pasty - 13297 przepisów (strona:618/887)

Pici z cukinią i bobem (pasta con zucchine e fave) 135

Letnie, lekkie, sezonowe danie włoskiej kuchni. Przygotowuje je się tyle czasu ile gotuje się makaron pici (takie grubsze spaghetti) – … Przeczytaj cały artykuł Post Pici z cukinią i bobem (pasta con zucchine e fave) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Pyszna pasta z pieczonego selera z ciecierzycą i czarnuszką 172

dużego selera, - 3 łyżki gotowanej ciecierzycy, - 2 łyżki oliwy, - 3 szczypty czarnuszki, - 1 szczypta majeranku, - szczypta soli i pieprzu do smaku, - odrobina wody (w zależności od konsystencji pasty jaką lubimy - ja lubię gęstą, więc użyłam jednej łyżki). Przygotowanie: 1. Selera obieramy i kroimy na plastry. 2. Następnie układamy plastry na blasze, folii aluminiowej lub papierze

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Gofry brukselskie 1921

brukselskie składniki na ok. 8 sztuk   180 g wody gazowanej o temp. pokojowej 210 g letniego mleka  3 g suchych drożdży ( lub 6 g świeżych) 5 g pasty waniliowej( u mnie łyżka domowego ekstraktu z wanili) 2 duże jajka( białka i żółtka oddzielnie) 15 g drobnego cukru szczypta soli 270 g mąki pszennej 90 g stopionego i przestudzonego

Mia Cucina Sofieta
Sernik Speculoos 203

słodki) 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka ciemnego rumu (opcjonalnie) Sos karmelowy:  50 g masła  60 ml golden syropu/miodu  35 g jasnego cukru muscovado  ½ łyżeczki pasty waniliowej Przygotowanie: 1. Spód ciasteczkowy: Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować do uzyskania masy o konsystencji mokrego piasku. Masę dobrze wklepać w dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej

Nastoletnie Wypiekanie
Krem Speculoos 173

garnuszku umieścić miód, mleko i cukier trzcinowy. Podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia się cukru i miodu. Gorącą mieszankę przelać do zmiksowanych ciastek i ponownie zmiksować do powstania jednolitej pasty. Od razu wsypać posiekaną, białą czekoladę i wymieszać do jej rozpuszczenia. Na koniec dodać olej kokosowy i ponownie wymieszać. Tak przygotowany krem przełożyć do słoiczków. Smacznego!    Inspiracja/źródło

Nastoletnie Wypiekanie
Htipiti - pasta z fety i papryki 255

Grecka pasta  z sera feta i pieczonej czerwonej papryki z dodatkiem suszonych pomidorów i szczypty chilli. Kremowa i lekko pikantna, świetna do kanapek lub grzanek. Składniki: 200 g sera feta 2 czerwone papryki kilka suszonych pomidorów z zalewy papryczka chilli sok z cytryny 2 ząbki czosnku Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, przekroić

wyzwania kuchenne
Faszerowany bakłażan kaszą pęczak z indykiem i serem feta 197

Składniki: 1 duży bakłażan 100 g mięsa mielonego z indyka 1 torebka kaszy pęczak KUPIEC 1 mała cebula dymka 2 ząbki czosnku 50 g sera feta 0,5 łyżeczki pasty chilli odrobina curry, papryki słodkiej i kurkumy sól i pieprz do smaku o,5 pęczka świeżej kolendry odrobina oliwy   Przygotowanie: Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni

Niezły Młynek
Tort marchewkowy z kremem kokosowym 236

mascarpone (2 opakowania) 1/3 szklanki jogurtu naturalnego typu greckiego 1 i 1/2 szklanki cukru pudru (w oryginale było 2 i 1/2) 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub 1 łyżeczka pasty waniliowej listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ciasto: Do ciasta potrzebujemy dwóch jednakowych tortownic o średnicy od 21-22 cm. Jeśli nie macie dwóch – należy upiec ciasto

Poezja smaku
Spaghetti z sosem pomidorowym 154

łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka soli szczypta cukru pół łyżeczki pieprzu 1 łyżka oliwy z oliwek garść posiekanej bazylii 2 łyżki świeżo startego parmezanu Przygotowanie Czosnek roztarłem na pastę ze szczyptą soli. Pomidory sparzyłem wrzątkiem obrałem ze skórki. Dwa pokroiłem na kawałki, usunąłem pestki, trzeci zmiksowałem i wymieszałem z pozostałymi oraz roztartym czosnkiem. Dodałem sok z cytryny, sól, pieprz

R'n'G Kitchen
Sałatka rybna na krakersach 118

wymieszać. Szczypiorek drobno siekamy. Na talerzu układamy w kwadrat 6 krakersów, wyłożyć masę serową i wyrównać. Przykrywamy następna warstwą krakersów, wykładamy masę rybną. Przykrywamy ostatnią warstwą krakersów, wykładamy pastę z białek, wyrównujemy. Całość pokrywamy rozkruszonym żółtkiem. Wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę, a najlepiej

magiczna kuchnia Kasi
11 przepisów z oliwkami 173

oliwki uwielbiam, ale nie zawsze tak było, podobnie zresztą jeśli chodzi o rukolę i kawę. Dopiero od kilku lat przygotowuję dania z wykorzystaniem oliwek. Do sałatek, makaronów, mięs czy past kanapkowych najczęściej. Dzisiaj zabrałam dla Was 11 najlepszych przepisów z oliwkami. Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie

Moja smaczna kuchnia
Szynka z oliwkami i kaparami (szynkowar) 94

żółta gorczyca. Składniki 700 g szynki (myszka) 200 g wędzonej słoniny 2 łyżki pieprzu zielonego marynowanego łyżka białej gorczycy łyżka żółtej gorczycy kilka łyżek kaparów kilka łyżek oliwek z pastą paprykową łyżka soli 2 łyżki żelatyny Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Szynkę kroimy na mniejsze kawałki i razem ze słoniną przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa

R'n'G Kitchen
Naleśnikowa zapiekanka 216

suszonymi pomidorami okazało się pyszne. Składniki 4 jajka sól 400 ml mleka 2 małe cebule 1 ząbek czosnku 6 łyżek masła 500 g mięsa mielonego z karkówki 100 ml pasty pomidorowej posiekana natka pietruszki suszona bazylia 100 g startego sera Gouda kilka suszonych pomidorów w oliwie 150 g mąki Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Tagliatelle z selerowym pesto 183

ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Seler kroimy w plasterki i razem z oliwą ,startym parmezanem ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pomidorami blendujemy na pastę (niezbyt drobno) ,do smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem. Makaron gotujemy al dente ,odcedzamy (pozostawiamy trochę wody z gotowania makaronu ,ok. 50 ml). W garnku mieszamy pesto i makaron (podgrzewamy

R'n'G Kitchen