kochani! Dziś mam dla Was przepis na pastę z bobu nadającą się idealnie jako obkład do chleba :) 0,5 kg bobu 1 awokado sól, pieprz oliwa z czosnkiem i bazylią lub zwykła Bób ugotować do miękkości, obrać i wrzucić do pojemnika dodać obrane awokado, oliwę, doprawić i zblendować, gotowe! * Jeśli nie przepadacie za smakiem czosnku to nie używajcie oliwy
Cukier&Puderwspaniały rosół coraz trudniej. Zapytacie co to jest bibimbap? To takie danie koreańskie oznaczające dosłownie „wymieszany ryż”. Ryż miesza się z wołowiną, warzywami, na wierzch jajko i doprawia mocno pastą z papryczek chilli. Coś jak nasze łazanki, tylko że inaczej i bez jajka Czeka nas świetlana kariera wytrawnych lodów. Jadłam chrzanowe i musztardowe i jestem ciekawa co jeszcze zaproponują
ladykitchenstworzenia swoich, niepowtarzalnych przekąsek tego rodzaju. Nadzienie z twarożku może mieć przeróżna dodatki. Kolorowe warzywa, wędlina, ryba a nawet owoce - zróbcie takie jakie chcecie Zobacz przepis na pyszne rybne pasty makrelowe - nimi też można nadziewać bułki ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzamięsem lub nie. Jego sekretem są odpowiednie przyprawy, które nadają potrawie niezapomniany smak . SKŁADNIKI (na 4-5 osób) 2 piersi kurczaka 1 bakłażan 1/2 kapusty pekińskiej 1 papryka pasta curry (można zastąpić curry w proszku) czosnek imbir kmin rzymski sól kilka łyżek jogurtu naturalnego lub śmietany olej ryż basmati Marynata do kurczaka Gotowa mieszanka przypraw + olej
Zofianadynią, dodając jej egzotyki. Uzupełnienie tego wszystkiego odrobiną ostrego sera, nadaje tej zupie obłędny smak. SKŁADNIKI 1 mała dynia 1 duża marchew 1 ziemniak 1 puszka mleka kokosowego curry (pasta lub w proszku) imbir (świeży lub w proszku) garam masala kmin rzymski 1 ząbek czosnku kurkuma około 500-700 ml bulionu sól olej ser żółty (najlepiej dojrzewający, twardy
ZofianaUwielbiamy z Mamą testować i dzielić się z Wami produktami, które odznaczają się wysoką jakością. Polsoja ma obecnie w ofercie ponad 20 produktów m.in. parówki i kiełbaski, wędliny, tofu, pasty i pasztety, tortellini. Ale teraz najważniejsze, o czym jeszcze nie wspomniałam :) Wszystkie paróweczki, kiełbaski, paszteciki itd. wykonane są wyłącznie z surowców roślinnych, głównie z soi. Nie ma w nich
Zdrowie na języku :Pprzeze mnie podobnych produktów, czyli np. chlebków chrupkich. Są lekko chrupkie, o oryginalnym smaku, przepełnione ziarnami siemienia lnianego. Można je spożywać praktycznie do wszystkiego. Jako substytut pieczywa, do różnych past, kremów, zupek, na słono, słodko i jako przekąskę :) Wkrótce przestawię Wam moje propozycje wykorzystania Habżyków :) Można je zamówić na stronie sklepu 42* Raw and Happy. Obecnie są dostępne trzy smaki
Zdrowie na języku :PUkazane są objawy oznaczające zakwaszenie, czynniki zwiększające ryzyko zakwaszenia organizmu, a także zasady prawidłowej diety odkwaszającej. Rozdział II, zatytułowany "Domowa spiżarnia" jest źródłem przepisów na własnej roboty dżemy, konfitury, pasty, które będziesz mogła/mógł przygotować na zimę i cieszyć się smakami lata np. podczas wichury śnieżnej :) Kilka kartek poświęconych jest tematowi soli i cukru. Autorka przedstawia rodzaje soli
Zdrowie na języku :PDziwne, nie dziwne, ale nigdy wcześniej nie miałam styczności z hummusem :D A szkoda! Wielka szkoda! Mimo tego, że pasta wymaga trochę czasu, choć nie pracy!, to jest warta wszystkich poświęceń :) Dzisiaj prosty, standardowy przepis, a w przyszłości koniecznie muszę troszkę pokombinować z innymi dodatkami :) Zapraszam na hummus! Składniki: 100 g cieciorki Fresano 3 łyżki tahini 6 łyżek wody
Zdrowie na języku :PAfter Christmas and New Year I suggest a vegetarian diet for at least a week. Gnocchi are delicius and light and make a fantastic accompaniment to pasta dish. Po świętach Bożego Narodzenia i Sylwestrze proponuję wegetariańską dietę przynajmniej przez tydzień. Gnocchi są samczne i lekkie i fantastycznie smakują z makaronami. Ingredients: Penne, For spinach gnocchi: 450 gr frozen spinach (chopped
Kulinarna rozmowaczekolady. Ganache jest powszechnie stosowany w kuchni do deserów. Jeszcze lekko ciepły i płynny może być gładką i błyszcząca polewą do ciast i tortów. W temperaturze pokojowej może być pastą do smarowania a schłodzony można lekko ubić i stanie się puszystym kremem. W naszym przepisie znajdziecie informacje jak w prosty sposób dodać smak dymu do czekolady. Ganache idealnie pasuje
naRuszciemasą - można nakładać je łyżeczką lub rękawem. Gotowe jajka układamy na plasterku szynki, ozdabiamy rzodkiewką i kiełkami, a całość przewiązujemy szczypiorkiem ;) A to co zostanie nadaje się idealnie jako pasta na kanapkę ;) Pyszne
Lawendowe Niebołupinkach aż lekko zmiękną ale nie będą całkiem ugotowane. Szalotki, czosnek, imbir o papryczkę chilli kroję na mniejsze części i wkładam do blendera. Ciekam na drobne kawałki (nie na pastę). Na patelni rozgrzewam olej i wrzucam na niego posiekane szalotki z czosnkiem, papryczką i imbirem. Podsmażam około 3 minut, aż lekko zbrązowieją. Pomidory parzę i obieram ze skórek
Magiczna kuchnia Dariiwięc po prostu staram się jeść mniej kalorycznie i wyrzucić z mojej diety cukier. Dlatego też od poniedziałku moje śniadania to na przemian: kasza manna z różnymi dodatkami i pasta twarogowa na kanapki. Moja propozycja na dziś to kasza manna z malinami i pestkami granatu. Pyszne i pożywne śniadanie, które na długo stłumi uczucie głodu. Potrzebne nam: - 1,5 szklanki
W poszukiwaniu inspiracjiWystarczy zamienić ziemniaki na makaron i nowe danie z mięsem mielonym gotowe. Odwołuję się do kuchni angielskiej nie bez powodu. To właśnie stamtąd przywiozłam przepis na Greek Pasta Bake. Uwielbiałam czytać angielskie magazyny kulinarne, oglądałam je z namaszczeniem, a rodzina, u której pracowałam nie przywiązywała do nich zbyt dużej wagi. Być może właśnie dzięki temu, kilka drogocennych kartek, wyrwanych tuż
bistro mama