pasta - 16803 przepisów (strona:302/1121)

Pasta jajeczno serowa z porem i szczypiorkiem z nutą ogórka 130

lubię takiej pogody. Szaro, buro i ponuro. Ale coś trzeba jeść i dziś mam pastę, którą można zrobić na śniadanie lub kolację. Ja zawsze robię więcej i mam na dłużej, bo taką pastę można przechowywać w lodówce do 3 dni. Przy moich głodomorkach tyle nie wytrzyma ale u Was kto wie ? Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pasta z fasoli - wegański smalec 130

tropem i zrobiłam tak, jak kiedyś robiłam zwykły smalec. Z cebulką, czosnkiem i jabłkiem. Można też dodać odrobinę ostrej papryki czy majeranku. Może i Wam zasmakuje taka najprostsza wersja pasty z fasoli, zwanej wegańskim smalcem 😊 Składniki: 200 g suchej białej fasoli 2 średniej wielkości cebule 2 większe ząbki czosnku 1 duże kwaśne i twarde jabłko lub 2 mniejsze 3 łyżki(...)wypłukać i namoczyć w zimnej wodzie, najlepiej na noc. Namoczoną ugotować do miękkości i wystudzić. Zmiksować blenderem lub zmielić przez maszynkę. Można także potłuc tłuczkiem do ziemniaków, ale wtedy pasta nie wyjdzie aż taka gładka. Do zmielonej fasoli dolać tyle wody z gotowania, aby nie była za bardzo zbita i dawała się później łatwo rozsmarować. Cebulę obrać i pokroić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wątróbka po żydowsku - pasta na kanapki 257

Wątróbka po żydowsku to pasta idealna na kanapki, która składa się ze smażonej wątróbki wraz z dodatkiem cebuli, jabłka oraz ugotowanych jajek. Proste i bardzo smaczne połączenie smaków. Taką pastę możecie podać na świeżym pieczywie bądź zgodnie z tradycją żydowską - na chałce.  Składniki: 250 g wątróbki drobiowej 3 jajka ugotowane na twardo 1/2 średniej wielkości cebuli 1/2 kwaśnego jabłka

Ugotować
Jajka faszerowane pastą z awokado 115

łyżki wyjąć miąższ. Miąższ z awokado dodać do jajek zmiksować blenderem. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, sól i czarny pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastą faszerować jajka. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Pasta z watrobki z kaparami i anchois 96

Mój mąż bardzo lubi wątróbkę drobiowa, dlatego oprócz tradycyjnie smażonej na patelni staram się ją robić mu też w formie pasty na kanapki. Tym razem do wątróbki użyłam wina, kaparów i filecików anchois co dodało zmieniło jej smak na bardziej wyrazisty. Polecam, bo pastę robi się szybko i może być bardzo fajnym elementem ekspresowej przekąski dla gości czy kolacji

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pasta jajeczna z grillowaną papryką 141

śniadanie. Dlaczego? Dlatego, że są pożywne, szybkie w przygotowaniu i zawsze można wyczarować z nich coś innego. Nie ograniczajcie się do standardowych jajek na twardo czy miękko. Wszelkiego rodzaju pasty, omlety, muffiny będą świetnym sposobem na śniadanie. Do tego sezonowe warzywa oraz przyprawy i pyszny posiłek gotowy. Dzisiaj rano gdy zeszłam po sok z czarnej porzeczki do piwnicy zauważyłam(...)regale stoi słoik grillowanej konserwowej papryki. Postanowiłam wykorzystać ją do przygotowania pasty jajecznej. Taka papryka jest słodka, miękka i bardzo smaczna. Świetnie komponuje się z jajkami. Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 3 grillowane papryki pokrojone w drobną kostkę łyżka jogurtu greckiego łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz, wędzona papryka Przygotowanie: Jajka drobno siekamy i mieszamy z papryką. Dodajemy jogurt oraz

Życie ze smakiem
Pasta kanapkowa z wątróbki po wenecku 150

Fegatini alla Veneziana, czyli wątróbka po wenecku, to pyszna i delikatna pasta kanapkowa z wątróbki i sardynek, podawana z oliwkami. W smaku przypomina pasztet i taką też ma strukturę. SKŁADNIKI 500 g wątróbki z kurczaka 1 cebula 4 łyżki oliwy z oliwek 1 mała puszka (115 g) sardynek w oliwie z oliwek 1 łyżka posiekanej drobno natki pietruszki sól, świeżo(...)wątróbkę przełożyć do misy blendera. Dodać sardynki w oliwie i natkę pietruszki, po czym włączyć urządzenie. Jeżeli masa będzie zbyt sucha, to można dolać jeszcze oliwy. W razie potrzeby pastę doprawić do smaku i przełożyć do miseczki. Przed podaniem dobrze schłodzić. Podawać z świeżym pieczywem i oliwkami

Passions hobbies life
Pasta z wędzonej makreli 94

Moja druga połówka za życzyła sobie pastę z makreli :) Godz 19 no ale cóż.   Czego się nie robi dla mężulka :D Jeśli lubicie takie pasty, to spróbujcie tego przepisu :) Jest pyszna ! :) Składniki: 2 makrele, 3-4 jajka 1 świeży ogórek 5 łyżek  majonezu 3 łyżki łyżki ketchupu  sól, pieprz Makrele dokładnie obieram ze skórki i ości

Domowa Kuchnia u Mamy
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i czosnkiem 292

