uwielbiam. Historia powstania tego przepisu jest taka, że w lodówce zalegały nam jakieś resztki wędzonego tofu i ciecierzycy. Dwie minuty później na talerzu był pyszny razowy chlebek posmarowany wege pastą makrelową i ogórek kiszony. Składniki: - pół kostki wędzonego tofu - 3 łyżki ciecierzycy z puszki - 4 łyżki oleju rzepakowego - łyżeczka koncentratu pomidorowego - szczypta soli, pieprz Przygotowanie: 1) W zasadzie(...)się rozpisywać - wszystko wrzucamy do kielicha blendera i blendujemy na gładką, jednolitą pastę
Roślinożerni urlopowiczearomatycznych warzyw z grilla, kanapek z wędliną lub serem. Do sosu możecie wrzucić przepuszczone przez praskę ząbki czosnku, świeżo posiekane zioła, np. bazylię, kolendrę, koperek lub natkę, dodać łyżkę pasty ajwar (pasta z pieczonych bakłażanów i papryki). Będzie pysznie! SKŁADNIKI: 370 g jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki ketchupu sól, pieprz, papryka słodka, oregano, zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki sypkiej
Zasmakuj Kuchniprzyrządzić taką smaczną pastę do kanapek potrzebujemy tylko 3 składników: ugotowanych na twardo jajek, rzodkiewki i sera typu bryndza 😍 Do tego dodajemy tylko do smaku, i w celu nadania paście aksamitnego smaku - majonezu oraz jogurtu (w konfiguracji ilościowej dowolnej) oraz szczypty pieprzu ziołowego i odrobiny zieleniny typu: natka, szczypiorek lub koperek. Wszystko dusimy widelcem, lub drobno kroimy, mieszamy
Walijskie PichceniePodstawowa pasta jajeczna ze szczypiorkiem i majonezem. Prosta i pyszna. Kluczem do jej sukcesu są perfekcyjnie ugotowane jajka. Gotujemy je nie dłużej niż 5-6 minut, licząc od momentu zagotowania się wody. Następnie lekko studzimy i kroimy w drobną kosteczkę - można rozgnieść widelcem. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec mieszamy z posiekanym szczypiorkiem. Pastę
cool and mintySkładniki: 3 małe bakłażany 2 łyżki soku z cytryny 2 czubate łyżki pasty tahini 1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego sól, pieprz Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 90°C. Bakłażany myjemy, skórkę nakłuwamy widelcem i układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy przez 50 minut. Bakłażany powinny być obkurczone, ich skórka cienka i wypieczona(...)środku bardzo miękki. Warzywa studzimy, następnie przekrawamy na pół i wydrążamy łyżką miąższ ze skórki. Przekładamy go do miski, dodajemy pozostałe składniki i przy pomocy blendera ręcznego miksujemy na pastę. Przechowujemy w lodówce. Podajemy z ulubionym pieczywem, grzankami lub świeżymi warzywami
Qchnia po prostuSzybka w przygotowaniu pasta z tuńczyka z dodatkiem serka i ziół. Idealna do krakersów ale też świetna do kanapek. To świetna pozycja na przekąski imprezowe a przecież jest karnawał:) Pasta z tuńczyka idealna do krakersów 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 150 g kremowego serka łyżeczka startej skórki z cytryny 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka koperku 1/2 czerwonej
Smaczny zeszytDynia z twarogiem komponuje się idealnie, a dodatek oleju z pestek dyni podkreślił jeszcze bardziej smak tej pasty. Polecam oleje z serii Skarby Polesia , są to oleje najwyższej jakości, tłoczone na zimno z dużą zawartością cennych składników dla naszego organizmu. Składniki: około 100 g puree z dyni (z upieczonej dyni, nie surowej) 125 g twarogu tłustego 1 mała cebula pokrojona(...)gdyż dynia sama w sobie jest mdła i lekko słodka, a przyprawy sprawią, że farsz z nią nabierze wyrazistości) 3. Całość mieszamy dokładnie, sprawdzamy smak i ewentualnie jeszcze doprawiamy. Pastę podajemy ze świeżym pieczywem lub pieczywem chrupkim. Smacznego
Gotowanie...to proste !Zamiast sięgać po kupne serki, pasty, czy smarowidła na kanapki wolę przyrządzić je sama w domu. Tym bardziej, że mogę użyć takich składników i w takich proporcjach jak lubię. Najbardziej lubię pasty warzywne, natomiast dziś mam dla Was przepis na serek wegański z nerkowców. Niesamowicie zdrowy, smaczny i smarowny, idealny dla fanów smaku kolendry. Na co dzień nie jadam chleba
Be Fit Be StrongPasty z jaglanki są zawsze super a ta jest niesamowita, pikantna, słodkawa, kremowa. Polecam do zrobienia dwóch porcji bo jedna szybko zniknie i nie nacieszycie się smakiem. No to co? zaczynamy? Pasta jaglana pomidorowa. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieCurry to jedna z moich ulubionych potraw. Wykorzystałem zieloną pastę curry, dzięki której uzyskałem idealny smak i zapach - danie jest mocno pikantne, czuć cytrynowy aromat (jeśli nie lubisz ostrych smaków, dodaj mniej zielonej pasty curry), jednak pikantny smak potrawy równoważony jest przez mleko kokosowe
Vegan TasteIdealna pasta do kanapek, pyszna, zdrowa, pożywna. Sama nie spodziewałam się aż tak interesującego smaku, lekko słodkawa i pikantna, polecam gorąco. Pasta z twarogu z pomidorami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePaleo . Tahini główną nutą smakową Jak do tej pory, byłam przekonana, że za charakterystyczny smak hummusu odpowiada właśnie ciecierzyca. Okazuje się jednak, że główne nuty smakowe pochodzą z pasty sezamowej . W związku z tym, że tahini jest składnikiem naszej zmienionej receptury, różnica w smaku między tą imitacją a oryginałem jest naprawdę niewielka i jak dla mnie- wręcz niewyczuwalna. Potwierdza(...)zresztą większość osób, które miały okazję go spróbować. A były wśród nich także osoby regularnie spożywające tę pastę. Kalafior gotowany czy karmelizowany Można go w dodatku przyrządzić na dwa sposoby. Albo z kalafiora ugotowanego w wodzie albo ze skarmelizowanego, czyli smażonego na patelni lub upieczonego. W obu wersjach efekt końcowy jest bardzo smaczny. Istnieje jednak subtelna różnica w smaku między
Modern Cave Girl