Pyszna pasta do pieczywa o zaskakującym smaku. Sami wypróbujcie! Składniki: 200 g wędzonego twarogu 1 cebula kilka kropel soku z cytryny lub octu jabłkowego spora szczypta soli (kamiennej) 1/2 łyżeczki suszonego koperku kilka łyżek oleju lnianego pieprz Sposób przygotowania: 1. Cebulę drobno posiekać. 2. Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać, dodać tyle oleju lnianego, aż pasta będzie w miarę jednolita
Kuchnia domowa Aniwewnętrznego leniuszka. Swoją drogą, to głęboka niesprawiedliwość, że bohaterka „50 twarzy Greya” miała wewnętrzną boginię, a ja mam wewnętrznego lenia. Życie ssie. Dziś zajmiemy się pindjurem. Pindjur to genialna pasta z pomidorów, czosnku, papryki i ziół. Gwarantuję wam, że się zakochacie. My żremy, bo jedzeniem tego nie można nazwać, pindjur z białym serem i jest to połączenie genialne. Pindjur możecie(...)gotujemy 20 minut, mieszając. I tak jak w przypadku ajvaru, będzie się wydawało, że olej się nie połączy, że będzie fujka, ale w miarę gotowania stworzy się cudowna pasta. Dodajemy cukier i ocet i gotujemy na małym ogniu godzinę. Upieczoną i obraną paprykę słodką kroimy na małe kawałki, dorzucamy do pomidorów. Papryczki chilli nakłuwamy w kilku miejscach nożem i dorzucamy
ladykitchenPasta z tuńczyka przygotowywana jest zazwyczaj z majonezem. Jednak moja wersja wzbogacona została o chrzan co zaostrzyło jej smak. Pyszna, prosta i szybka w przygotowaniu. Doskonała na kanapkę lub np do faszerowania jajek. W moim domu tuńczyk jest bardzo lubiany, więc pasta zniknęła bardzo szybko, jutro robię kolejną porcję :) Składniki: * 2 puszki tuńczyka w sosie własnym * 2 jajka * 2 ogórki
Zrób to smacznieMoje wakacyjne odkrycie ;-) Przepyszna pasta na bazie jajek i łososia wędzonego, która nigdy mi się nie znudzi... Składniki: 4 jajka 150g wędzonego łososia (na zimno) 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz 1 łyżka siekanego koperku Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotować, obrać, białka oddzielić od żółtek. 2. Żółtka rozetrzeć widelcem, dodać majonez i wymieszać. Białka zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych(...)oczkach, dodać do masy żółtkowej. 3. Łososia drobno posiekać i dodać do pasty. Wsypać koperek, wszystko wymieszać, doprawić pieprzem i solą (ostrożnie z solą, bo łosoś już jest dość słony). Smacznego
Kuchnia domowa Anidobrze pokombinujecie to pewnie większość składników i u was się znajdzie w lodówce. Postanowiłam przygotować raitę, czyli rodzaj indyjskiego dipu przygotowanego z jogurtu i warzyw, do tego zrobiłam pastę z bobu, a że nie miałam sezamowej pasty tahini, dzięki której powstałby hummus z bobu to wykorzystałam gotowy sos sezamowy, bo bób kocha sezam, uwierzcie mi. Do tego chipsy z tortilli
Bernika - moj kulinarny pamietnikwarzywne lato, praktycznie nie jem mięsa i w ogóle mi go nie brakuje. Warzywa mają teraz tyle smaku, że aż szkoda z tego nie korzystać. Dziś przepis na kanapkową pastę na bazie ciecierzycy z dodatkiem pieczonych warzyw – bakłażana, papryki, marchewki i czosnku, z orzechami włoskimi. suszonymi pomidorami i bazylią. Wyobrażacie sobie tyle fantastycznych smaków połączonych razem? Pieczenie jeszcze dodatkowo(...)podkręca smak warzyw i pasta jest bardzo głęboka, lekko podpalona. Bardzo mi smakowała, ciężko się powstrzymać, żeby nie wyjadać łyżką i zachować na kanapki
Cooking for EmilyOstatnio tyle osób zachwalało pastę jajeczną z awokado, że musiałam spróbować i ja. Muszę przyznać, że zasłużenie zbiera ona tyle pochwał. Jest pyszna. Taką pastą posmarowałam tortille i zwinęłam w roladki, bardzo nam smakowały. Koniecznie do podania od razu po przygotowaniu. 2-3 tortille 5-6 jajek 2 awokado Hass sok z cytryny 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka majonezu
Smaki Na TalerzuSzybka i bardzo łatwa pasta z tunczyka i bobu. Wystarczy tunczyk, bób , wazystko odpowiednio doprawić i mamy pyszną pastę do chleba. Polecam :) Składniki: 2 puszki tuńczyka 300 g bobu 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Bób wrzucić na osolony wrzątek, ugotować. Przelać zimną wodą, obrać i pokroić
magiczna kuchnia KasiProsta pasta łososiowa to szybki sposób na pyszne śniadanie. Wystarcz łosoś wędzony połączyć z białym serem, odpowiednio doprawić i możemy zajadać się przepyszną pastą. Do tego tylko świeżutki chleb i gotowe! Składniki: 200 g twarogu 150 g łososia wędzonego 1 szalotka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 kopiasta łyżka posiekanego koperku sól, pieprz Wykonanie
magiczna kuchnia KasiAbsolutnie fenomenalna pasta z papryki i suszonych pomidorów z dodatkiem ziół. Doskonała na kanapkę, ale także świetna jako baza pizzy. Sami decydujemy o poziomie ostrości i wyrazistości pasty. Jestem pewna, że znajdziecie swój ulubiony smak komponująć dodatki w różnych proporcjach. Składniki: 1 czerwona papryka 1 mała cebula czerwona 4 ząbki czosnku Paprykę przekroiłam na pół, wyjęłam gniazda nasienne, cebulę także
MojaQchnia.plKiedy zobaczyłam w sklepie duże pieczarki, nie mogłam im się oprzeć. Jeszcze tego samego dnia, wypełnione pastą jajeczną, powędrowały do piekarnika. Jeżeli lubicie jajka faszerowane pieczarkami, może zasmakują Wam też pieczarki faszerowane jajkami 6-7 dużych pieczarek (około 400g) 4 duże jajka 1 łyżka miękkiego masła 1 łyżeczka musztardy garść tartego żółtego sera 1 op. mozzarelli w zalewie mleko bułka(...)sera. Dokładnie mieszamy. Pieczarki zanurzamy (tylko zewnętrzną częścią) w mleku, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Układamy obok siebie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wnętrze pieczarek wypełniamy przygotowaną pastą jajeczną. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg) na około 20 minut. Po tym czasie na pieczarkach kładziemy po plasterku mozzarelli. Ponownie wstawiamy do piekarnika, aż do roztopienia się
Smaki Na Talerzupasta to smak mojego dzieciństwa Zawsze musiała być w lodówce bo nigdy nie wiadomo było kiedy najdzie mi na nią ochotę. Pasta jest delikatna i pyszna. Przygotowuje się ją szybko. Zakłada się aby na 1 jajko użyć 1 łyżkę majonezu ale ja zazwyczaj daje inne proporcje. Składniki: 6 jajek 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy posiekany szczypiorek sól pieprz
Kuchnia w oparachPikantna propozycja pasty do pieczywa z północnoafrykańskiej kuchni. Stopień ostrości można regulować w zależności od własnego upodobania.… Czytaj dalej Pasta: Fasola czarne oczko i harissa z karczochami
Pij soki wyciskanebyć pszenna bagietka na poolish lub bagietka na zakwasie orkiszowym . Dzisiaj zadowoliliśmy się kupnym pieczywem, z którego zrobiłam kanapki z kurczakiem i hummusem. Hummus to mój ulubiony dip, pasta, smarowidło, sos…you name! Do tej kanapki możecie wykorzystać obojętnie jaki hummus . Kurczak może być pieczony lub smażony. Jeśli nie macie obiadowych resztek to wystarczy usmażyć filet z piersi kurczaka(...)ciabatta zamiast bagietki. Zamiast mięsa można przyrządzić kanapki z pieczonymi warzywami w stylu wegańskim lub z serem feta. Wykorzystując warzywa do przyrządzenia kanapek, warto robić z nich nie tylko pasty, ale także dodawać je w całości, by nadały kanapce jeszcze więcej smaku. The post Co do jedzenia…odwieczne pytanie dzieci appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaząbki czosnku, dodać odmrożony na sitku szpinak, podsmażać mieszając do odparowania wody, dobrze wystudzić. Szpinak dodać do jajek w rozdrabniaczu, wsypać przyprawę do sałatek i dipów VEGETA NATUR , nadaje paście dobry smak - duży wybór tej marki "zobacz TUTAJ" , majonez, pieprz mielony i wszystko dokładnie zmiksować. Wyłożyć do talerza i schować do lodówki - dla smakoszy i amatorów szpinaku idealna pasta
W Mojej Kuchni Lubię