdże oraz łyżkę cukru umieścić w miseczce, wymieszać i odstawić na około 10 minut w ciepłe miejsce aż mieszanina

dom-agi.pl
Pieczarkowa pasta kanapkowa 161

bardzo wdzięczne grzyby, pasują do wszystkiego, doprawić je można wszystkim (albo samą solą) i smakują. Są idealną bazą do pasztetów, zup, farszów. Poszłam o krok dalej i zrobiłam pastę kanapkową. To świetny przykład jak zmiana jednego, zdawałoby się nieznaczącego składnika, może zmienić smak całej potrawy. Wino Marsala

Gotuj z Blue Raven
Jak zrobić guacamole? 128

Ostatnio pisałam o awokado. Grzechem byłoby, gdybym nie podała Wam przy okazji przepisu na wykonaną na bazie tego owocu klasykę gatunku - guacamole. Tę pyszną pastę możecie jeść na kanapkach, grzankach czy z kawałkami świeżych warzyw. Pamiętajcie, żeby przygotować ją w niemetalowej misce, w przeciwnym wypadku owoc ściemnieje. Składniki: 2 dojrzałe, miękkie awokado sok z 1/2 cytryny 6 pomidorków koktajlowych

Powiedz dietom nie
Fusilli z bakłażanem i pomidorami 206

Moja wersja pasta alla Norma czyli makaron z bakłażanem i pomidorami :) SKŁADNIKI 300g pełnoziarnistego   fusilli (świderki) 1 większy bakłażan 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych sól, pieprz 2 łyżki posiekanej bazylii tarty parmezan lub inny ser (np. corregio, pecorino ) oliwa do smażenia  PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Bakłażana obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Naleśniki z pastą z kurczaka 390

Pełne ziarno. 3 zboża") 2 jajka 2 łyżeczki suszonego oregano sól i pieprz do smaku 3 łyżki oliwy z oliwek lub zalewy z suszonych pomidorów 4 łyżki wody gazowanej Pasta z kurczaka: 2 piersi z kurczaka 10 pieczarek 1 opakowanie serka naturalnego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Nadzienie: suszone pomidory czerwona papryka ser żółty

cooklife
Sushi 229

łososia ugotowanego na parze i wystudzonego  ogórek pokrojony w słupki (bez pestek)  szczypiorek papryka pokrojona w paski  kanapkowy serek śmietankowy  sos sojowy  pasta wasabi  dodatkowo: mata do zwijania sushi Przygotowanie: Ryż dokładnie wypłukałam w zimnej wodzie (aż z przezroczystego zrobił się białawy), wrzuciłam do garnka i zalałam zimną wodą ok. 2 cm ponad poziom

Kulinarny Pamiętnik
Sałatka śledziowa po meksykańsku 202

Osobiście uwielbiam jeść rybę w każdej postaci. Często robię rybne pasty i sałatki do pracy, bo po takim śniadaniu czuję się rewelacyjnie :-) Tym razem ryba w otoczeniu wielu dodatków z pikantnym akcentem. SKŁADNIKI 8-10 śledzi matiasów 1 cebula 1 puszka pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 1/2 słoika papryki konserwowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka

Passions hobbies life
Bitki wieprzowe z farszem 112

stronach, uważając, żeby nie poprzecinać mięsa, Każdy płat posolić i posypać pieprzem, Fetę rozgnieść w misce widelcem, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy i posiekane orzeszki (polecam pistacje), Powstałą pastą posmarować płaty mięsa i każdą zwinąć w rulonik, obtoczyć w mące, Cebulę pokroić w piórka , posolić, przemieszać i odstawić na chwilę, Na patelni  rozgrzać mocno 2 łyżki masła klarowanego,zrumienić mięso

Kuchnia Beaty
Panga biała w panierce 156

Kiedyś przyrządzenie ryby w panierce sprawiało mi ogromny kłopot. Podczas smażenia rozwalała się, robiła "paćkowata" i wyglądem przypominała pastę z bułki tartej i wody... Teraz już wiem, że błąd polegał na złym jej osuszeniu. Kupuję mrożoną pangę białą. Nie lubię czerwonej bo mam wrażenie, że jest gumiasta. Składniki: 2 pangi białe mrożone mąka 1 jajko bułka tarta sól lub przyprawa

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Poniedziałkowy "fit" - pełnoziarniste świderki z tuńczykiem i pomidorami 130

miseczki. Suszone pomidory (miałam kilka sztuk 5-6) kroimy w kostkę, szczypior płuczemy i siekamy - do tuńczyka dodajemy pomidory - dokładnie mieszamy doprawiając pieprzem. Makaron przekładamy do miski, dodajemy tuńczykową pastę, koncentrat oraz sos i dokładnie mieszamy, by cały makaron obtoczył się w tuńczyku.  Podajemy posypując szczypiorkiem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves 163

niezmienne pozostaje głównie to że gotuje się ją na mięsie wołowym lub wołowo-wieprzowym oraz dodaje warzywa. W węgierskich restauracjach przeważnie do zupy podawana jest osobno  bardzo pikantna pasta paprykowa i wówczas dodając ją do zupy sami możemy regulować jej ostrość. Dziś zapraszamy na wersję z ziemniakami, ale jedliśmy również z kluseczkami i fasolą i była równie pyszna

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Smalec z fasoli 279

zmielony pieprz czarny, kilka kropel maggi ewentualnie mała garść pokruszonych orzechów włoskich Przygotowanie : Cebulę pokroić dość drobno, obrane jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach Odsączoną fasolę zmiksować na pastę, w trakcie dodać około 2 łyżek wody Cebulę, zmiażdżony czosnek i jabłko usmażyć na oliwie w rondelku, około 5-10 min Fasolę i przesmażone składniki połączyć, dołożyć orzechy, dobrze wymieszać

Proste Potrawy
Bezowe różowe serduszka 157

cały czas ubijając (ważne jest, aby cukier zacząć dodawać dopiero, gdy piana będzie bardzo sztywna - dodatek cukru spowalnia proces ubijania). Na koniec dodajemy ODROBINKĘ barwnika w proszku lub w paście i aromat waniliowy, mieszamy łyżką. 2. Pianę przekładamy do rękawa cukierniczego i na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyciskamy małe serduszka lub inne kształty. Możemy również zrobić małe kółeczka przy

My Culinary Art
Jak kroić cebulę aby nie płakać ? 134

zostaną natychmiast usunięte nam z pod nosa. ( np. w lecie ) Cebulę łatwiej jest obrać z łupin po sparzeniu ich wrzącą wodą. Zapach cebuli z rąk można usunąć smarując je pastą do zębów, a następnie umyć ręce w letniej wodzie

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania