ekstrakt waniliowy (jeżeli macie, nie jest to konieczne). Całość zmiksujcie za pomocą blendera do otrzymania jednolitej konsystencji. Tak przygotowanym „serem” możecie faszerować naleśniki albo go używać jako pasty na chleb. Życzę Wam smacznego
Szybko Tanio SmacznieDodatkowo: 100-200 g gorzkiej czekolady Wiórki umieścić w garnku, dodać mleko i miód. Gotować, aż wiórki nieco się zlepią. Wystudzić. Dodać serek i utrzeć łyżką na gładką pastę. Nabierać łyżką masę i formować batoniki. Ułożyć na talerzu i włożyć do zamrażarki na pół godziny. Czekoladę roztopić, batoniki obtoczyć w czekoladzie i umieścić w lodówce do stężenia. Podawać
Chocolate Muffin BlogKanapki - koniecznie zaopatrz się w razowy chleb lub wafle ryżowe. Do smarowania możesz użyć awokado, na to plaster pomidora, ogórka i trochę przypraw. Unikaj konserw, mielonek, pasztetów czy gotowych past kanapkowych. To bezwartościowe jedzenie, które sprawi że zamiast mieć energię na korzystanie z wakacji, będziesz czuć się zmęczona/-ny. Zupy - kilka razy opisywałam na blogu zupy Marwita, moim zdaniem
Powiedz dietom niejakim do tej pory się z Wami podzieliłem. Na dodatek powstał przypadkiem za sprawą dobrego mleka kokosowego - takiego bez dodatku emulgatorów i innych zbędnych cudowności. Kiedy będziecie robić tę pastę, wybierzcie właśnie takie. Będzie droższe, ale na pewno warte swojej ceny. Mleko z dodatkami może nie ściąć się w lodówce. Co prawda wtedy wyjdzie Wam pyszny chłodnik
W SMAKpapryki 50 gram sera koziego "Les Croises Sainte-Maure" lub innego koziego sera, dość twardego 2-3 jaja ugotowana na twardo/ półmiękko opcjonalnie cebula dymka dressing: 1 łyżka pasty tahini, 1 łyżka miodu, 1 łyżka soku z limonki lub cytryny i 1 łyżka oliwy z oliwek, do tego szczypta soli oraz pieprzu Sałatę umieszczamy na talerzach. Pomidora
Mango Papajazjedzenia na kanapce, czy jako bruschetta, a nawet jako dodatek do pizzy. Jego sposób spożycia może być ograniczony jedynie przez naszą wyobraźnię :). W dodatku pesto możemy nazwać pastą zdrowia! Zielone liście czy warzywa (groch, bób itp.) są obfite w błonnik, karoteny, nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3. Orzeszki bogate są w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, a oliwa z pierwszego tłoczenia w jednonienasycone
Be Fit Be StrongMożemy je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane ani czasochłonne, a fajnie urozmaicą nasze menu. Ilość papryczki, którą dodacie do pasty ziołowej jest zależna od tego jak ostrą papryczkę kupicie. Moja była malutka i ostra jak czort. Roladki z grillowanego bakłażana Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 duży bakłażan
Kulinarne przygody Gatityporannych leniuszków, którzy lubią zjeść pyszne, sycące śniadanko. Osobiście bardzo lubię smak chałwy i mam nadzieję, że również go polubicie:) Składniki : 4 łyżki twarożku 1 banan 2 łyżeczki pasty tahini (kupnej lub domowej) ewentualnie 1 łyżeczka miodu (serniczek jest słodki od banana) Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Dosłodzić do smaku. Gotowy serniczek można zjeść na zimno lub podgrzać w mikrofali
Chocolate Muffin Blogżytnio-orkiszowy na zakwasie - jak zrobić? Zakwas na chleb , mąkę żytnią oraz wodę (etap I) umieść w szklanej misie, dokładnie wymieszaj, by wszystkie składniki się połączyły i powstała gęsta pasta. Jeśli chcesz robić zakwas na kolejny chleb , odłóż z masy 5-6 łyżek na następny zakwas żytni . Misę nakryj ściereczką lub czystą gazą, odstaw na noc w ciepłe i nieprzewiewne
Moje QulinariaOstatni moment aby wykorzystać bób bo potem nie będzie już taki smaczny, jędrny tylko lekko mazisty ale wtedy można robić pasty. Moja dzisiejsza propozycja to szpinak, bób i ser kozi, według nas połączenie idealne ale musicie spróbować sami, polecam. Ser tutaj użyty jest serem portugalskim dojrzałym niskosolnym. Szpinak z serem kozim i bobem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieNiedawno otrzymałam od firmy Bio Planet http://www.bioplanet.pl/ do przetestowania olej arganowy. Oprócz klasycznego zastosowania w sałatkach, pastach postanowiłam wykorzystać go również do pieczenia. Ciasto, które przygotowałam odrobinę odbiega od normalnych wypieków – oprócz faktu
Szybko Tanio Smaczniemasło, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i dżem. W drugiej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sezam. Następnie suche składniki mieszamy z mokrymi, mieszamy łyżką, aż otrzymamy gładką pastę. Wkładamy do lodówki na 20-30 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, wałkujemy na grubość 1-1,5 cm i wycinamy księżyce (ja nie mam takiej foremki, więc wycinałam szklanką
Rozpustne gotowaniewsypujemy do blendera, mielimy około 2 minuty, następnie dodajemy miód i dalej blendujemy. Po kolejnych 2 minutach dodajemy olej lub masło i jeszcze chwilę blendujemy, aż otrzymamy gładką pastę. Gotowe. Masło orzechowe przechowujemy w lodówce
Rozpustne gotowaniesuto zastawionym stole. Jedzcie, pijcie, bawcie się!!! Składniki na masę kajmakową kakaową: 1 kg cukru 500 ml wrzącego mleka 50 g ciemnego, gorzkiego kakao 1 laska wanilii (ewentualnie ekstrakt, pasta lub aromat) 180 g masła Przygotowujemy szeroki garnek lub rondel o grubym dnie, ma być porządny i ciężki (inaczej kajmak się nam przypali) mój
Rozpustne gotowanieMięso kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy jak zwykle, oprószamy solą i pieprzem, odkładamy. Chrzan mieszamy z orzechami i dodajemy tyle śmietany aby otrzymać gładką pastę. Każdego kotleta z jednej strony smarujemy masą chrzanową, panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z dwóch stron, zaczynając
Rozpustne gotowanie