pasta - 17303 przepisów (strona:301/1154)

Klasyczny hummus 87

markecie. To jest to samo, co jej gotowanie, a czy jest drożej… nie wydaje mi się. Sprawdź przepis na: Krem porowo- ziemniaczany Składniki 200g ugotowanej ciecierzycy 1 łyżka pasty Tahini 3-4 łyżeczki oliwy z oliwek 2 małe ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżka soku z cytryny Klasyczny hummus – przepis Ciecierzycę odcedzamy z wody. Dodajemy do blendera, dodajemy(...)również pastę Tahini, obrany czosnek, oliwę, sok z cytryny i przyprawy. Całość blendujemy na gładką masę. Jeśli lubimy i chcemy delikatnie zmienić smak hummusu, to możemy dodac odrobinę na przykład ostrej papryki. Hummus podajemy ze świeżym pieczywem, albo np. z warzywami – papryką, marchewką pokrojoną w paseczki. Smacznego! Artykuł Klasyczny hummus pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najpopularniejsze przepisy 2020 roku 68

blogu My Chcemy Jeść pojawiło się wiele przepisów na pyszne i zdrowe dania. Są to przepisy na dania wegetariańskie, sałatki i słodkie wypieki. Nie zabrakło też przepisów na pasty do pieczywa. Oto dziesięć przepisów z minionego roku, które najbardziej przypadły do smaku czytelnikom. Omlet z pieczarkami i mozzarellą Chlebek bananowy z orzechami włoskimi i nasionami chia Pasta pieczarkowa

My Chcemy Jeść
Pasta z piklinga 77

Norwegii…Ryba wędzona na ciepło w temperaturze powyżej 40°C.             Składniki:     1 pikling  średniej wielkości 2 jajka 2 łyżki pasty z oliwek zielonych 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie:     Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Rybę „obieramy” ze skóry, usuwamy ości. Jajka gotujemy na twardo. Mielimy na najmniejszych oczkach. Łączymy z pastą oliwkową i majonezem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Pasta twarogowa z ogórkiem konserwowym i rzodkiewką 81

Dziś zapraszam was na bardzo smaczną i prostą w wykonaniu pastę na kanapki. Twarożek z rzodkiewką, ogórkiem i zieloną cebulką to wyśmienita propozycja nie tylko na śniadanie. Świetnie sprawdzi się też na kolację czy lekki lunch. Polecam :) Składniki - 250 gram sera białego w kostce ( twarogu ) - 5-6 rzodkiewek - 2-3 mniejsze ogórki konserwowe - kilka gałązek zielonej cebulki - 1 ząbek czosnku(...)biały ugniatam widelcem na papkę, rzodkiewkę i ogórki ścieram na tarce o dużych oczkach, zieloną cebulkę kroję drobno, czosnek przeciskam przez praskę. Dodaję sól i pieprz do smaku. Pastę dokładnie mieszam, w razie potrzeby dodaję łyżkę lub dwie śmietany. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Pindjur 96

wewnętrznego leniuszka. Swoją drogą, to głęboka niesprawiedliwość, że bohaterka „50 twarzy Greya” miała wewnętrzną boginię, a ja mam wewnętrznego lenia. Życie ssie. Dziś zajmiemy się pindjurem. Pindjur to genialna pasta z pomidorów, czosnku, papryki i ziół. Gwarantuję wam, że się zakochacie. My żremy, bo jedzeniem tego nie można nazwać, pindjur z białym serem i jest to połączenie genialne. Pindjur możecie(...)gotujemy 20 minut, mieszając. I tak jak w przypadku ajvaru, będzie się wydawało, że olej się nie połączy, że będzie fujka, ale w miarę gotowania stworzy się cudowna pasta. Dodajemy cukier i ocet i gotujemy na małym ogniu godzinę. Upieczoną i obraną paprykę słodką kroimy na małe kawałki, dorzucamy do pomidorów. Papryczki chilli nakłuwamy w kilku miejscach nożem i dorzucamy

ladykitchen
Makalo - macedońska pasta czosnkowa 183

czosnku. Potem po przyjeździe próbowałam znaleźć przepis na nią i nigdzie nic nie było. Trafiłam w końcu na bloga: Macedonian Uisine i tam znalazłam przepis na tą przepyszną, kremową pastę z czosnku i oleju. Kręci się ją podobnie jak majonez do momentu aż będzie biała i kremowa. Potrzeba nam czosnku i trochę oleju. Zaczynamy? Pasta macedońska Makalo. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Rozgrzewające curry z batatem i groszkiem 122

