Pasta z bobu

Pasta z bobu

Pasta z bobu

Aromatyczna, idealna do kanapek, chrupkiego pieczywa pasta na bazie zielonego bobu, wyrazistego czosnku i z dodatkiem chrupiącego prażonego słonecznika. Składniki: 350g bobu 2 łyżki soku z cytryny 50g łuskanego słonecznika 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy extra virgin Wykonanie: 1. Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, następnie wyłuskać. 2. Słonecznik uprażyć na suchej na patelni, a następnie zblendować do postaci proszku. 3. Bób zmiksować z oliwą, sokiem z cytryny, słonecznikiem i drobno posiekanym czosnk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słonecznik, pasta, pasty, kanapki, pieczywo

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję