suszonej bazylii ½ łyżeczki suszonego oregano 2 kawałki (połówki) suszonych pomidorów (opcjonalnie) 2 łyżki oliwy sól morska do smaku Wszystkie składniki (oprócz soli) umieścić w malakserze, zmiksować do otrzymania gładkiej pasty (można również drobno posiekać, a na koniec przetrzeć przez sitko). Sos przełożyć na patelnię lub do rondla, zagotować (uwaga: będzie pryskać). Zmniejszyć temperaturę i gotować na małym ogniu przez
Pełny talerzmoże być lekko klejąca. Masę na kotlety można również przygotować w malakserze. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i krótko posiekać na małej prędkości, żeby masa nie zamieniła się w pastę. Powinny być widoczne kawałki białka i zielenina. Z gotowej masy jajecznej uformować niewielkie kotlety, panierować w bułce. Smażyć na pozostałym maśle z obu stron na rumiano. Smacznego
Pełny talerzPastę możemy użyc na chleb, do faszerowania jajek. Świetnie smakuje też do mięs w formie gęstego sosu. potrzebujemy: - czosnek niedźwiedzi (np opakowanie z lidla) - opakowanie twarożku - sól, pieprz - opcjonalnie majonez (u nmnie jedna łyżeczka) Liście czosnku opłukać, odciąć końcówki. Posiekać i zblendować razem z serkiem. Doprawić do smaku. Całość najlepsza jest następnego dnia, chociaż powinna ok 2h przegryźć się
Szybko Tanio Smaczniemasła 1 szklanka cukru pudru - 120 g 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki skórki pomarańczowej 4 łyżki mleka 2 łyżki likieru Cointreau 1 łyżeczka pasty z wanilii dodatkowo: 60 g białej czekolady i 40 ml śmietany kremówki Wykonanie: masło utrzeć z cukrem na biały puch, dodając stopniowo żółtka cały czas ucierając do utartej masy wlać mleko, dodać wymieszaną
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do nich starty na dużych oczkach ser. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 3 łyki majonezu. Gotową pastę wykładamy na każdy plasterek wędliny. Zwijamy w rulonik, przewiązujemy szczypiorkiem
Z Majeczką w kuchniskorupek. Następnie jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub też drobno pokroić. Dodać posiekany szczypiorek oraz majonez i dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Pastę podawać z ulubionym pieczywem lub waflami ryżowymi. Ja swoje kanpeczki zrobiłam z extra cienkich wafelków kukurydzianych GoodFood
Monia miesza i gotujeCzas przygotowania: 40 minut Proporcje dla 4 osób Składniki: 1000 g piersi z kurczaka 1 duża cebula 1 marchewka 150 g pieczarek 3 szklanki bulionu (na bazie domowej warzywnej pasty bulionowej) 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki śmietany 18 % 1-2 łyżki zimnej wody sól morska pieprz olej do smażenia posiekana natka pietruszki Wykonanie: Mięso kroimy w paski
Kulinarne przygody GatityUlubiona pasta do kanapek. Kilka ugotowanych jajek i 200 g twarogu mielimy do połączenia. Doprawiamy odrobiną musztardy, solą, pieprzem, bazylią lub oregano. Na koniec posypujemy obficie szczypiorkiem
prawdziwe jedzeniedekoracyjnie można dodać pomarańczo, jajeczka czekoladowe lub czekoladkę... Śniadanie Wielkanocne: W centrum potraw oczywiście Święconka, pyszny barszcz biały z chrzanem, jajka faszerowane na ciepło(zapiekane) i zimno z pastami (przepis podany wcześniej), pieczona biała kiełbasa z jabłkiem i cebulką, jajka w sosie wiosennym ( przepis podany wcześniej), jajka po szkocku (przepis podany wcześniej), pasztet świąteczny zapiekany, kiełbaska swojska biała, wędzona
Kuchnia Beatytarce o drobnych oczkach. Cebulę kroję w drobną kosteczkę. 3. Szczypiorek, rzodkiewkę oraz cebulę dodaję do żółtek. Łączę wszystkie składniki. Dodaję majonez, chrzan oraz przyprawy i dokładnie mieszam. 4. Pastą wypełniam wgłębienia w białkach. Gotowe jajka układam na talerzu
Tradycyjna kuchnia Kasirobić zamienniki drogich sklepowych „rarytasów” takich jak chociażby mleko migdałowe. Razem z panią Magdaleną Napierałą poczęstowały nas takimi potrawami jak brownie z batatami, napój pietruszkowy (istna bomba witaminowa) sałatki, pasta z tofu, chipsy z jarmużu (tak dobrze nam już znane), czy wege pesto podane z batatami. Mimo, że warsztaty zaczęły się z lekkim opóźnieniem, a całość trwała dość długo
Kolizje Smakówdodatków. Wersja dzisiejsza zawiera jeszcze mniej kalorii i choć nie jest tak podobna do oryginału to zachęca doskonałym składem i ciekawym smakiem. O właściwościach awokado wspominałam przy okazji pasty z jego dodatkiem ( KLIK ). Ten nietypowy owoc to doskonałe źródło zdrowych tłuszczy i wielu witamin. Połączenie tego zielonego smakołyku z bananem, kakao i orzechami może wydawać się co najmniej dziwne
peanutbuttermonsterbabka z tego przepisu jest przepyszna! Dlatego bardzo Wam ją polecam na Święta :)! Babka piaskowa Składniki : 1 1/2 szklanki cukru + cukier wanilinowy (zamiast cukru waniliowego dodałam pół łyżeczki pasty waniliowej) 5 jaj 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g masła (lub 200 g masła i 50 g oliwy) 1. Piekarnik nagrzać
UgotujmyTo.plutworzyła się pianka, co tylko dodało naszej miksturze uroku. Koktajl z cyklu tych, które można pić i pić, i pić... :-) 1 banan 250ml zimnego mleka 1 czubata łyżka pasty sezamowej tahini (lub więcej w celu uzyskania bardziej intensywnego smaku), u mnie od Skworcu 1 kropla aromatu waniliowego (najlepiej naturalnego) - opcjonalnie 1. Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera. 2. Miksujemy
Szefowa kuchnisól i pieprz do smaku odrobina świeżego koperku odrobina świeżej natki pietruszki pół ząbka czosnku odrobina oliwy z oliwek Przygotowanie: Wszystkie składniki zmieszać razem i zmiksować przy użyciu blendera. Pasta jest gotowa w zaledwie kilka minut. Jest idealna do kanapek i jako dodatek do mięs i przystawek. Wyśmienicie smakuje do ciemnego pieczywa. Można ją przechowywać w lodówce w opakowaniu termicznym
KreatywnePiny