pasta - 17303 przepisów (strona:305/1154)

BABA GHANOUSH - pasta z pieczonego bakłażana i sezamu 118

Składniki: 3 małe bakłażany 2 łyżki soku z cytryny 2 czubate łyżki pasty tahini 1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego sól, pieprz Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 90°C. Bakłażany myjemy, skórkę nakłuwamy widelcem i układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy przez 50 minut. Bakłażany powinny być obkurczone, ich skórka cienka i wypieczona(...)środku bardzo miękki. Warzywa studzimy, następnie przekrawamy na pół i wydrążamy łyżką miąższ ze skórki. Przekładamy go do miski, dodajemy pozostałe składniki i przy pomocy blendera ręcznego miksujemy na pastę. Przechowujemy w lodówce. Podajemy z ulubionym pieczywem, grzankami lub świeżymi warzywami

Qchnia po prostu
Pasta z tuńczyka do krakersów 81

Szybka w przygotowaniu pasta z tuńczyka z dodatkiem serka i ziół. Idealna do krakersów ale też świetna do kanapek. To świetna pozycja na przekąski imprezowe a przecież jest karnawał:) Pasta z tuńczyka idealna do krakersów 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 150 g kremowego serka łyżeczka startej skórki z cytryny 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka koperku 1/2 czerwonej

Smaczny zeszyt
Pasta Twarogowo - Dyniowa 162

Dynia z twarogiem komponuje się idealnie, a dodatek oleju z pestek dyni podkreślił jeszcze bardziej smak tej pasty. Polecam oleje z serii Skarby Polesia , są to oleje najwyższej jakości, tłoczone na zimno z dużą zawartością cennych składników dla naszego organizmu. Składniki: około 100 g puree z dyni (z upieczonej dyni, nie surowej) 125 g twarogu tłustego 1 mała cebula pokrojona(...)gdyż dynia sama w sobie jest mdła i lekko słodka, a przyprawy sprawią, że farsz z nią nabierze wyrazistości) 3. Całość mieszamy dokładnie, sprawdzamy smak i ewentualnie jeszcze doprawiamy. Pastę podajemy ze świeżym pieczywem lub pieczywem chrupkim. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Wegański serek z nerkowców z kolendrą na ostro 104

Zamiast sięgać po kupne serki, pasty, czy smarowidła na kanapki wolę przyrządzić je sama w domu. Tym bardziej, że mogę użyć takich składników i w takich proporcjach jak lubię. Najbardziej lubię pasty warzywne, natomiast dziś mam dla Was przepis na serek wegański z nerkowców. Niesamowicie zdrowy, smaczny i smarowny, idealny dla fanów smaku kolendry. Na co dzień nie jadam chleba

Be Fit Be Strong
Pomidorowo - brzoskwiniowa pasta jaglana 99

Pasty z jaglanki są zawsze super a ta jest niesamowita, pikantna, słodkawa, kremowa. Polecam do zrobienia dwóch porcji bo jedna szybko zniknie i nie nacieszycie się smakiem. No to co? zaczynamy? Pasta jaglana pomidorowa. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zielone curry z brokułem i fasolką 80

Curry to jedna z moich ulubionych potraw. Wykorzystałem zieloną pastę curry, dzięki której uzyskałem idealny smak i zapach - danie jest mocno pikantne, czuć cytrynowy aromat (jeśli nie lubisz ostrych smaków, dodaj mniej zielonej pasty curry), jednak pikantny smak potrawy równoważony jest przez mleko kokosowe

Vegan Taste
Pasta twarogowa pomidorowa 75

Idealna pasta do kanapek, pyszna, zdrowa, pożywna. Sama nie spodziewałam się aż tak interesującego smaku, lekko słodkawa i pikantna, polecam gorąco. Pasta z twarogu z pomidorami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Keto hummus z kalafiora (Paleo, LowCarb) 153

Paleo . Tahini główną nutą smakową Jak do tej pory, byłam przekonana, że za charakterystyczny smak hummusu odpowiada właśnie ciecierzyca. Okazuje się jednak, że główne nuty smakowe pochodzą z pasty sezamowej . W związku z tym, że tahini jest składnikiem naszej zmienionej receptury, różnica w smaku między tą imitacją a oryginałem jest naprawdę niewielka i jak dla mnie- wręcz niewyczuwalna. Potwierdza(...)zresztą większość osób, które miały okazję go spróbować. A były wśród nich także osoby regularnie spożywające tę pastę. Kalafior gotowany czy karmelizowany Można go w dodatku przyrządzić na dwa sposoby. Albo z kalafiora ugotowanego w wodzie albo ze skarmelizowanego, czyli smażonego na patelni lub upieczonego. W obu wersjach efekt końcowy jest bardzo smaczny. Istnieje jednak subtelna różnica w smaku między

Modern Cave Girl
Twarożkowa pasta tzatziki z azjatyckim akcentem FIT 98

Gotowa sól himalajska z mieszanką przypraw azjatyckich Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia Ser rozdrobnić widelcem, dodać pokrojonego w kosteczkę ogórka, posiekany koperek oraz zmiażdżony czosnek. Wszystko wymieszać. Jeżeli pasta jest zbyt gęsta dodać naturalny jogurt. Wszystko doprawić solą himalajską z przyprawami. Można polać oliwą extra vergine. Ta pasta może być świetnym nadzieniem do naleśników na ostro lub dodatkiem lekkich

Gotujemy i jemy
Wtorek: Makaron primavera 73

Lekko przekręcony przepis na kultową pastę primavera. Zamiast śmietanowego sosu dodaliśmy do makaronu smakowite pesto. Dzięki temu danie jest lżejsze i można je zjeść na zimno, jak sałatkę, albo na ciepło jak zwykły makaron. Czas : 15 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji : 2 duże Wiosenny makaron primavera Podstawowym składnikiem makaronu primavera są szparagi. Inne składniki można dodawać dowolnie Primavera(...)były szparagi – świeże, soczyste, zielone. Do tego groszek, fasolka, cukinia. O zimie/ jesieni przypominały pieczarki. Makaron podawany jest w śmietanowym sosie na bazie bulionu. Dzisiaj wariacji na temat kultowej pasty jest nieograniczona liczba. W Niedzielnym Kucharzu znajdziecie przepis na spaghetti primavera , wersję zbliżoną do klasycznej, ale z lekkim, dietetycznym sosem jogurtowym. Polecamy też pyszne pęczotto primavera , w którym makaron zastąpiliśmy

Niedzielny kucharz
Pasta jajeczna z kurczakiem. Pasta z kurczaka. 58

Bulion do ugotowania kurczaka Ogórek konserwowy 2-3 sztuki Musztarda 1 pełna łyżeczka Szczypiorek 1 pęczek Sól do smaku Pieprz do smaku Majonez 2-3 łyżki Wyk The post Pasta jajeczna z kurczakiem. Pasta z kurczaka. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Szybkie ciasto z borówkami i lukrem borówkowym 480

puszystą masę. Cały czas ubijając wlewamy sok z cytryny. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem, wlewamy olej – mieszamy rózgą. Dodajemy skórkę startą z cytryny – mieszamy. Przekładamy do formy wysmarowanej „magiczną pastą” (jeśli nie macie pasty, można formę natłuścić i oprószyć mąką). Na wierzchu układamy umyte i osuszone owoce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C i pieczemy ok. 50 minut (góra

mojewypiekiinietylko
Pasta serowo-ziołowa 76

świeci słońce i jest całkiem przyjemnie. Taka zmienna pogoda sprzyja zachorowaniom.  Żeby się przed nimi uchronić trzeba się "wzmacniać od środka".  Na jesienno-zimowe chłody proponuję pastę z żółtego sera  z dodatkiem czosnku i zielonych ziół. Składniki: 2 00 g żółtego sera, 3  ząbki czosnku, garść natki pietruszki, k ilka listków bazylii, 2 -3 łyżki(...)pieprz do smaku. Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać majonez, posiekane zioła,  drobno pokrojony czosnek.  Posolić, popieprzyć i dokładnie wszystko wymieszać. I gotowe - przygotowanie tej pasty zajmuje 5 minut,  a jest fajną alternatywą do kanapki z wędliną  czy zwykłym plastrem żółtego sera

Moja kraina smaków

Proponowane wyszukiwania