pasty - 13297 przepisów (strona:659/887)

Roladki z Łososia Wędzonego 284

przygotowania: Serek mieszamy z musztardą, majonezem i przyprawami. Na foli aluminiowej układamy płaty łososia tworząc z nich prostokąt (tak aby jeden kawałek zachodził na drugi). Na łososia wykładamy przygotowaną pastę i zwijamy jak roladę (można do tego celu posłużyć się matą bambusową do robienia sushi). W takiej formie odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie roladkę kroimy

Słodka Strona
Makaron po Grecku 225

Makaron po Grecku (Spaghetti) to włoskie danie z greckim akcentem. Popularne dla kuchni greckiej składniki takie jak oliwki i ser feta idealnie komponują się z włoskim sosem pomidorowym i pastą. Mieszanka tych obu kuchni tworzy pyszne, pożywne, proste i szybkie danie - idealne na codzienny obiad lub nawet romantyczną kolację dla "średnio" zaawansowanych domowych kucharzy ;) Makaron po Grecku - Składniki

Słodka Strona
Alma: Roladki z grillowanej cukinii 162

Następnie trzeba pokroić warzywo w cienkie plastry. Pokruszony ser feta i drobno posiekaną natkę pietruszki wystarczy skropić sokiem z cytryny i wszystko delikatnie wymieszać. Plastry cukinii należy posmarować przygotowaną pastą oraz dodać liście świeżego szpinaku i bazylii. Doprawić do smaku cukinię szczyptą pieprzu i soli, zrolować plastry i danie gotowe do degustacji Źródło: http://www.almamarket.pl/akademia-smaku/przepis/25875/#sthash.fuSbZJf6.dpuf

WojnaNaSmaki.pl
Spotkanie Blogujących Babeczek - relacja 143

wielu moich zdjęciach :) A Was zachęcam do zerknięcia co pięknego jeszcze kryje  Kufer Dekoracji. *  *  * Dafi Recenzję dzbanka przeczytacie i zobaczycie  niebawem. *  *  * Magiczne Indie Pasty do zębów o takim smaku jeszcze nie używałam :)  o herbatce napiszę niebawem :) *  *  * Jedną z największych niespodzianek był prezent od Pani Magdy Gessler - jej zdjęcie osobiście podpisane

Codzienna kuchnia niecodzienna
Delikatne waniliowe pancakes z orzechową czekolą 247

sama nazwa wskazuje ;)  Przyjrzałam się deklarowanemu składowi tego kremu: czekolada ciemna (53% kakao), czekolada biała, czekolada mleczna, mleko zagęszczone, mleko zwykłe, mleko w proszku pełne, cukier puder, pasta z orzechów laskowych, olej, E 202. Do czego się przyczepiłam? Do mleka w proszku, którego unikam oraz do składnika konserwującego E 202.  Poszukałam trochę informacji na temat

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasztet wieprzowy z czerwoną fasolą 151

mielenia. Ustawić grubsze sitko, żeby nie zmieliło się na miazgę, powinny być wyczuwalne grudki. Masę przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Taki pasztet można podawać bez zapiekania jako pastę do kanapek, ale można też ułożyć w foremce, wierzch przykryć na przykład plastrami boczku i zapiec w piekarniku. Jest doskonały również jako farsz do pierogów (tak tak) czy to tart :) Polecam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Andrzejkowe szybkie przysmaki 219

zapiekane pierożki z ciasta piwnego z farszem szpinakowym Nuggets'y z sosem musztardowo-miodowym Zupa serowa po studencku Na zimno: Sałatka z boczkiem i jajkiem Tortilla wegetariańska z pasta z czerwonej fasoli Łososiowa przekąska na szybko Na słodko: Błyskawiczny jabłecznik sypany Skubaniec, czyli szybki kruchy placek z budyniem i owocami Gruszka Moniki, czyli tarta z gruszką na miodzie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Danie na specjalne okazje! 145

przyprawiam chilli, natka pietruszki i pieprzem.    Nastawiam piekarnik na ok 180 stopni i zabieram się za zwijanie roladek. Smaruję jedną stronę cienką warstwą majonezu ( może być musztarda, pasta serowa), na to kładę ser, szynkę i zwijam jeśli używam bekonu wcześniej go przysmażam na suchej patelni z każdej strony po kilka minut.  Większe zwinięte roladki kroję na pół

NA MOIM TALERZU
Cebula 187

mięsa.  W kuchni nieodzowna, wykorzystywana niemal do wszystkiego - od przyprawionego pikantnie twarożku, poprzez potrawy ze śledzi, ryb, befsztyku tatarskiego, smażonej wątróbki, rumsztyku. Nie wspominając o sosach, zupach, surówkach, pastach smakowych itp. zrodlo: wyd. Publicat, "Kuchnia Polska", Ewa Aszkiewicz

Klaudynkowa kuchnia
KARJALANPIIRAKAT *(PIEROGI KARELSKIE) 237

wyrabiając kciukiem charakterystyczną falbankę. Pieczemy ok. 20 min w 250 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika pierogi smarujemy masłem zmieszanym z wodą.Tradycyjnie podaje  się  je z pastą  jajeczną, zrobioną z 3 ugotowanych jajek i uwaga - kostki masła! Podałam je jako dodatek do kremowej zupy z dyni i było pysznie!!!       /źródło "Kuchnia

Anioły w kuchni
Makaroniki - esencja Paryża 134

pudru 80 g drobnego cukru do wypieków 120 g obranych ze skórki migdałów (lub od razu mielonych) 12 g kakao oraz zielony i czerwony barwnik spożywczy w proszku lub paście Białka należy ubić na sztywno, a następnie dalej ubijając dodawać cukier (kryształ). Powinniśmy uzyskać gładką i lśniącą pianę. Obrane migdały wkładamy do malaksera z cukrem pudrem, aż do uzyskania mąki

Food Square
Makaroniki z lemon curd 134

pozostawić na 24-48h na blacie kuchennym bez przykrycia) 110 g cukru pudru 40 g drobnego cukru do wypieków 60 g mielonych migdałów żółty barwnik w proszku lub paście Białka należy ubić na sztywno, a następnie dalej ubijając dodawać cukier (kryształ). Powinniśmy uzyskać gładką i lśniącą pianę. Mielone migdały połączyć z cukrem pudrem. Pianę z białek łączymy z migdałowym

Food Square
Pszczeli tort z jagodami 210

lodówki, a w tym czasie przygotować pszczółki. Pszczółki z marcepanu (składniki na 20 sztuk) : 200 g masy marcepanowej* 50 g białego lukru plastycznego** żółty barwnik w proszku lub paście płatki migdałów 4 kostki gorzkiej  czekolady (o zawartości kakao przynajmniej 70%) Do masy marcepanowej dodać żółtego barwinka i wyrobić do połączenia koloru. Podzielić na 20 równych części

Food Square
Tartaletki z kremem i figami 146

garnek zdjąć na chwilę z ognia. W osobnym garnuszku połączyć żółtka z 50 ml mleka oraz mąką pszenną i ziemniaczaną. Do gotującego się mleka szybkim ruchem wlać otrzymaną pastę i dokładnie ją rozprowadzić. Wstawić z powrotem na palnik i cały czas mieszać aż do zgęstnienia budyniu. Gotowy krem ostudzić, wstawiając garnek do zimnej wody i od czasu do czasu mieszając

Food Square
Czekoladowe babeczki z kremem maślanym 129

pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli Krem maślany: 200 g miękkiego masła 1,5 szklanki cukru pudru 200 g serka typu Philadelphia czerwony barwnik w proszku lub paście (opcjonalnie) Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do przestudzenia. Masło utrzeć mikserem do białości, a następnie dodawać powoli cukier, cały czas ucierając. Wbić kolejno jajka, każde dokładnie rozprowadzić

Food Square

Proponowane wyszukiwania