Czy wiecie ile dobra drzemie w tych malych czerwonych ziarenkach?SOCZEWICA jest jednym z najbogatszych zrodel bialka roslinnego.Zawiera takze witaminy z grupy B,PP i beta-karoten.Obecne w niej wapn i fosfor to wazny budulec dla naszych kosci.Spozywana w duzej ilosci wzmacnia uklad krwionosny.Bowiem wysoka zawartosc zelaza i kwasu foliowego sprzyja tworzeniu czerwonych krwinek i podnoszeniu poziomu hemoglobiny.Dzieki sporej zawartosci blonnika,daje przyjemne uczucie sytosci i znajduje zastosowanie w kazdej diecie... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...