Kotlety mielone z ajwarem z grilla

Kotlety mielone z ajwarem z grilla

Kotlety mielone z ajwarem z grilla

Sezon na grilla trwa, dlatego postanowiłam zrobić inne niż zazwyczaj kotlety mielone, bo mielone z grilla wzbogacone smakiem bałkańskiej pasty, czyli ajwaru. Mięso lekko pikantne, soczyste, mega pyszne. Takie obiady mogłabym jeść codziennie.   Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Izaa, 10 czerwca 2014 10:10:12

ja też bym mogła takie pychotki jeść

Justyna Żak, 10 czerwca 2014 11:58:06

świetny pomysł:)

wawrzyniec, 10 czerwca 2014 22:37:53

proste i świetne, a ajvar to cymesik jest;) Nabrałem smaku. Można by jeszcze spróbować z sambalem (dla hardcorowców), albo z węgierską pastą paprykową (ostatnio dorwałem na stoiskach w pasażu w gliwickim Tesco i w M1 Zabrze).

Bernadeta, 11 czerwca 2014 00:46:47

to rób, chętnie sie wproszę.

Bernadeta, 11 czerwca 2014 00:46:58

dziękuje.

Bernadeta, 11 czerwca 2014 00:47:32

robiłam mielone z pastą węgierską paprykową i są pycha. polecam.