jest żart! Na prawdę zrobiłam naleśniki z wędzoną makrelą i są to naleśniki wręcz uwielbiane w mojej rodzinie! Niesamowicie chrupiące i aromatyczne. Pasta z makreli dodaje niezwykłego charakteru i sprawia , że po danie z przyjemnością skuszą się zarówno panie jak i panowie. Ja wykorzystuję do nich makrelę – Wy śmiało możecie pokusić się o swoją ulubioną wędzoną rybę . Do tego
Ostra na Słodkobędą miękkie ). Dodajemy posiekaną świeżą bazylię i podajemy gorące! Pycha! Smacznego! PS. mam nadzieję , że jeszcze nie raz uda mi się zwiedzić Włochy i zasmakować włoskiej kuchni! Viva La Pasta
Ostra na SłodkoDoradca Kulinarny Bonduelle. W menu warsztatów pojawiły się : sałatka z brokułem, mango, wędzonym kurczakiem, dressingiem jogurtowym i morwą białą prażona cieciorka na słodko z cynamnem pasta z fasoli z dodatkiem suszonych śliwek i jabłek zupa-krem z groszku z trawą cytrynową i mlekiem kokosowym pieczone wegetariańskie burgery z fasoli i batatów ciasto czekoladowe z czerwoną
Kulinarne przygody Gatitydopełniają). Kiedy kolor będzie już odpowiedni, wyłączcie piekarnik i wyjmijcie blachę z ptysiami. PODANIE Ptysie smakują najlepiej, kiedy są jeszcze ciepłe. Można je przekroić i używać jako bułek do past, twarożków itp., ale same też świetnie się bronią. Świetna przekąska do przegryzania podczas obskubywania przeciwników z kapsli w karcianą Karawanę. OM NOM NOM! * zdjęcie z gry pochodzi ze strony fallout.wikia.com
Nerds Kitchenposmażyłam i przełożyłam do garnka w którym miał powstać sos. Dodałam tam pokrojone pomidory, słoiczek domowego przecieru pomidorowego, garść świeżych posiekanych ziół z balkonu, łżeczkę soli, pieprzu, cukru, ostrej pasty paprykowej. Dodałam też 2 kawałki pokrojonej w kosteczkę i przesmażonej kiełbasy dobrej jakości. Wszystko dusiłam tyle czasu ile zajęło mi krojenie i podsmażenie warzyw. Warzywa z braku czasu wrzucałam oddzielnie
Z butelką mleczka w tlewykorzystać świeży szpinak w liściach. Do sosu użyłam: ok. pół litra domowego przecieru pomidorowego słoiczka czerwonego pesto 1 cebuli kilku ząbków czosnku kiełbasy kawałka gorgonzoli szpinak parmezan łyżkę ostrej pasty paprykowej zioła i przyprawy Cebulkę, czosnek, kiełabaskę podsmażyłam, szpinak lekko zblanszowałam, wszystkie składniki wrzuciłam do garnka i gotowałam razem mniej więcej kwadrans. Mararon ugotowałam we wrzącej, osolonej wodzie. Makaron podaję
Z butelką mleczka w tlesmaczne :) - ok. 10 cm białej części pora posiekane w cienkie talarki - 1/2 dużej cebuli posiekanej w kosteczkę - 1/2 l. domowego przecieru pomidorowego - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej - włoszczyzna z rosołu (2 marchewki, pietruszka, kawałeczek selera, pokrojone w kostkę) - parmezan - kilka łyżek śmietany (opcjonalnie) Pora i cebulkę podsmażyłam na maśle, następnie zalałam małą ilością wody i poddusiłam
Z butelką mleczka w tlewzmacnia świąteczny klimat. Przygotujcie koniecznie. Przepis podejrzałam na blogu I love latte i odrobinę go zmodyfikowałam. Składniki: 250 ml mleka 50 ml świeżo zaparzonej kawy 50 g pasty marcepanowej (tej) płatki migdałowe przyprawa korzenna Wykonanie: Zaparzyć kawę. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Mleko podgrzać z marcepanem i przyprawą korzenną cały czas mieszając. Gorące mleko przelać
Sto kolorów kuchnimaki razowej 1 jajo 2 łyżeczki mielonej wanilii lub ziarenka z 2 lasek wanilii, ew. cukier waniliowy szczypta soli 1/2 łyżeczki sody Wanilia mielona, w laskach czy w paście znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl . 1. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, zagnieść ciasto. Rozwałkować i wykrawać ciasteczka szklanką, ozdobnym dnem zrobić wzorki z wierzchu każdego kółeczka. Waniliowe ciasteczka układać
Apetyczna babeczkaprzygotowania: Serek mieszamy z musztardą, majonezem i przyprawami. Na foli aluminiowej układamy płaty łososia tworząc z nich prostokąt (tak aby jeden kawałek zachodził na drugi). Na łososia wykładamy przygotowaną pastę i zwijamy jak roladę (można do tego celu posłużyć się matą bambusową do robienia sushi). W takiej formie odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie roladkę kroimy
Słodka StronaMakaron po Grecku (Spaghetti) to włoskie danie z greckim akcentem. Popularne dla kuchni greckiej składniki takie jak oliwki i ser feta idealnie komponują się z włoskim sosem pomidorowym i pastą. Mieszanka tych obu kuchni tworzy pyszne, pożywne, proste i szybkie danie - idealne na codzienny obiad lub nawet romantyczną kolację dla "średnio" zaawansowanych domowych kucharzy ;) Makaron po Grecku - Składniki
Słodka StronaNastępnie trzeba pokroić warzywo w cienkie plastry. Pokruszony ser feta i drobno posiekaną natkę pietruszki wystarczy skropić sokiem z cytryny i wszystko delikatnie wymieszać. Plastry cukinii należy posmarować przygotowaną pastą oraz dodać liście świeżego szpinaku i bazylii. Doprawić do smaku cukinię szczyptą pieprzu i soli, zrolować plastry i danie gotowe do degustacji Źródło: http://www.almamarket.pl/akademia-smaku/przepis/25875/#sthash.fuSbZJf6.dpuf
WojnaNaSmaki.plwielu moich zdjęciach :) A Was zachęcam do zerknięcia co pięknego jeszcze kryje Kufer Dekoracji. * * * Dafi Recenzję dzbanka przeczytacie i zobaczycie niebawem. * * * Magiczne Indie Pasty do zębów o takim smaku jeszcze nie używałam :) o herbatce napiszę niebawem :) * * * Jedną z największych niespodzianek był prezent od Pani Magdy Gessler - jej zdjęcie osobiście podpisane
Codzienna kuchnia niecodziennasama nazwa wskazuje ;) Przyjrzałam się deklarowanemu składowi tego kremu: czekolada ciemna (53% kakao), czekolada biała, czekolada mleczna, mleko zagęszczone, mleko zwykłe, mleko w proszku pełne, cukier puder, pasta z orzechów laskowych, olej, E 202. Do czego się przyczepiłam? Do mleka w proszku, którego unikam oraz do składnika konserwującego E 202. Poszukałam trochę informacji na temat
Codzienna kuchnia niecodziennamielenia. Ustawić grubsze sitko, żeby nie zmieliło się na miazgę, powinny być wyczuwalne grudki. Masę przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Taki pasztet można podawać bez zapiekania jako pastę do kanapek, ale można też ułożyć w foremce, wierzch przykryć na przykład plastrami boczku i zapiec w piekarniku. Jest doskonały również jako farsz do pierogów (tak tak) czy to tart :) Polecam
Codzienna kuchnia niecodzienna