dwóch małych mazurków. Składniki na kruchy spód ( na 2 małe foremki) : 260 g mąki krupczatki 40 g mąki ziemniaczanej 150 g masła 50 g cukru pudru wanilia - cukier lub pasta 2 surowe żółtka szczypta soli Składniki na mus: 300 ml śmietany kremówki 150 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: 150 g śliwek suszonych 100 ml rumu Śliwki przekroić na pół
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ulubionej musztardy - u mnie Kamis'a Specialite z płatkami z wędzonej papryki - 1 łyżeczka miodu - 3 łyżki oleju Musztardę wymieszać z miodem i olejem. Śledzie pokroić i zalać musztardową pastą. Wymieszać z musztardą. Marynować przez min.8-12h w lodówce. Smacznego! ____________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu
CookYourselfnasmarować mlekiem ew. żółtkiem rozkłóconym z mlekiem. Piec ok 15-20 min do zarumienienia się rogalików. Studzić na kratce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego! * przepis pochodzi z bloga 'Pasta with apple
CookYourselfnimi pochodzić. Ja swoje, znalazłam w sklepie z przyprawami z całego świata i nie kosztowały kroci. 'ostre skrzydełka od Gordona Ramsay'a' Składniki: - 6-8 skrzydełek - 1 łyżka pasty tamaryndowej (można zastąpić sokiem z cytryny) - 2 łyżki cukru palmowego - 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) - 1 łyżka sosu rybnego - 2 łyżki oliwy - płatki chilli wg uznania - sól, pieprz Skrzydełka
CookYourselfpuree z dyni (jak zrobić puree z dyni - tutaj ) - 1 łyżeczka mielonego cynamonu - 0,5 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej - 0,5 łyżeczki mielonego imbiru - 4-5 goździków - 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu waniliowego - 1 szklanka brązowego cukru - 1 szklanka wody W garnku zagotować szklankę wody i dodać pozostałe składniki. Gotować na wolnym ogniu, mieszając, przez ok 15 min. Następnie
CookYourselfsosu sojowego - 1 puszka pomidorów bez skórki - 1 łyżka oleju - ser żółty do posypania - sól, pieprz W blenderze zmiksować ze sobą cebulę, czosnek, ocet, kmin rzymski, papryczkę chilli/habanero. Pastę wymieszać z mięsem i odstawić w chłodne miejsce - najlepiej na całą noc. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać olej. Dodać mięso i dokładnie przesmażyć. Doprawić cukrem, cynamonem
CookYourselfkrzyż. Ponownie przykryj ciasto wilgotną ściereczką i zostaw do wyrośnięcia ok. 20 minut. 5. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Kiedy bułeczki będą już przygotowane do pieczenia przygotuj pastę z wody i mąki i wypełnij nią miejsca gdzie zrobiony był krzyżyk. 6. Piecz od 12-15 minut aż bułeczki nabiorą złocistego koloru. Przygotuj w małym naczyniu : 1 łyżkę wody + cukier
noteskulinarnyfigatrzy części. Kolejno każdą część rozwałkowujemy na oprószonej mąką średnicą na grubość ok. 0,5cm (ciasto nie może być zbyt cienkie ponieważ cząstki mięsa nie są rozdrobnione na konsystencję pasty i pierogi mogą ulec rozerwaniu), kolejno wykrawamy kółka, napełniamy i zalepiamy pierogi wedle własnych upodobań. Gotujemy je we wrzącej, osolonej wodzie z niewielkim dodatkiem oleju
Symfonia Smakówspożywać awokado? Jeśli jest dojrzałe wystarczy przekroić go na pół, połówki owoca przekręcić w przeciwnych kierunkach, wyjąć pestkę. Można go użyć bezpośrednio na kanapki (pokroić w plastry), zrobić pastę (rozgnieść go widelcem, dodać sok z świeżej cytryny i ulubione przyprawy) lub dodać do sałatki (pokroić w kostkę
Truskawkowa Fiestałyżki jogurtu naturalnego pieprz, sól Wykonanie: Makrele oddzielić od ości i rozgnieść widelcem. Cebulę drobno posiekać. Wymieszać rybę, cebulę i jogurt. Doprawić solą i pieprzem. Idealna i smaczna pasta na kanapki
O kuchni z uczuciemfolią i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Składniki na masę śmietanową: 1,2 l śmietany 18 % 180 g cukru ziarenka z 1 laski wanilii lub pół łyżeczki pasty waniliowej 4 łyżki mąki pszennej 4 białka Dodatkowo: 250 g mrożonych jagód, lub innych owoców cukier puder do posypania Śmietanę, cukier, mąkę i ziarenka wanilii ubić mikserem, do połączenia
UgotujmyTo.plpłatki róż w cukrze) 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżeczka soku z buraka Dodatkowo: prażone płatki migdałów, plaster suszonego ananasa. Namoczone przez noc orzechy zmiksuj blenderem na gładką pastę , później dodaj olej kokosowy, różaną konfiturę i sok z buraka. Miksuj wszystko jeszcze przez chwilę. Masę wyłóż na upieczony kruchy spód i wyrównaj ją szpatułką. Udekoruj wszystko migdałami i plasterkiem
Food Squarewarzywa lub pieczywo, może być dodatkiem do kanapek . Bardzo polecam! na podstawie przepisu z tej strony składniki 1 dojrzałe awokado, obrane, bez pestki 2 łyżki pasty wasabi 1 łyżka jogurtu lub śmietany 3 łyżki octu jabłkowego 1/2 łyżeczki soku z cytryny lub limonki 1 ząbek czosnku, starty 1 szczypta soli do smaku 1 szczypta cukru do smaku
Stare GaryProsta przekąska z jajek faszerowanych pastą z awokado, szczypiorku, żółtek i majonezu. Składniki: 4 jajka dojrzałe awokado łyżka posiekanego szczypiorku lub koperku łyżka majonezu lub jogurtu greckiego łyżeczka soku z cytryny 1/2 czerwonej cebuli sól, pieprz Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i łyżką wydrążyć miąższ. Przełożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny. Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Jajka
wyzwania kuchennePrzepis na szybki domowy majonez o gęstej, kremowej konsystencji. Świetny dodatek do sałatek, różnego rodzaju past i kanapek. Składniki: 1 jajko łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki soku z cytryny lub octu winnego szczypta białego pieprzu 1/2 łyżeczki soli szklanka oleju z pestek winogron lub słonecznikowego Do wysokiego naczynia wbić jajko. Dodać musztardę, sól, pieprz i sok z cytryny. Zmiksować blenderem. Dodać
wyzwania kuchenne