Klasyczną pastę jajeczną wzbogaciłam szczypiorkiem i dużym ząbkiem czosnku, który dodał jej trochę ostrości. Poza tym jajka pokroiłam w kostkę, żeby nie zamieniły się w zupełną papkę a były trochę takie sałatkowe, wyszło pysznie, a pasta szybko zniknęła z lodówki :) Składniki: 6 niedużych jajek ugotowanych na twardo pęczek szczypiorku duży ząbek czosnku 2 łyżki majonezu sól, pieprz, pieprz ziołowy

Simply Food
Pesto z bazylii. Pesto bazyliowe. 130

się rozcierając składniki w moździerzach, z użyciem drewnianego lub marmurowego tłuczka. Z braku laku można posłużyć się blenderem, jak to robię właśnie ja ;-) Jedni preferują pesto w formie gładkiej pasty, inni zaś wolą, gdy w pesto pozostają małe kawałeczki składników. A Wy, jakiej formy zwolennikami jesteście? :) Polecam również przepis na: Pesto sycylijskie z suszonych pomidorów @media (min-width:800px(...)Wykonanie: Czosnek obrać, posiekać na mniejsze kawałki. Ser zetrzeć na tarce. Orzeszki pinii zarumienić na suchej patelni. Listki bazylii umyć, osuszyć. Wszystkie składniki wrzucić do moździerza i utrzeć na pastę. Jeśli chcemy, by pesto było nieco mniej zwarte, można dodać trochę więcej oliwy. Jeśli nie posiadamy moździerza, wrzucamy wszystkie składniki do blendera i miksujemy – w zależności czy chcemy czuć

Kulinarne Przeboje
Pasta z jajek i serka wiejskiego (wersja podstawowa) 111

Lubicie pasty kanapkowe? Ja bardzo! Są doskonałym urozmaiceniem zwykłej kanapki i idealną alternatywą dla masła, wędliny, czy też żółtego sera. Osobiście przyrządzam je na różne sposoby, w wersji fit, jak też na bazie majonezu. Tu możecie zerknąć na wszystkie moje propozycje - klik . Tym razem zaprezentuję Wam zdrowszą i podstawową wersję pysznego smarowidła. Uwielbiam ją i często podjadam w wersji solo(...)jednocześnie uroczo prezentuje się jako przekąska w formie mini kanapeczek. Do tego polecam chlebek pumpernikiel party . To małe i smaczne krążki, które nie posiadają jakichkolwiek konserwantów. Pychotka z pastą! 200g serka wiejskiego (ze śmietanką) 2 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz Opcjonalnie: szczypiorek  Jajka z serkiem wiejskim należy zblendować do uzyskania jednolitej konsystencji. (Jajka można też zetrzeć na tarce

Di gotuje
PASTA Z AWOKADO (pełnowartościowy posiłek) 177

dietach, ALE trzeba z nim uważać ponieważ ma najwięcej ze wszystkich owoców kalorii! w 100 g aż 162 kcal! Na załączonym obrazku widzicie w jaki sposób można taką pastę podać aby posiłek wyszedł pełnowartościowy. Sama pasta z chlebem to co najwyżej przekąska a tego przy zbilansowanych dietach się unika. Przygotowanie: Obieramy awokado, pozbywamy się pestki i kroimy w drobną kostkę

Zdrowie i pysznie na talerzu
Egipski ful czyli pasta z bobu 114

odmian bobu. Pierwotnie był to długo gotowany gulasz z bobu, teraz jest tak z fulem jak z naszym bigosem, ile domów tyle wersji. Ważne jednak jest to że pasta jest przepyszna i warto ją zrobić i zajadać z chlebem, bułką, trochę jak dobra, gęsta zupa. Egipski ful czyli pasta z bobu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
KREMOWA PASTA JAJECZNA + FILMIK 262

Pasta jajeczna jest idealna do pieczywa. Dzisiaj przygotowałam ją z serkiem kremowym i szczypiorkiem, wyszła bardzo smaczna, delikatna i pachnąca. Polecam. SKŁADNIKI :  10 jajek ugotowanych na twardo 100 g serka topionego typu gouda 1 pęczek szczypiorku 1 duża łyżka majonezu  sól, pieprz do smaku(...)Jajka obieramy i drobno kroimy.  Szczypiorek myjemy i siekamy.  Do miski przekładamy jajka, szczypiorek, serek, majonez i przyprawy. Wszystko dokładnie ugniatamy widelcem aż składniki się połączą. Pastę przekładamy do pojemnika i przechowujemy w lodówce, podajemy do pieczywa, smacznego.         Zapraszam do obejrzenia  filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Wegański smalec 114

Wegański smalec to chyba najlepsza całoroczna pasta do wszelkiego rodzaju pieczywa! Świetnie się mrozi i zawsze mam jej zapas w lodówce Nawet nasi Rodzice tak się u nas rozsmakowali w tym zdrowym smalczyku, że zapisali sobie na niego przepis i sami go sobie przyrządzają. Wam też polecam go wypróbować! Składniki: Omasta: 1 duża cebula 1 ziele angielskie 1 owoc jałowca(...)liść laurowy 1 łyżka oleju do smażenia Pasta: 2 szklanki ugotowanej białej fasoli 1 łyżka tamari (lub sosu sojowego) 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano 1/4 szklanki wody sól i pieprz (do smaku) Wykonanie: Cebulę obieramy, przekrawamy na połowę i kroimy w piórka. Podsmażamy na rozgrzanym oleju razem z przyprawami aż się zarumieni. W razie potrzeby podlewamy wodą, żeby się

Lamarida.pl