pasty - 13297 przepisów (strona:629/887)

Popover przepis 106

żeby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej, formy dobrze wysmarowane masłem a piekarnik nagrzany. Bułeczki są puste w środku,więc możemy podawać je dosłownie ze wszystkim. Ja nadziałam je pastą twarogową z tego przepisu .  Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka pełnego lub 2% mleka pół łyżeczki soli 3 duże jajka 2 łyżki roztopionego masła ser gruyere (opcjonalnie) suszone

Wielki apetyt
Pasta z suszonych pomidorów 108

Pyszna opcja zdrowego, pożywnego śniadania dla zapracowanych. Pastę można dowolnie modyfikować dodając ulubione składniki i przyprawy. Składniki: 200 g twarogu półtłustego 70 g suszonych pomidorów (ja dodałam Ole! z żurawiną- oczywiście bez żurawiny) szczypiorek sól pieprz Sposób przygotowania: Twaróg miksujemy na gładką masę wraz z suszonymi pomidorami odsączonymi z zalewy. Doprawiamy do smaku. Podajemy ze świeżo posiekanym szczypiorkiem. Jeśli macie

Wielki apetyt
Barracuda w Gdyni 102

łososia. Brawo!!! - tak karmię swoje pociechy na co dzień i chciałabym, żeby w każdej restauracji była możliwość zjedzenia porządnego, zdrowego i smacznego posiłku przez najmłodszych. My zaczęliśmy równie smacznie: Pasta z makreli z bułeczką Pieczony w cieście filo camembert na marmoladzie z czarnych oliwek i pomarańczy podbił moje serce- genialne połączenie smaków. Następnie zupka rybna z łososiem i świeżym majerankiem

Wielki apetyt
Grillowany czosnek 113

Cudowny dodatek do mięs, past lub chrupiącego, grillowanego chlebka. Z grillowany czosnek ma lekko słodki smak i traci całą swoją ostrość. Pyszności. Składniki: główka polskiego czosnku Sposób przygotowania: Ząbki czosnku układamy na ruszcie i powolutku grillujemy. Nasz specjał będzie gotowy, gdy po dotknięciu będzie miękki. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Grill: Aromatyczny chlebek z grilla 110

mozzarella  Sposób przygotowania: Chleb natnij z wierzchu w równych ok. 1,5 cm odcinkach. Oliwki, czosnek, oliwę zmiksuj na gładką masę (ilości wg. uznania). Dopraw do smaku solą. Pastę nałóż w nacięciach chleba. Dołóż również gałązki świeżego tymianku. Grilluj pod przykryciem aż chlebek będzie chrupiący (ok. 5-7 minut). Na sam koniec obsyp go tartą mozzarellą. Smacznego

Wielki apetyt
Domowe pesto z rukoli 175

cały proces), płatki migdałowe i przyprawy umieśccie w blenderze. Miksujcie aż całość bedzie rozdrobniona. Parmezan pokrójcie w mniejsze plastry i razem z odrobiną oliwy dodajcie go do otrzymanej zielonej pasty. Całość raz jeszcze utrzyjcie do otrzymania w miarę jednolitej konsystencji - możliwe, że będziecie musieli dodać więcej oliwy. I nie oszukujmy się, takiej gładkiej konsystencji jak w pesto ze słoika raczej

Szybko Tanio Smacznie
Zupa ogórkowa z ogórków małoslonych 152

ogórkowa z ogórków małosolnych Proporcje  dla 6 osób Czas przygotowania:  60 minut Składniki: 1500 ml bulionu  (u mnie przygotowany na bazie  domowej warzywnej pasty bulionowej ),  ewentualnie wody 3 udka z kurczaka 1 duża marchew 1 mała pietruszka 1 mały kawałek selera 6 sporych ziemniaków 5 dużych  ogórków małosolnych sól pieprz posiekany koperek

Kulinarne przygody Gatity
Makaronowe muszle z ziołowym farszem i pomidorami 170

wrzuć do blendera. Dodaj też obrany ząbek czosnku, oliwę, podprażone orzeszki piniowe i zmiksuj całość do uzyskania pesto. Na koniec dorzuć pokruszone tofu i zmiksuj całość na kremową pastę. Spróbuj i ewentualnie dopraw solą.  Muszle nadziewaj zielonym farszem i układaj w naczyniu żaroodpornym wyłożonym połową sosu pomidorowego. Drugą połową sosu polej wierzch muszelek. Zapiekaj przez 30 minut

