Gulasz warzywny z pieczonym czosnkiem, Proś odważnie

Gulasz warzywny z pieczonym czosnkiem, Proś odważnie

Gulasz warzywny z pieczonym czosnkiem, Proś odważnie

Pieczony czosnek smakuje wyśmienicie – jest bardzo aromatyczny, ale pozbawiony ostrego smaku i zapachu. Najlepiej upiecz od razu kilka główek i nadmiar wykorzystaj, np. jako pastę do chleba (po prostu rozsmaruj na bagietce lub chlebie i zjedz) – pycha! P.S. Oczywiście zamiast fasolki możesz dodać inne sezonowe warzywa. Składniki: 4-6 ząbków czosnku kilka łyżek oliwy lub oleju 4-5 ziemniaków 1-2 marchewki 2 garście zielonej lub żółtej fasolki szparagowej 3-4 kulki ziela angielskiego 2-3 liście laurowe lubcz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gulasz, fasolka, ziemniak, warzywa, marchewka, chleb, ziemniaki, fasolka szparagowa, pasta, bagietka, pasty, wegańskie, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.