naleśników 10 łyżek nutella 400 ml pszennej mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka oczyszczonej sody 1 łyżeczka soli 275 ml mleka 2 łyżki cukru 1 łyżeczka waniliowej pasty masło lub olej do smażenia Przed rozpoczęciem smażenia naleśników przygotuj medaljong z nutelli. Rosmaruj po łyżce nutelli w kształcie medaljonu na folii i włóż do zamrażalki. Zamrożone medaljong oderwij
codojedzenialubię nudy w kuchni, dlatego cieszą mnie różne akcje tematyczne w znanych sieciówkach. Dzięki nim można czasami znaleźć godne uwagi nie tylko produkty, ale także przepisy. Dzisiejsza pasta pochodzi z propozycji Biedronki z gazetki Odkryj smaki krajów Morza Śródziemnego. Ps. Czy wy też macie manię zbierania różnych gazetek z przepisami? :) Składniki na 2 porcje: 250g mrożonych krewetek Opakowanie świeżego makaronu
Fabryka pomysłówbędzie odpowiednio słodki. W tym roku dżem truskawkowy zrobiłam z dodatkiem wanilii – świetnie pasuje do truskawek. Jeśli nie macie wanilii w laskach, można użyć do dżemu 1 łyżeczkę pasty lub 1-2 łyżki ekstraktu albo pominąć ten smakowy dodatek. Dżem truskawkowy: 2,5 kg truskawek – słodkich i dojrzałych 0,5 kg cukru ziarenka z jednej laski wanilii
Poezja smakuZnudzeni ciągle tymi samymi kanapkami? No to czas na kolejną nietypową i bardzo zdrową pastę kanapkową. Do dzieła! Składniki: 200 g ziaren słonecznika 5 ząbków czosnku 5-6 łyżek oliwy z oliwek garść kiełków słonecznika do posypania sezam i mak do posypania sól, pieprz do smaku Przygotowanie: - słonecznik umyć, namoczyć 10 minut - słonecznik zagotować w świeżej
Pora na pora i pomidorapatyczki od szaszłyków. Upiec w piekarniku lub grillować na patelni czy grillu. Przygotować sos. Czosnek, papryczki, liście laurowe i sól zmiksować w blenderze lub utrzeć w moździerzu. Następnie powstałą pastę wymieszać z pietruszką, oregano i bazylią. Dodać sok z cytryny / limonki oraz oliwę i wymieszać. Odstawić sos do przegryzienia
Sto kolorów kuchnijagodzianka" Jesteś głodny, nie masz czasu – zrób makaron w stylu włoskim! Makaron w pomidorach to jedno z najłatwiejszych i najszybszych … Przeczytaj cały artykuł Post Makaron w pomidorach (Pasta con pomodori) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerwspólny wieczór z ukochana osobą przed telewizją, jak i wielkiej imprezy. 5, Ciasteczka i babeczki, orzeszki fajne do poczęstunku dla niezapowiedzianych gości jak i tych zapowiedzianych. 6. Pasta z czarnych oliwek fajny dodatek do kurczaka 7. Karczochy, które nie wiem jeszcze jak smakują i jestem dalej w poszukiwaniu inspirację na nie:) Niedługo będą przepisy z każdym produktem oddzielnie tylko
pichcisztoDziś na obiad muszelki! Pasta con la salsa. Jak za dawnych czasów. Sos bardzo łatwo przygotować, makaron sam sie gotuje.Do dania użyłam muszelek Malma. Tradycyjną salsę włoską ubogacimy nieco,zrobimy trochę "po naszemu". Niestety muszę zaufać butelce przecieru pomidorowego, gdyż "takich jak ja chcę" pomidorów na włoską salsę, niestety tutaj nie znajdę , nigdy. Ponad 15 lat pobytu we Włoszech ,wyczuliło
Z Kuchni Do KuchniDzisiaj przedstawię wam kilka pomysłów na pyszny obiad, kilka nowych odkrytych połączeń w których się zakochałam i kilka klasyków, bez których nie wyobrażam sobie życia. Buraczane naleśniki nadziane pastą ricotta-feta z buraczkiem, i tymiankiem Nowe-stare połączenie w wersji naleśników zdecydowanie do powtórzenia! Placki z białej kaszy gryczanej, z podsmażoną cebulką z kurkami, śmietana Ostatnimi czasami naszło mnie
More food, love and dreamsimbiru 1 g trawy cytrynowej 1 ząbek czosnku 150 ml soku z pomarańczy skórka z ćwiartki pomarańczy SOS WASABI 1 łyżka majonezu 1 łyżka pasty wasabi Filet z tuńczyka obsmażyć po kilka sekund z każdej strony. Odłożyć na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Odstawić w chłodne miejsce doostygnięcia, lub na krótko do naczynia
Jemy Pijemykiełków fasoli mung. Zamieszać. Dodać 2-3 listki kapusty pak choi. Zamieszać. Do wszystkiego dołożyć makaron ( sojowy, ryżowy). Zamieszać. Polać sosem sojowym i dodać szczypiorek. Na wierzch dodać ostrą pastę z papryki. Zjeść ze smakiem
Jemy Pijemymożna dodać mniej 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego ( można zastąpić ostrygowym ) 1/2 łyżeczki cukru 1-2 łyżki oleju do woka lub zwykłego Powinna być jeszcze pasta z żółtej soi ale nie miałam ;) Szpinak umyć i osuszyć, odciąć twarde końcówki. Pokroić je na ok 5-6 cm kawałki ( liści nie kroić ). Zostawić w miseczce. Czosnek ugnieść
Jemy Pijemydokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Schab rozcinamy ostrym nożem, aby powstał duży płat mięsa. Mięso nacieramy mieszanką przypraw i ziół z każdej strony, jedną stronę smarujemy zawartością słoiczka z relish (pastą) i dokładnie zwijamy. Mięso obwiązujemy wędliniarskim sznurkiem, aby po upieczeniu mięso miało ładny kształt. Przyprawione mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy pokrywką i wstawiamy do lodówki na 12 godzin
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwłaściwości: Działa uspokajająco, przeciwwymiotnie, dezynfekująco, uśmierza ból, udrażnia drogi oddechowe i jest dobra na dolegliwości żołądkowe, a także odświeża oddech-nie bez przyczyny jest składnikiem gum do rzucia oraz past do zębów. Zawiera w sobie między innymi karoten, rutynę czy witaminy A i C a także żelazo, magnez, wapń oraz potas. Składniki: (na 1 -2 porcje) 5-6 gałązek świeżej
KreatywnePinyCzosnek obraż i pokroić w cieniutkie plasterki i włożyć razem z maśłęm do rondelka. Gdy masło się rozpuści wsypać łyżkę mąki i dokładnie mieszać ok 1 minuty (powstanie gęsta pasta). Ciągle mieszając wlać małym strumieniem mleko (ja robię to trzepaczką ręczną) i gotować aż powstanie gęsty, gładki beszamel. Dodać oba sery, sól i gałkę muszkatołową, dokładnie wymieszać. 3. Różyczki
Kto ugości moich gości?