pasty - 13297 przepisów (strona:655/887)

Ryż basmanti z porem, orzeszkami i tahini 165

Polecam i zapraszam do wypróbowania! Dla 1 osoby Czas przygotowania 15-20 minut  Składniki: Ryż basmanti 100g Orzeszki ziemne  garść Por 6 cm kawałek  Pół łyżeczki pasty tahini Sos sojowy do smaku Ogórek zielony Sos czosnkowy Sól himalajska Masło łyżeczka Przygotowanie: 1/ Namoczony wcześniej ryż (minimum pół godziny) gotujemy w osolonej wodzie ok. 12 minut na małym

Kuchnia PROzdrowotna
Marcepanowe serniczki. I skarby z bazaru 163

dodatkiem porto (co się naskubaliśmy, to nasze...). Zjedliśmy też pyszne coś (co nie pamiętam już, jak się nazywało, ale smakowało obłędnie i ostro), a do popołudniowej kawy nabyliśmy słodką pastę owiniętą ciastem kataifi i posypaną pistacjami. Słodycz okazała się niemal zniewalająca, ale do gorzkiej kawy zjedliśmy ze smakiem (choć na raty). Wycieczkę uważam za niezwykle udaną, liczę na powtórki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Makaronowa sałatka z suszonymi pomidorami,oliwkami,serem i kurczakiem 406

Składniki: opakowanie makaronu penne słoik suszonych pomidorów słoik czarnych oliwek 20 dag żółtego sera w kostce 2 piersi z kurczaka majonez około 2 -3 łyżek(oryginalnie powinna być pasta łososiowa) zioła prowansalskie sól, pieprz przyprawa papryki w proszku Makaron penne gotujemy na al dente. Pomidory kroimy w paseczki, a oliwki przekrawamy na pół. Żółty ser kroimy kostkę. Kurczaka

Bon Appetit Małgorzaty
Cukinia faszerowana makaronem z suszonymi pomidorami 270

żółtego sera w kostce 2 piersi z kurczaka (jeśli ktoś nie chce w farszu mięsa to rezygnujemy z kurczaka) majonez około 2 -3 łyżek(oryginalnie powinna być pasta łososiowa) zioła prowansalskie sól, pieprz przyprawa papryki w proszku ponadto: 1 cukinia 2 plasterki sera suszone zioła (dowolne wg uznania) Farsz: Makaron penne gotujemy na al dente. Makaron penne kroimy trochę drobniej

Bon Appetit Małgorzaty
Tosty z tapenade z oliwek, suszonych pomidorów,anchois i kaparów 121

czosnku pieprz do smaku 2 plastry sera Gorgonzola lub innego pleśniowego parę kromek chleba tostowego pełnoziarnistego świeża bazylia lub natka pietruszki W blenderze mieszamy oliwki, kapary, suszone pomidory. Gotową pastę smarujemy tosty upieczone w tosterze. Na posmarowane tosty kładziemy po plasterku sera i zapiekamy chwilę w piekarniku aż ser się rozpuści. Tosty dekorujemy świeżymi ziołami. Tosty z tapenade

Bon Appetit Małgorzaty
Fotorelacja z pobytu z Bułgarii oraz ich kuchnia 141

szopska koniecznie z rakiją suto zastawione stoły kulki ziemniaczane oraz ciasto francuskie z białym serem tradycyjny bułgarski obiad: kurczak z ziemniakami i koperkiem moje bułgarskie zakupy: wino, koniak, feta, pasta z papryki, miód z róży, dżem z figi, czarne oliwki oraz suszona papryka garncarz przy pracy Miejscowa ludność ceramika z Trojanu

Bon Appetit Małgorzaty
"Guacamole" z serem pleśniowym i oliwkami 113

oryginalny przepis na guacamole. Ponieważ w tradycyjnym przepisie do awokado dajemy tylko limonkę, sól, czosnek oraz świeżą kolendrę. Ja postanowiłam dodać serek pleśniowy oraz oliwki, dla  zaostrzenia smaku. Pasta idealna do grzanek. Należy ją szybko zjeść bo awokado się utlenia i czernieje, nawet pomimo skropienia cytrynką.  Nie jest to oryginalny, meksykański przepis. jedynie moja wersja

Bon Appetit Małgorzaty
Bliny z łososiem i szpinakiem 173

zakąski po prostu na 1 - 2 kęsy. Nasze polskie koreczki z wykałaczką w środku są idealnym przykładem finger food.   Mogą to być koreczki, kanapeczki, krakersy z pastami, placuszki, roladki i co tam jeszcze przyjdzie nam do głowy. Długo zastanawiałam się, którą z moich mini przystawek Wam przedstawić? Ponieważ na swoim blogu kulinarnym Bon Appetit Małgorzaty, mam mnóstwo takich

Bon Appetit Małgorzaty
Jajko zapiekane w awokado 169

Ziołowy Zakątek, oto link do potrawy:  klik ,  ona natomiast z bloga  White on a Rice Couple  . Awokado po upieczeniu super rozsmarowuje się jak pasta. Do tego zaserwowałam sobie tost ze szpinakiem i łososiem. Składniki na 1 porcje: 1 dojrzałe awokado, przekrojone na pół, bez pestki 2 małe jajka  kilka plasterków szynki (można

Bon Appetit Małgorzaty
Karnawał na stole 212

ynkowe z sałatą   Kolorowe kanapki Muffinki z szynką i żółtym serem Jajka faszerowane chrzanem i szynką Jajka faszerowane pieczarkami  Jajka faszerowane tuńczykie m Galaretka drobiowa Krakersy z pastą serowo-rzodkiewkową   Dorsz po grecku Ryba w cebuli i pomidorach Śledzie po cygańsku Śledzie w śmietanie z jabłkiem Barszcz czerwony do paluszków i pasztecików Szaszłyki z kurczakiem i papryką

Kuchnia domowa Ani
Oszukane Bajaderki 131

łyżka oleju kokosowego 3 rozpuszczone krówki (cukierki rozpuszczamy tak jak czekoladę, w kąpieli wodnej) wiórki kokosowe do obtoczenia Daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka minut i mielimy na pastę. Pokruszony biszkopt mieszamy ze wszystkimi składnikami (prócz wiórek kokosowych). Powinniśmy otrzymać wilgotną, gęstą, kleistą masę- jeśli jest zbyt sucha dodajemy mleka. Formujemy kulki, obtaczamy je w wiórkach kokosowych i wstawiamy

Mango Papaja
Wigilia lubelskich blogerów kulinarnych - relacja 163

chyba się nie da!) próbowaliśmy przyniesionych przez siebie przysmaków. A stół aż uginał się od pyszności: były dwa rodzaje śledzi - w śmietanie i z chili, sałatka jarzynowa, kanapki z pastą z grochu i wędzonym pstrągiem, krem piernikowy , pierożki z makiem z sosem karmelowym , paszteciki z farszem jak do piroga biłgorajskiego, tartaletki z kapustą i żurawiną, rolada czekoladowo-pomarańczowa i kilka

Pasja Smaku
Tarta z jogurtem greckim i owocami 165

smalcu 3 łyżki zimnej wody 3 łyżki cukru pudru szczypta soli Nadzienie jogurtowe: 600 ml jogurtu greckiego lub naturalnego 3 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka pasty z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii 3/4 szklanki cukru pudru (lub więcej, do smaku) 1,5 łyżki golden syrupu lub miodu  na wierzch ok 400g owoców  - malin

Stare Gary
Makaron muszle ze szpinakiem i ricottą 173

przepis lata temu znaleziony w książce 'Lust auf..,Pasta  Step by Step' Linda Fraser, nieco zmodyfikowane, zawsze warte zrobienia składniki:(3 osoby) 21 muszli z makaronu 250 g świeżego szpinaku 250 g ricotty 40 g tartej bułki 100 ml mleka gałka muszkatołowa 1-2 ząbki czosnku orzeszki piniowe lub włoskie parmezan sól  pieprz sos pomidorowy: puszka krojonych pomidorów

Stare Gary
Kaczka długo pieczona 216

solanki, przed pieczeniem, dobrze osuszyć , niektóre przepisy podają, że powinno to zająć parę godzin (ten etap pominęłam). Czosnek rozdrobnić w blenderze. Przełożyć do moździerza, dodać soli i rozgnieść na pastę. Osuszoną kaczkę dobrze natrzeć czosnkiem z solą, posypać ze wszystkich stron majerankiem  (wmasować go w mięso). Kaczkę posolić też w środku, włożyć wydrążone jabłko ze skórką , zaszyć lub spiąć

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania