pasty - 13297 przepisów (strona:658/887)

Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i kremowym serkiem + pieczone ziemniaczki + buraczki 283

wzdłuż tworząc kieszonkę. Posypujemy z każdej strony odrobiną soli i pieprzu. Cebulę , pora i suszone pomidory drobno siekamy. Dodajemy serek i wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy odrobiną soli. Przygotowaną pastą faszerujemy naciętą pierś. Na folii aluminiowej ( błyszczącą stroną do zewnątrz ) układamy plasterki szynki , tak by zachodziły jeden na drugi. Na szynce układamy faszerowanego fileta i razem z szynką delikatnie zwijamy

Ostra na Słodko
Knedle serowe z sosem żurawinowym i orzechami 116

Uwielbiam ser biały i zawsze mam go w lodówce! Staram się jeść go kilka razy w tygodniu i to nie tylko na „surowo” , ale również w postaci past na kanapki … racuszków np. TYCH … SERNIKÓW ( to wiadomo ;) ) , ale też właśnie w postaci takich knedelków. Robi się je w 15 minut i smakują rewelacyjnie! DO tego pyszny

Ostra na Słodko
Zupa ziemniaczana z pesto 159

parmezan ( jeden z najbardziej znanych na świecie włoskich serów , twardy typu podpuszczkowego , wytwarzany z mleka krowiego ). Ja wszystko to co najlepsze z Włoch postanowiłam podać w innej postaci niż pasta , a mianowicie przyrządzając zupę. Gęsta , kremowa , na bazie szynki parmeńskiej zmieszanej z drobniutko posiekaną cebulą … o niezwykłym aromacie , dzięki dodatkowi świeżego pesto … podana z drobnymi muszelkami conchigliette zachwyci

Ostra na Słodko
Ciasteczka z tahini 122

Tahini – pasta na bazie sezamu służąca do przygotowywania wielu potraw zarówno obiadowych , jak i deserowych. Jest składnikiem hummusu i baba ghanoush – specjałów kuchni bliskowschodniej. Częstowałam Was już Rybą zapiekaną pod tahini , a dziś mam dla Was chrupiące ciasteczka , od których nie można się oderwać! Niesamowicie chrupiące a zarazem rozpływające się w ustach … słodkie , ale nie przesłodzone

Ostra na Słodko
Krem serowy z suszonymi pomidorami 167

minut na bardzo wolnym ogniu. W tym czasie suszone pomidory zalewamy resztą oleju smakowego. Dodajemy posiekaną bazylię i odrobinę soli,a następnie ucieramy blenderem. Krem serowy podajemy gorący z pastą z suszonych pomidorów i pokrojonymi naleśnikami. Smacznego! Przepis powstał jako efekt współpracy z ZT Kruszwica S.A. z wykorzystaniem produktu – Kujawskiego z ziołami

Ostra na Słodko
Roladki szpinakowe z fetą i suszonymi pomidorami 162

miksujemy ). Smażymy duże naleśniki na natłuszczonej patelni. Odkładamy w ciepłe miejsce. FARSZ: Suszone pomidory drobno siekamy. Dodajemy ser feta oraz przyprawy i wszystko razem dokładnie mieszamy do uzyskania konsystencji pasty. CAŁOŚC: Serowy farszem smarujemy nasze naleśniki po całości , zwijamy rulony. Każdy rozcinamy na 3 kawałki tworząc roladki. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Naleśniki z wędzoną makrelą i mozzarellą 166

jest żart! Na prawdę zrobiłam naleśniki z wędzoną makrelą i są to naleśniki wręcz uwielbiane w mojej rodzinie! Niesamowicie chrupiące i aromatyczne. Pasta z makreli dodaje niezwykłego charakteru i sprawia , że po danie z przyjemnością skuszą się zarówno panie jak i panowie. Ja wykorzystuję do nich makrelę – Wy śmiało możecie pokusić się o swoją ulubioną wędzoną rybę . Do tego

Ostra na Słodko
PASTA CON CALAMARI IN SALSA DI POMODORO! – czyli KULINARNA PODRÓŻ DO WŁOCH! 152

będą miękkie ). Dodajemy posiekaną świeżą bazylię i podajemy gorące! Pycha! Smacznego! PS. mam nadzieję , że jeszcze nie raz uda mi się zwiedzić Włochy i zasmakować włoskiej kuchni! Viva La Pasta

Ostra na Słodko
Warsztaty "Kuchnia w parze ze zdrowiem" 175

Doradca Kulinarny Bonduelle. W menu warsztatów pojawiły się :  sałatka z brokułem, mango, wędzonym kurczakiem, dressingiem jogurtowym i morwą białą  prażona cieciorka na słodko z cynamnem pasta z fasoli z dodatkiem suszonych śliwek i jabłek zupa-krem z groszku z trawą cytrynową i mlekiem kokosowym pieczone wegetariańskie burgery z fasoli i batatów  ciasto czekoladowe z czerwoną

Kulinarne przygody Gatity
CHEEZY POOFS – FALLOUT 2 – ptysie serowe Gougères 267

dopełniają). Kiedy kolor będzie już odpowiedni, wyłączcie piekarnik i wyjmijcie blachę z ptysiami. PODANIE Ptysie smakują najlepiej, kiedy są jeszcze ciepłe. Można je przekroić i używać jako bułek do past, twarożków itp., ale same też świetnie się bronią. Świetna przekąska do przegryzania podczas obskubywania przeciwników z kapsli w karcianą Karawanę. OM NOM NOM! * zdjęcie z gry pochodzi ze strony fallout.wikia.com

Nerds Kitchen
Słoneczne ratatouille z bakłażanem i cukinią 251

posmażyłam i przełożyłam do garnka w którym miał powstać sos. Dodałam tam pokrojone pomidory, słoiczek domowego przecieru pomidorowego, garść świeżych posiekanych ziół z balkonu, łżeczkę soli, pieprzu, cukru, ostrej pasty paprykowej. Dodałam też 2 kawałki pokrojonej w kosteczkę i przesmażonej kiełbasy dobrej jakości. Wszystko dusiłam tyle czasu ile zajęło mi krojenie i podsmażenie warzyw. Warzywa z braku czasu wrzucałam oddzielnie

Z butelką mleczka w tle
Mój sposób na kokardki ze szpinakiem 370

wykorzystać świeży szpinak w liściach. Do sosu użyłam: ok. pół litra domowego przecieru pomidorowego słoiczka czerwonego pesto 1 cebuli kilku ząbków czosnku kiełbasy kawałka gorgonzoli szpinak parmezan łyżkę ostrej pasty paprykowej zioła i przyprawy Cebulkę, czosnek, kiełabaskę podsmażyłam, szpinak lekko zblanszowałam, wszystkie składniki wrzuciłam do garnka i gotowałam razem mniej więcej kwadrans. Mararon ugotowałam we wrzącej, osolonej wodzie. Makaron podaję

Z butelką mleczka w tle
Makaron penne z sosem pomidorowym w wersji wege. 408

smaczne :) - ok. 10 cm białej części pora posiekane w cienkie talarki - 1/2 dużej cebuli posiekanej w kosteczkę - 1/2 l. domowego przecieru pomidorowego - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej - włoszczyzna z rosołu (2 marchewki, pietruszka, kawałeczek selera, pokrojone w kostkę) - parmezan - kilka łyżek śmietany (opcjonalnie) Pora i cebulkę podsmażyłam na maśle, następnie zalałam małą ilością wody i poddusiłam

Z butelką mleczka w tle
Kawa marcepanowa 199

wzmacnia świąteczny klimat.  Przygotujcie koniecznie.  Przepis podejrzałam na blogu I love latte i odrobinę go zmodyfikowałam. Składniki: 250 ml mleka 50 ml świeżo zaparzonej kawy 50 g pasty marcepanowej (tej) płatki migdałowe przyprawa korzenna Wykonanie: Zaparzyć kawę. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.  Mleko podgrzać z marcepanem i przyprawą korzenną cały czas mieszając.  Gorące mleko przelać

Sto kolorów kuchni
Razowe ciasteczka z wanilią 180

maki razowej 1 jajo 2 łyżeczki mielonej wanilii lub ziarenka z  2 lasek wanilii, ew. cukier waniliowy szczypta soli 1/2 łyżeczki sody Wanilia mielona, w laskach czy w paście znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl . 1.  Wszystkie składniki połączyć ze sobą, zagnieść ciasto. Rozwałkować i wykrawać ciasteczka szklanką, ozdobnym dnem zrobić wzorki z wierzchu każdego kółeczka. Waniliowe ciasteczka układać

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania