pasta - 16803 przepisów (strona:303/1121)

KANAPKA SEROWA Z PASTĄ 127

Pyszna kanapka serowa z pastą to idealna alternatywa dla zwykłych kanapek. Można ją bez problemu zabrać do pracy czy szkoły na drugie śniadanie. Polecam w 100 % .  SKŁADNIKI: 🍔2 jajka na twardo 🍔10 dag ulubionej wędliny 🍔10 dag sera żółtego 🍔1 papryka 🍔Sól i pieprz do smaku 🍔2 łyżki majonezu 🍔2 bułki serowe lub inne 🍔Mix sałat   PRZYGOTOWANIE(...)kroję w kostkę. Ser żółty trę na tarce o grubych oczkach. Wędlinę kroję na drobną kostkę. Składniki przekładam do miski, dodaję majonez i przyprawy. Mieszam. Bułkę przekrajam wzdłuż,smaruję pastą. Na wierzch kanapki kładę garść mix sałat. Zawijam w folię aluminiową lub spożywczą i zabieram ze sobą do pracy

Gotowanie Patki
Grzanki z pastą z bobu 146

Pasta o delikatnie czosnkowym smaku, który świetnie komponuje się z ostrą papryką i wyrazistym bobem. Odrobina masła dodaje delikatności. W zestawieniu z chrupiącymi grzankami stanowi idealne letnie śniadanie.    Składniki: bób 500g czosnek duży ząbek sok z cytryny ¼ szt masło 1 łyżka sól pieprz czarny mielony płatki ostrej papryki Sposób przygotowania: Bób ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem(...)praskę, połączyć z bobem, sokiem z cytryny praz roztopionym masłem. Całość doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem i wymieszać. Pieczywo podpiec w tosterze lub piekarniku, nałożyć pastę z bobu i posypać płatkami ostrej papryki

Pyry na Gaz
BAGIETKI Z PASTĄ Z FETY ORAZ SZYNKĄ SZWARCWALDZKĄ I KIEŁKAMI 391

kawałków, pomidorki w ćwiartki. Każdy plasterek szynki dzielę na trzy, po środku układam kiełki i zwijam w ćwiartki. Fetę rozgniatam, łączę z olejem, śmietaną i szczypiorkiem - ma powstać gładka pasta. Bagietki smaruję przygotowaną pastą z fety, dekoruję szynką i ćwiartkami pomidorków

JejKuchnia
PASTA Z AWOKADO I FASOLI Z DODATKIEM CZARNUSZKI 127

pokrojone awokado, odsączoną białą fasolę, przetarty czosnek oraz pokrojoną cebulę, a następnie wszystko miksujemy za pomocą blendera. Doprawiamy do smaku. Pestkę z awokado wrzucamy do sporządzonej przez nas pasty, aby nie utraciła koloru. Mówi się, że awokado myśli wtedy, że jest nadal w całości - chyba faktycznie tak jest! ;) Pastę wykorzystujemy do pieczywa, krakersów czy innych przekąsek. Wierzch posypujemy czarnuszką

wege i kropka
Pasta z marchwi i tahini 139

piękny kolor. Na kanapki będzie znakomita ale jeszcze lepsza jako dip do warzyw czy mięsa. Robi się szybko a przechowuje w lodówce nawet do tygodnia. Zachęcam do zrobienia. Pasta według pomysłu Annabel Langbein wprost z Nowej Zelandii w stylu indyjskim. Pasta z marchewki i tahini. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
JAJKA FASZEROWANE NA TRZY SPOSOBY 159

Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Zmiksować żółtka z fasolą i majonezem. Dodać ziarna słonecznika (odrobinę zostawić do dekoracji) i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku. Pastami faszerować jajka - każdym rodzajem pasty po 6 połówek. "Agronomowie Bonduelle selekcjonują ziarna do siewu oraz pomagają rolnikom wybrać właściwy czas siewu, właściwy sposób pielęgnacji oraz właściwy czas zbiorów. Agronomowie

JejKuchnia
Paprykarz warzywny z kaszą jaglaną 118

przyprawy i całość poddusić kolejne kilka minut.  Po tym czasie należy wyjąć liścia i ziele angielskie, a resztę wymieszać z kaszą jaglaną. Masę odrobinę przestudzić i krótko zblendować. (Pasta powinna mieć wyczuwalne kawałki kaszy oraz warzyw.) Pastę doprawić do smaku (solą i pieprzem), a następnie odstawić do lodówki na około 1 godzinę.  (Po tym czasie paprykarz będzie gotowy

Di gotuje
Pasta z natki marchewki, jajek i sera 108

sobotę zakupiłam młodziutką marchewkę i młodziutką rzodkiewkę wraz z listkami. Pan na ryneczku pyta, obrywamy liście a ja - NIE , pan zdziwiony a ja mam dwie pyszne pasty. Ta dzisiejsza z natki marchewki jest pyszna i aromatyczna, polecam do makaronu lub do kanapek, jako dip do warzyw i do czego jeszcze tam chcecie. Nie warto wyrzucać natki marchewki bo można(...)niej wyczarować pesto takie albo takie , a może takie , polecam. Warunek natka nie może być stara i zwiędła, wybieramy młode, jędrne listki. Pasta z natki marchewki, jajek i sera. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta z ciecierzycy i cukinii 86

uznania Przygotowanie: Cukinię pokroiłam na plasterki i podsmażyłam na oliwie tak, aby się ładnie zrumieniła. Cieciorkę wraz z cukinią i oliwą wrzuciłam do blendera i zmiksowałam na gładziutką pastę Doprawiłam do smaku czarnuszką, solą i pieprzem. Delikatnie wymieszałam tak, aby nasiona czarnuszki pozostały w całości, a nie zmieliły się. Jeśli pasta będzie zbyt gęsta, można jeszcze dolać odrobinkę oliwy

Kate's Kitchen
Serek kanapkowy z nerkowców z nutą czosnku 155

pory nie jedliście nerkowców, warto dodać ten cenny element do swojego jadłospisu.  Dziś mam dla Was przepis wykorzystujący orzechy nerkowca, czyli serek kanapkowy z nutą czosnku. Pastę robi się bardzo szybko i prosto, a do tego jest bardzo smaczna.  Serek kanapkowy z nerkowców z nutą czosnku Składniki:  150 g nerkowców 3 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka płatków

wegujemy
domowe bułki z czterech składników z najlepszą pastą z makreli 170

domu :) Składniki: Bułki(składniki na 7 bułeczek): - 500 g mąki (używam tortowej) - 250 ml ciepłej wody - 30 g świeżych drożdży - łyżka oleju - łyżeczka cukru -1,5 łyżeczki soli Pasta: - duża makrela - mała czerwona cebula - 3 ogórki kiszone - łyżka majonezu - 2 jajka ugotowane na półmiękko (4 minuty od zagotowania) - ulubione zielsko (szczypior, koper, u mnie rzeżucha) Przygotowanie bułek: Mąkę przesiewamy(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (góra-dół) na o 20 minut (aż zaczną robić się złote). Po upieczeniu od razu wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce. Pasta z mareli: Odzielamy rybę od ości i przekladamy do miseczki. Jajko ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę. Zioła siekamy. Dodajemy łyżę majonezu i dokładnie mieszamy. Gotowe! Smacznego

Cook&Love
PASTA Z MAKRELI NA KANAPKI 100

Pyszna, zdrowa pasta kanapkowa. Któż jej nie lubi? Nie znam…Ja pasty kanapkowe uwielbiam, a ta należy do jednej z moich ulubionych. Polecam! SKŁADNIKI: ·        1 duża makrela lub 2 mniejsze (dobrej jakości) ·        1 mała cebula/ połowa dużej ·        3-4 średnie ogórki konserwowe

Calzonella.com
Pomidorowa pasta z kaszy jaglanej 113

wykorzystaniem kaszy jaglanej :-) Oj taaak, przyznaje się że jestem kaszomaniakiem, a w szczególności kaszy jaglanej! Jak już pewnie wspominałam, uwielbiam wykorzystywać kaszę na różne sposoby. Tym razem zrobiłam pastę z dodatkiem duszonych pomidorów, cebulki, czosnku i oczywiście obowiązkową  mieszanką przypraw. Do pasty możemy dodać swoje ulubione świeże zioła. Szybki i ciekawy dodatek do pieczywa, życzę smacznego! 😊 Składniki: kasza jaglana

kulinarne odsłony pati
Pasta z wędzonej makreli 166

Pastę z makreli pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Wszyscy bardzo ją lubiliśmy i mama często ją robiła. Kanapki z tą pastą to super smaczne śniadanie :) Polecam :) Składniki: 1 wędzona makrela 1 cebula 3 jajka 3 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu pieprz Makrelę obrać z ości i skóry. Można rybę rozgnieść widelcem, ale ja polecam posiekać nożem, ponieważ w ten sposób można

kuchnia doski
Pasta jajeczna z makrelą, rzodkiewką i serem feta 137

Taką pastę przygotujemy w kilka minut. Jest idealna na kanapki jak i do podjadania prosto z miseczki. Polecam na wielkanocny stół. Z chrupiącą rzodkiewką i serem feta jest wyśmienita! 4 jajka 1 mała wędzona makrela 1 pęczek rzodkiewek 2 łyżki majonezu 100 g sera feta Pieprz świeżo mielony Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, bardzo drobno siekamy. Ser feta(...)rozcieramy widelcem na gładką pastę. Makrelę dzielimy na małe kawałeczki. Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez i świeżo mielony pieprz. Nie solimy, ponieważ ser jest dość słony

VioletoweKucharzenie