piekarnika na 180 stopni na około 15 minut. Następnie wyjmujemy na talerzyki i ozdabiamy Dodatkowo polecam podawać z dwoma sosami :) (Ja zrobiłam tzatzyki i do tego gotową pastę z papryczek chilli, którą się wszyscy zajadają) Życzę smacznego
dlaSmaQkawałek pizzy. Cisto jest chrupiące i smaczne. Ja dodałam małe pomidorki oliwki, świeży rozmaryn, suszone zioła prowansalskie Warto podawać z jakimś sosem - u nas akurat połączone zostało z pastą z chilli :) SKŁADNIKI: 10 g świeżych drożdży 150 ml ciepłej wody 250 g mąki 1 łyżeczka soli oliwa z oliwek garść zielonych oliwek 2 łyżeczki gruboziarnistej soli morskiej zioła prowansalskie
dlaSmaQpieczemy przez 40 minut. Warto zostawić chleb jeszcze na 15 minut w ciepłym, ale wyłączonym piekarniku. Po wyjęciu z piekarnika studzimy na kratce. Graham podajemy z masłem lub ulubioną pastą kanapkową . Smaczny jest także bez żadnych dodatków. W tym chlebie pomidory są tylko dodatkiem, ale nawet te suszone są dobre dla zdrowia. O tym co znajdziemy w pomidorach można
My Chcemy JeśćRyby to bardzo ważny, zdrowy składnik diety- dorsz w chrupiącej panierce, pyszne śledziki czy ryby w zalewie-kto ich nie lubi. Dlatego polecam na śniadanko pyszną pastę na gorącego tosta czy bułeczkę z wędzoną makrelą. SKŁADNIKI: 1 wędzona makrela 4-5 ugotowanych jajek 3-4 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula zmiażdżony ząbek czosnku 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka
Kuchnia BeatyLetnie, lekkie, sezonowe danie włoskiej kuchni. Przygotowuje je się tyle czasu ile gotuje się makaron pici (takie grubsze spaghetti) – … Przeczytaj cały artykuł Post Pici z cukinią i bobem (pasta con zucchine e fave) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerdużego selera, - 3 łyżki gotowanej ciecierzycy, - 2 łyżki oliwy, - 3 szczypty czarnuszki, - 1 szczypta majeranku, - szczypta soli i pieprzu do smaku, - odrobina wody (w zależności od konsystencji pasty jaką lubimy - ja lubię gęstą, więc użyłam jednej łyżki). Przygotowanie: 1. Selera obieramy i kroimy na plastry. 2. Następnie układamy plastry na blasze, folii aluminiowej lub papierze
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisybrukselskie składniki na ok. 8 sztuk 180 g wody gazowanej o temp. pokojowej 210 g letniego mleka 3 g suchych drożdży ( lub 6 g świeżych) 5 g pasty waniliowej( u mnie łyżka domowego ekstraktu z wanili) 2 duże jajka( białka i żółtka oddzielnie) 15 g drobnego cukru szczypta soli 270 g mąki pszennej 90 g stopionego i przestudzonego
Mia Cucina Sofietasłodki) 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka ciemnego rumu (opcjonalnie) Sos karmelowy: 50 g masła 60 ml golden syropu/miodu 35 g jasnego cukru muscovado ½ łyżeczki pasty waniliowej Przygotowanie: 1. Spód ciasteczkowy: Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować do uzyskania masy o konsystencji mokrego piasku. Masę dobrze wklepać w dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej
Nastoletnie Wypiekaniegarnuszku umieścić miód, mleko i cukier trzcinowy. Podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia się cukru i miodu. Gorącą mieszankę przelać do zmiksowanych ciastek i ponownie zmiksować do powstania jednolitej pasty. Od razu wsypać posiekaną, białą czekoladę i wymieszać do jej rozpuszczenia. Na koniec dodać olej kokosowy i ponownie wymieszać. Tak przygotowany krem przełożyć do słoiczków. Smacznego! Inspiracja/źródło
Nastoletnie WypiekanieGrecka pasta z sera feta i pieczonej czerwonej papryki z dodatkiem suszonych pomidorów i szczypty chilli. Kremowa i lekko pikantna, świetna do kanapek lub grzanek. Składniki: 200 g sera feta 2 czerwone papryki kilka suszonych pomidorów z zalewy papryczka chilli sok z cytryny 2 ząbki czosnku Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, przekroić
wyzwania kuchenneSkładniki: 1 duży bakłażan 100 g mięsa mielonego z indyka 1 torebka kaszy pęczak KUPIEC 1 mała cebula dymka 2 ząbki czosnku 50 g sera feta 0,5 łyżeczki pasty chilli odrobina curry, papryki słodkiej i kurkumy sól i pieprz do smaku o,5 pęczka świeżej kolendry odrobina oliwy Przygotowanie: Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni
Niezły Młynekmascarpone (2 opakowania) 1/3 szklanki jogurtu naturalnego typu greckiego 1 i 1/2 szklanki cukru pudru (w oryginale było 2 i 1/2) 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub 1 łyżeczka pasty waniliowej listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ciasto: Do ciasta potrzebujemy dwóch jednakowych tortownic o średnicy od 21-22 cm. Jeśli nie macie dwóch – należy upiec ciasto
Poezja smakułyżki soku z cytryny 1 łyżeczka soli szczypta cukru pół łyżeczki pieprzu 1 łyżka oliwy z oliwek garść posiekanej bazylii 2 łyżki świeżo startego parmezanu Przygotowanie Czosnek roztarłem na pastę ze szczyptą soli. Pomidory sparzyłem wrzątkiem obrałem ze skórki. Dwa pokroiłem na kawałki, usunąłem pestki, trzeci zmiksowałem i wymieszałem z pozostałymi oraz roztartym czosnkiem. Dodałem sok z cytryny, sól, pieprz
R'n'G Kitchenwymieszać. Szczypiorek drobno siekamy. Na talerzu układamy w kwadrat 6 krakersów, wyłożyć masę serową i wyrównać. Przykrywamy następna warstwą krakersów, wykładamy masę rybną. Przykrywamy ostatnią warstwą krakersów, wykładamy pastę z białek, wyrównujemy. Całość pokrywamy rozkruszonym żółtkiem. Wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę, a najlepiej
magiczna kuchnia Kasi