Pasta chrzanowa jest dobra do wszystkiego. Idealnie smakuje na kanapkach jako masło, idealna jest do wędlin i mięs. Znakomicie smakuje również z warzywami surowymi i pieczonymi. Pasta z chrzanu. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieGuacamole – czyli pasta z awokado, na którą mówi się również meksykańska salsa z awokado. Super sprawdza się jako pasta na kanapki lub jako dodatek do imprezowych przekąsek, np. do nachosów. Guacamole jest tak pyszne, że powinno zasmakować nawe The post Guacamole appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePasta jajeczna – tym razem w swojej najczystszej postaci – z dodatkiem majonezu i szczypiorku. Bez zbędnych dodatków – prosto i smacznie. Oczywiście wedle uznania możecie ją wzbogacić o dodatkowe składniki, np. o kiszonego lub konse The post Pasta jajeczna appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSkładniki: 1 puszka ciecierzycy (400g) 12 kawałków suszonych pomidorów z oliwy 2 łyżka oliwy z suszonych pomidorów 2 łyżki pasty tahini 4 ząbki zmiażdżonego czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego Sposób wykonania: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą, jeśli pasta jest zbyt gęsta można dodać 2-3 łyżki zalewy z ciecierzycy (aqufaba). Wierzch hummusy skrapiamy oliwą z suszonych
Qchnia po prostuBardzo prosty i szybkie w wykonaniu. Życzę smacznego. Liście mięty i kolendrę posiekać drobno. Wrzucić wszystko do kubka,dodać kurkumę, curry w proszku, odrobinę soli, pastę curry i wymieszać. W woku rozgrzać oliwę, wrzucić pastę curry ze wszystkimi składnikami. Smażyć kilka sekund. Wlać mleko kokosowe, dodać umytą i przekrojoną na pół fasolkę szparagową. Gotować 10 minut. Następnie dodać groszek, chili
Kuchnia PokoleńSałatka z gruszką, serem pleśniowym, rukolą, uprażonymi orzechami włoskimi i polana dressingiem na bazie pasty z orzechów włoskich . Pyszne połączenie, które zadowoli nawet wybredne podniebienia Polecam! Składniki: 2 dojrzałe gruszki 1 garść rukoli 1/3 szklanki orzechów włoskich 80 g sera pleśniowego np. lazur Dressing orzechowy: 2 łyżki pasty z orzechów włoskich 1 łyżeczka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek
Oryginalny smakKALAFIOR 1 kalafior 1 łyżka przyprawy zatar 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki oliwy z oliwek sól pieprz SOS 100 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka pasty sezamowej tahini sól pieprz pestki granatu świeża kolendra Wykonanie SOS TAHINI W miseczce mieszamy pastę tahini, jogurt, sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Odkładamy do lodówki. “STEKI
Tajemnice SmakuJeśli lubicie smalec ale oszczędzacie kalorie to ta pasta z białej fasoli będzie świetnym rozwiązaniem. Smak tej pasty do złudzenia przypomina smak klasycznego smalcu. Świetna opcja dla wegetarian i osób przebywających na różnego rodzaju dietach. Do tego kiszony ogórek.... mmmm niebo w gębie :) 1 puszka białej fasoli 240 gram 1 cebula ok. 100 gramów pół niedużego jabłka 1 malutki
Andzia PichciDługo przekonywałam się do wypróbowania tej pasty, bo nie jestem wielką fanką bakłażanów 🙂 Myślę, że główną rolę odgrywają tu wyraziste dodatki – czosnek, kmin rzymski, pasta tahini
BullioAjvar jest to pasta warzywna przygotowana z pieczonej papryki, z dodatkiem bakłażana, cebuli, czosnku. W zależności od naszego podniebienia możemy ją zrobić w sposób bardziej lub mniej pikantny. W sklepach znajdziemy gotowe pasty, jednak taka domowa będzie z całą pewnością znacznie lepsza. Składniki 3 duże, czerwone papryki 1 bakłażan 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 1/2 papryczki chilli odrobina oliwy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!uwielbiam. Historia powstania tego przepisu jest taka, że w lodówce zalegały nam jakieś resztki wędzonego tofu i ciecierzycy. Dwie minuty później na talerzu był pyszny razowy chlebek posmarowany wege pastą makrelową i ogórek kiszony. Składniki: - pół kostki wędzonego tofu - 3 łyżki ciecierzycy z puszki - 4 łyżki oleju rzepakowego - łyżeczka koncentratu pomidorowego - szczypta soli, pieprz Przygotowanie: 1) W zasadzie(...)się rozpisywać - wszystko wrzucamy do kielicha blendera i blendujemy na gładką, jednolitą pastę
Roślinożerni urlopowiczearomatycznych warzyw z grilla, kanapek z wędliną lub serem. Do sosu możecie wrzucić przepuszczone przez praskę ząbki czosnku, świeżo posiekane zioła, np. bazylię, kolendrę, koperek lub natkę, dodać łyżkę pasty ajwar (pasta z pieczonych bakłażanów i papryki). Będzie pysznie! SKŁADNIKI: 370 g jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki ketchupu sól, pieprz, papryka słodka, oregano, zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki sypkiej
Zasmakuj Kuchniprzyrządzić taką smaczną pastę do kanapek potrzebujemy tylko 3 składników: ugotowanych na twardo jajek, rzodkiewki i sera typu bryndza 😍 Do tego dodajemy tylko do smaku, i w celu nadania paście aksamitnego smaku - majonezu oraz jogurtu (w konfiguracji ilościowej dowolnej) oraz szczypty pieprzu ziołowego i odrobiny zieleniny typu: natka, szczypiorek lub koperek. Wszystko dusimy widelcem, lub drobno kroimy, mieszamy
Walijskie PichceniePodstawowa pasta jajeczna ze szczypiorkiem i majonezem. Prosta i pyszna. Kluczem do jej sukcesu są perfekcyjnie ugotowane jajka. Gotujemy je nie dłużej niż 5-6 minut, licząc od momentu zagotowania się wody. Następnie lekko studzimy i kroimy w drobną kosteczkę - można rozgnieść widelcem. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec mieszamy z posiekanym szczypiorkiem. Pastę
cool and minty