Halibut z chrzanową panierką na puree z zielonego groszku

Halibut z chrzanową panierką na puree z zielonego groszku

Halibut z chrzanową panierką na puree z zielonego groszku

Ryby wiadomo,sa nie tylko smaczne ale i bardzo zdrowe.Znajdziemy w nich pelnowartosciowe bialko o wysokiej przyswajalnosci,nienasycone kwasy tluszczowe,witamine D,szereg skladnikow mineralnych jak:jod,selen,fluor,magnez czy wapn.Najistotniejszym skladnikiem odzywczym w jaki bogate sa ryby to kwasy tluszczowe z rodziny omega-3.Te maja korzystny wplyw na:-uklad krazenia chronia przd powstaniem blaszki miazdzycowej-zmniejszaja arytmie serca,chronia przed zawalem,zm,niejszaja krzepliwosc krwi-pobudzaja do wytwarzania... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.