Sweet and sour fish kebab. Składniki. 30 dag ryby 20szt kostek ananasa 2 łyżki soku ananasowego 1/2 papryki 3 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka cukru brązowego 2 łyżki balsamico białego 2 łyżki ketchupu Wykonanie. Rybę pokroić w kostkę o boku 2-2,5cm.Podobnie pokroić paprykę. Marynata. Połączyć sos sojowy ,balsamico, cukier, sok ananasowy i ketchup. Dobrze wymieszać i marynować kostki ryby przynajmniej przez 3h. Na patyczki nabijać naprzemiennie ananasy, paprykę i rybę. Grillować na lek... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...