Spaghetti od Nicole / Nicole's spaghetti 10. Spaghetti al pesto / Spaghetti al pesto 11. Spaghetti Napoli 2.0 / Spaghetti Napoli 2.0 12. Makaron z imbirem / Pasta with ginger 13. Spaghetti bolognese / Spaghetti Bolognese 14. Spaghetti z cukinią / Spaghetti with zucchini 15. Pesto szpinakowe / Spinach pesto Ryż i kasze/Rice and grains 16. Basmati
Qlinarnie i Qlinarnieprodukty od rolników są w modzie i bardzo mnie to cieszy, bo i oni są szczęśliwsi a my zdrowsi. Taki serek możecie użyć do deseru, tostów z dżemem, różnych past, .... albo z czym tam go lubicie jeść Składniki: 2 szklanki śmietany kremówki 36% 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Do średniego rondelka wlewamy śmietanę
Niezły Młynekindyk ) 1 duża papryka czerwona 1/2 szklanki ryżu jaśminowego 2 średnie marchewki 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka pasty sezamowej lub 2 łyżki prażonego sezamu 3 - 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżeczka kminku 2 łyżki świeżego imbiru
Kuchcik gotujePikantna salsa paprykowa / Pikantny sos paprykowy to kolejna moja propozycja, która nadaje się do zamknięcia w słoiki po zeszłorocznej paście paprykowej i pysznym domowym sosie pomidorowym na zimę . Ten sos to kolejny bardzo smaczny dodatek do grillowanych, pieczonych lub smażonych mięs, kiełbas, wyśmienity dodatek do kanapek, czy domowej pizzy. Salsa paprykowa jest pikantna za sprawą papryczek chilli, ale nie trzeba
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzypalił. Studzimy, przelewamy do szklanego pojemnika i używamy jako dodatku do mięs, warzyw, czy pieczywa. Warto zachować czosnek pozostały po smażeniu, i użyć go do zrobienia na przykład pasty
Miód i pieprzszaszłyków( zabezpieczy to całość przed rozwinięciem). Na koniec skrapiamy roladki oliwą i układamy na rozgrzanym ruszcie grilla, opiekając z obu stron. Doskonałym dodatkiem do grillowanych warzyw jest pasta z bobu
Miód i pieprzPasta z warzyw może stanowić wyśmienity dip do przekąsek lub lekkie śniadaniowe smarowidło na letnie dni. Doskonale smakuje z ciemnym pieczywem lub waflami ryżowymi. Składniki: 1 mała cukinia 1 mały bakłażan ½ małej czerwonej cebuli 1 mała czerwona papryka ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka oregano 1-2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy sól pieprz Przygotowanie: Paprykę wydrążyć. Pokroić
Fabryka pomysłówparmezan lub pecorino 4-5 łyżek oliwy sól, pieprz ząbek lub dwa czosnku Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Bazylię, ser, orzechy i czosnek blendujemy na pastę, u nas nie jest bardzo jednolita bo lubimy jak coś tam orzechowego chrupie. Dalej blendujemy dolewając oliwę. Przyprawiamy do smaku. Makaron odcedzamy ale niezbyt dokładnie i od razu mieszamy intensywnie
Dzieje kuchennej Wiewiórypachnącą kardamonem. Ciasto jagodowe z kurszonką Składniki: na formę o średnicy 26 cm 150 g miękkiego masła, u mnie solone 180 g cukru 2 duże jajka 1 łyżeczka waniliowej pasty lub extraktu 200 g mąki 1 łyżeczka proszku dopieczenia 400 ml jagód, u mnie świeże Kruszonka 50 g owsianych płatków, u mnie tradycyjne, nie błyskawiczne 50 g kokosowego cukru palmowego
codojedzeniadomowników. Składniki na 1 keksówkę: 3 małe cukinie, długość ok. 30 cm 2 średnie cebule 2 małe marchewki 5-6 ząbków czosnku 2 łyżeczki sosu lub pasty chili przy wersji lekko pikantnej po łyżeczce carry i kurkumy 3 duże wielskie jaja pęczek zielonej pietruszki sól pieprz olej rzepakowy do smażenia 1. Cukinie myjemy, ścieramy
Apetyczna babeczkadeserów. Porcja na 3 desery Składniki: 1,5 szklanki mleka kokosowego (cała puszka) 2 łyżki nasion chia 2 łyżki miodu ( użyłam miodu faceliowego) 1 łyżeczka pasty z wanilii / nasiona z 1 laski wanilii 100 g malin 1 łyżka miodu Potrzebne składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Maliny z miodem blendujemy i przelewamy do 3 różnych szklanek. Następnie mleko
Niezły Młynekkurkumę i sól - 5 minut przed końcem gotowania ryżu dodać groszek - Czosnek, chili i cebulę posiekać; podsmażyć je na odrobinie oliwy, z dodatkiem kuminu i kolendry - Fasolę zmiksować na pastę, dodać podsmażoną cebulę z resztą przypraw, wymieszać - Z masy uformować kotlety (ręce opłukać pod zimną wodą- wtedy masa nie będzie się lepiła do dłoni) - Kotlety posypać z obu stron mąką
Wegańska kuchnia orientalnałyżeczka pasty sambal oelek - 1 mały ziemniak - liść laurowy - ząbek czosnku
Wegańska kuchnia orientalnaciasteczka to idealna pełnowartościowa przekąska do pracy - są lekkie i zdrowe bo nie zawierają białej mąki ani cukru a zawartość tahini, czyli sezamowej pasty dostarczy Wam energii tak potrzebnej na przykład po obiedzie gdy poziom cukru we krwi powoli spada. Przygotowanie ich jest banalnie proste bo wystarczy po prostu wymieszać wszystkie składniki. Jako dodatek wykorzystajcie coś z domowych przetworów
Milion Smaków