Roślinna - blog wegański
Ramen po mojemu 149

też dodatki: grillowana wieprzowina, szczypior,  gotowane na twardo  jaja, kiełki fasoli, pędy bambusa, suszone glony nori, czy kukurydza. Ramen doprawia się sosem sojowym lub też, choć rzadziej, pastą miso z przefermentowanej, gotowanej soi. Do ramen zawsze dodawany jest też makaron, zwykle z mąki pszennej - taki jak w "zupkach chińskich". Swój ramen przygotowałem na bazie rosołu drobiowego i podałem

W SMAK
Pulled pork 135

papryki 2 gałązki tymianku 2 ząbki czosnku 1/2 łyżki pieprzu cayenne 2,5 łyżki octu winnego 2  łyżki oliwy Przygotowanie: Przyprawy, cukier, ocet i oliwę miksujemy blenderem na pastę, którą nacieramy mięso, układamy w misce i wstawiamy do lodówki na około 3 godziny, a najlepiej na całą noc, aby się zamarynowało. Zamarynowane mięso przekładamy na kratkę ułożoną na blaszce

Smakowity Blog Kulinarny
Rustykalna tarta orzechowo - rabarbarowa 188

lodówki mielone podprażone orzechy laskowe, roztopione masło, cukier i jajko przy pomocy miksera wyrobić na jednolitą masę. Powinna dać się rozsmarować ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia. Równomiernie rozsmarować pastę orzechową, następnie rozłożyć przycięte na jednakową długość łodygi rabarbaru, pozostawiając kilkucentymetrowy zapas ciasta do założenia. Cienkie łodygi połóż w całości, grubsze natomiast przetnij wzdłuż na pół. Młody rabarbar nie wymaga

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wegański twarożek z warzywami 152

Wyobraź sobie delikatną, pachnącą wiosennymi warzywami pastę do kanapek. Jest łudząco podoba do twarogu, jednak jeżeli nigdy za nim nie przepadałaś, nie odwracaj wzroku. Ten wegański twaróg pozbawiony jest charakterystycznego kwaskowatego smaku zsiadłego krowiego mleka. W jego miejsce idealnie sprawdza się naturalne tofu - warto sięgnąć po to ekologiczne, dobrej jakości. Jego delikatny, orzechowy smak jest ledwie wyczuwalny i stanowi doskonałe

Roślinna - blog wegański
Kotlety siekane z łososia 127

Moim zdaniem łosoś to jedna z najlepszych ryb. Możemy go przygotować na bardzo wiele sposobów. Smażony, pieczony, gotowany, grillowany, w sałatkach, zupach, pastach… każdy będzie wspaniały. Jako danie główne, kolacja, przystawka – jednym słowem możliwości są nieograniczone. Kotlety siekane z łososia.   Składniki: - filet z łososia ok. 600g - 2 jajka - 1,5 czerstwej bułki (najlepsza 3 dniowa kajzerka) - 1 cebula

mojewypiekiinietylko
Pasta z jajek, tuńczyka i suszonych pomidorów 114

Kolejna pasta. Tym razem z tuńczykiem. puszka tuńczyka w sosie własnym 5 – 6 suszonych pomidorów 3 jajka 1 czubata łyżka jogurtu greckiego sól, płatki chili jajka ugotować na twardo. Obrać, pokroić na mniejsze części, dodać odsączonego tuńczyka, pomidory, doprawić. Wszystko zmiksować. Smacznego

Polska Zupa
Sól z czosnkiem niedźwiedzim 93

czosnku niedźwiedziego lub więcej 100 g soli kamiennej Wykonanie: liście czosnku umyć i osuszyć, następnie pokroić w kielichu blendera umieścić sól, dodać pokrojone listki ziela i zblendować powstałą gęstą pastę rozłożyć cienką warstwą na na papierze do pieczenia i pozostawić do wysuszenia w temperaturze pokojowej ponieważ masa utworzyła grudki, by je rozbić jescze raz całość zblendawać. Sól przełożyć do szklanego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania