pasty - 13297 przepisów (strona:634/887)

Mazurek z musem czekoladowym 155

dwóch małych mazurków. Składniki na kruchy spód ( na 2 małe foremki) : 260 g mąki krupczatki 40 g mąki ziemniaczanej 150 g masła 50 g cukru pudru wanilia - cukier lub pasta 2 surowe żółtka szczypta soli Składniki na mus: 300 ml śmietany kremówki 150 g gorzkiej czekolady   Dodatkowo: 150 g śliwek suszonych 100 ml rumu Śliwki przekroić na pół

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śledzie w musztardzie 128

ulubionej musztardy - u mnie Kamis'a Specialite z płatkami z wędzonej papryki - 1 łyżeczka miodu - 3 łyżki oleju Musztardę wymieszać z miodem i olejem. Śledzie pokroić i zalać musztardową pastą. Wymieszać z musztardą. Marynować przez min.8-12h w lodówce. Smacznego!   ____________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu

CookYourself
Drożdżowe rogaliki z serem 133

nasmarować mlekiem ew. żółtkiem rozkłóconym z mlekiem. Piec ok 15-20 min do zarumienienia się rogalików. Studzić na kratce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego! * przepis pochodzi z bloga 'Pasta with apple

CookYourself
Ostre skrzydełka od Gordona Ramsay'a 488

nimi pochodzić. Ja swoje, znalazłam w sklepie z przyprawami z całego świata i nie kosztowały kroci.   'ostre skrzydełka od Gordona Ramsay'a' Składniki: - 6-8 skrzydełek - 1 łyżka pasty tamaryndowej (można zastąpić sokiem z cytryny) - 2 łyżki cukru palmowego - 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) - 1 łyżka sosu rybnego - 2 łyżki oliwy - płatki chilli wg uznania - sól, pieprz Skrzydełka

CookYourself
Syrop dyniowy do kawy, pumpkin spice latte 147

puree z dyni (jak zrobić puree z dyni - tutaj ) - 1 łyżeczka mielonego cynamonu - 0,5 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej - 0,5 łyżeczki mielonego imbiru - 4-5 goździków - 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu waniliowego - 1 szklanka brązowego cukru - 1 szklanka wody W garnku zagotować szklankę wody i dodać pozostałe składniki. Gotować na wolnym ogniu, mieszając, przez ok 15 min. Następnie

CookYourself
Papryka faszerowana 169

sosu sojowego - 1 puszka pomidorów bez skórki - 1 łyżka oleju - ser żółty do posypania  - sól, pieprz W blenderze zmiksować ze sobą cebulę, czosnek, ocet, kmin rzymski, papryczkę chilli/habanero. Pastę wymieszać z mięsem i odstawić w chłodne miejsce - najlepiej na całą noc. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać olej. Dodać mięso i dokładnie przesmażyć. Doprawić cukrem, cynamonem

CookYourself
Hot cross buns 138

krzyż. Ponownie przykryj ciasto wilgotną ściereczką i zostaw do wyrośnięcia ok. 20 minut. 5. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Kiedy bułeczki będą już przygotowane do pieczenia przygotuj pastę z wody i mąki i wypełnij nią miejsca gdzie zrobiony był krzyżyk. 6. Piecz od 12-15 minut aż bułeczki nabiorą złocistego koloru. Przygotuj w małym naczyniu : 1 łyżkę wody + cukier

noteskulinarnyfiga
119. Pora dla małego głodomora czyli: pierogi z piersią z kaczki i sosem boczniakowym. 276

trzy części. Kolejno każdą część rozwałkowujemy na oprószonej mąką średnicą na grubość ok. 0,5cm (ciasto nie może być zbyt cienkie ponieważ cząstki mięsa nie są rozdrobnione na konsystencję pasty i pierogi mogą ulec rozerwaniu), kolejno   wykrawamy kółka, napełniamy i zalepiamy pierogi  wedle własnych upodobań. Gotujemy je we wrzącej, osolonej wodzie z niewielkim dodatkiem oleju

Symfonia Smaków
Awokado i jego cenne właściwości 173

spożywać awokado? Jeśli jest dojrzałe wystarczy przekroić go na pół, połówki owoca przekręcić w przeciwnych kierunkach, wyjąć pestkę. Można go użyć bezpośrednio na kanapki (pokroić w plastry), zrobić pastę (rozgnieść go widelcem, dodać sok z świeżej cytryny i ulubione przyprawy) lub dodać do sałatki (pokroić w kostkę

Truskawkowa Fiesta
Pasta z wędzonej makreli 128

łyżki jogurtu naturalnego pieprz, sól Wykonanie: Makrele oddzielić od ości  i rozgnieść widelcem. Cebulę drobno posiekać. Wymieszać rybę, cebulę i jogurt. Doprawić solą i pieprzem. Idealna i smaczna pasta na kanapki

O kuchni z uczuciem
Puszysty sernik na śmietanie 353

folią i schłodzić w lodówce przez 30 minut.   Składniki na masę śmietanową: 1,2 l śmietany 18 % 180 g cukru ziarenka z 1 laski wanilii lub pół łyżeczki pasty waniliowej 4 łyżki mąki pszennej 4 białka Dodatkowo: 250 g mrożonych jagód, lub innych owoców cukier puder do posypania   Śmietanę, cukier, mąkę i ziarenka wanilii ubić mikserem, do połączenia

UgotujmyTo.pl
Mazurki pisanki: z wegańskim kajmakiem oraz różaną masą z nerkowców 163

płatki róż w cukrze) 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżeczka soku z buraka Dodatkowo:  prażone płatki migdałów, plaster suszonego ananasa. Namoczone przez noc orzechy zmiksuj blenderem na gładką pastę , później dodaj olej kokosowy, różaną konfiturę i sok z buraka. Miksuj wszystko jeszcze przez chwilę. Masę wyłóż na upieczony kruchy spód i wyrównaj ją szpatułką. Udekoruj wszystko migdałami i plasterkiem

Food Square
Sos z awokado 191

warzywa lub pieczywo, może być dodatkiem do kanapek . Bardzo polecam! na podstawie przepisu z  tej  strony składniki 1 dojrzałe awokado, obrane, bez pestki 2 łyżki pasty wasabi 1 łyżka jogurtu lub śmietany 3 łyżki octu jabłkowego 1/2 łyżeczki soku z cytryny lub limonki 1 ząbek czosnku, starty 1 szczypta soli do smaku 1 szczypta cukru do smaku

Stare Gary
Jajka faszerowane awokado 169

Prosta przekąska z jajek faszerowanych pastą z awokado, szczypiorku, żółtek i majonezu. Składniki: 4 jajka dojrzałe awokado łyżka posiekanego szczypiorku lub koperku łyżka majonezu lub jogurtu greckiego łyżeczka soku z cytryny 1/2 czerwonej cebuli sól, pieprz Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i łyżką wydrążyć miąższ. Przełożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny. Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Jajka

wyzwania kuchenne
Domowy majonez 168

Przepis na szybki domowy majonez o gęstej, kremowej konsystencji. Świetny dodatek do sałatek, różnego rodzaju past i kanapek. Składniki: 1 jajko łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki soku z cytryny lub octu winnego szczypta białego pieprzu 1/2 łyżeczki soli szklanka oleju z pestek winogron lub słonecznikowego Do wysokiego naczynia wbić jajko. Dodać musztardę, sól, pieprz i sok z cytryny. Zmiksować blenderem. Dodać

wyzwania kuchenne