metabolizm. To smakowite curry możesz podać z ryżem lub chlebkami naan . Jako dekorację użyj świeżej natki pietruszki lub kolendry. Sprawdź przepis na Tajska zupa curry z kurczakiem Składniki zielona pasta curry- 2 łyżki olej – 2 łyżki mleko kokosowe- 1 puszka groszek mrożony-1,5 szklanki batat-2 sztuki czosnek – 2 ząbki imbir-ok. 2 cm sól i pieprz(...)przepis Czosnek obierz z łupin i pokrój w drobną kosteczkę. Imbir obierz i zetrzyj na tarce. Na dnie patelni z grubym dnem rozgrzej dwie olej i dołóż 2 łyżki pasty curry, imbir oraz czosnek. Smaż na małym ogniu, delikatnie mieszając. Po upływie około 2 minut dodaj obrane i pokrojone w kostkę bataty. Smaż na małym ogniu przez kolejne 5 minut

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta warzywna. 155

Idąc śladami Dagmary, która na kolejnej lekcji kursu kulinarnego, pokazała nam  jak zrobić pastę warzywną, ja też takową poczyniłam :) Oczywiście nie byłabym sobą,  gdybym nie zrobiła po swojemu :) Tak czy siak, pasta jest pyszna.  Nawet mój wybredny mąż, zajadał ze smakiem i chwalił, że jest pyszna.  Najpierw nie chciał nawet spróbować, bo zawsze kręci nosem

Agusiowe smakołyki
Carbonara americana. Słynny sos do makaronu w wersji ze śmietanką. PRZEPIS 347

Europejscy emigranci zabrali ze sobą do nowego kraju wiele przepisów na tradycje dania, tworząc ich nowe wersje. Tak było na przykład w przypadku słynnej pasty alla carbonara . W USA robi się ją często z dodatkiem słodkiej śmietanki, na co ortodoksi kręcą nosem, ale nie ma się co zżymać, bo taki sos też jest pyszny. Przepis na makaron alla carbonara americana(...)dodaj trochę wody z gotowania makaronu. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Od razu podawaj, już na talerzach posypując dodatkową porcją sera.   A jeśli szukacie przepisu na tradycyjną pastę alla carbonara, również służymy pomocą: Prawdziwe spaghetti alla carbonara. Już nigdy nie dodasz śmietanki [PRZEPIS] Artykuł Carbonara americana. Słynny sos do makaronu w wersji ze śmietanką. PRZEPIS pochodzi z serwisu

Kulinarna Polska
Kurczak po Tajladzku czyli Pad Thai Faceta w Kuchni 65

poczucie tożsamości narodowej w całym królestwie, tworząc narodowe danie, które każdy chciałbym zjeść. Zapraszam na Pad Thai. 👥 – 4 ⏰ – 30-40 minut 🇹🇭 – Tajlandia ✅ Składniki ✅ 50 ml pasty z tamaryndowca ✅ 2 łyżki cukru ✅ 3 łyżki sosu rybnego ✅ 2 łyżki czarnego sosu sojowego tajskiego ✅ 1 łyżka sosu sojowego ✅ Biały Pieprz ✅ 350 g makaronu ryżowego ✅ 4 piersi z kurczaka ✅ 1 łyżka(...)orzeszków ziemnych ✅ Olej rośliny ✅ Limonki 🛠️ Przygotowanie 🛠️ Kurczaka pokrój na wielkość kęsa, włóż do miski, dodaj czarny sos sojowy, skrobię, wodę i wymieszaj, odstaw na bok. 🛠️ Składniki na sos czyli pastę z tamaryndowca, cukier, sos rybny, czarny sos sojowy, sos sojowy i pieprz wymieszaj, odstaw na bok. 🛠️ Krewetki włóż do miksera i pulsacyjnie zmiksuj, nie zrób papki, tylko je rozdrobni, odstaw

RafalCook
Długo pieczona karkówka w marynacie z wędzonej papryki z sosem majonezowo-paprykowym 95

ząbki czosnku, obrane i przeciśnięte 4 duże cebule, obrane sól morska i świeżo mielony pieprz oliwa lub olej Składniki sosu majonezowego: 300 g majonezu dobrej jakości 1-2 łyżki pasty chipotle (nigdzie nie mogłam dostać, dałam więc 2 łyżki słodkiej wędzonej papryki) lub 2 papryczki chipotle w zalewie, posiekanych ( używam takich ) 1 łyżeczka miodu płynnego 1 łyżka musztardy gruboziarnistej Przygotowanie(...)Przygotować marynatę: Wymieszać w miseczce wędzoną paprykę, cukier brązowy, przeciśnięty czosnek oraz listki tymianku (łodygi zachować). Przyprawić solą i pieprzem. Dodać odrobinę oliwy – tak, żeby konsystencja przypominała pastę. Wmasować dokładnie marynatę w mięso z karkówki. Polać jeszcze odrobiną oliwy, żeby marynata lepiej się rozprowadziła. Mięso w tym stanie można przykryć, włożyć do lodówki i marynować nawet do 24 godzin. Nabierze

Moja Delicja
Błyskawiczne Pad Thai z kurczakiem 146

dziś jak szybko przygotować taki makaron. Potrzeba dosłownie kilka składników. Przeczytaj przepis na: Tajska zupa z kurczakiem Składniki pojedyncza pierś z kurczaka 2 dymki olej do smażenia 1/2 łyżeczki pasty curry garść orzeszków ziemnych (niesolonych) 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego makaron ryżowy 2 jajka świeża kolendra kiełki fasoli mung Sprawdź przepis na: Polędwiczka po indyjsku Błyskawiczne(...)Thai z kurczakiem – przepis Na patelni (najlepiej na woku), na oleju przesmażamy przez kilka sekund pastę curry. Następnie dodajemy drobno pokrojoną jedną dymkę. Kiedy cebula będzie szklista dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Możecie go zastąpić np. tofu, albo krewetkami. W czasie kiedy kurczak będzie się nam smażył, przygotowujemy makaron ryżowy. Najlepiej przygotować go według przepisu na opakowaniu. Zazwyczaj wymaga

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta z wędzonego twarogu z olejem lnianym 111

Pyszna pasta do pieczywa o zaskakującym smaku. Sami wypróbujcie! Składniki: 200 g wędzonego twarogu 1 cebula kilka kropel soku z cytryny lub octu jabłkowego spora szczypta soli (kamiennej) 1/2 łyżeczki suszonego koperku kilka łyżek oleju lnianego pieprz Sposób przygotowania: 1. Cebulę drobno posiekać. 2. Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać, dodać tyle oleju lnianego, aż pasta będzie w miarę jednolita

Kuchnia domowa Ani
Pindjur 137

wewnętrznego leniuszka. Swoją drogą, to głęboka niesprawiedliwość, że bohaterka „50 twarzy Greya” miała wewnętrzną boginię, a ja mam wewnętrznego lenia. Życie ssie. Dziś zajmiemy się pindjurem. Pindjur to genialna pasta z pomidorów, czosnku, papryki i ziół. Gwarantuję wam, że się zakochacie. My żremy, bo jedzeniem tego nie można nazwać, pindjur z białym serem i jest to połączenie genialne. Pindjur możecie(...)gotujemy 20 minut, mieszając. I tak jak w przypadku ajvaru, będzie się wydawało, że olej się nie połączy, że będzie fujka, ale w miarę gotowania stworzy się cudowna pasta. Dodajemy cukier i ocet i gotujemy na małym ogniu godzinę. Upieczoną i obraną paprykę słodką kroimy na małe kawałki, dorzucamy do pomidorów. Papryczki chilli nakłuwamy w kilku miejscach nożem i dorzucamy

ladykitchen
PASTA Z TUŃCZYKA Z DODATKIEM CHRZANU 81

Pasta z tuńczyka przygotowywana jest zazwyczaj z majonezem. Jednak moja wersja wzbogacona została o chrzan co zaostrzyło jej smak. Pyszna, prosta i szybka w przygotowaniu. Doskonała na kanapkę lub np do faszerowania jajek. W moim domu tuńczyk jest bardzo lubiany, więc pasta zniknęła bardzo szybko, jutro robię kolejną porcję :) Składniki: * 2 puszki tuńczyka w sosie własnym * 2 jajka * 2 ogórki

Zrób to smacznie