Przepis na : śniadanie
Jaja sadzone w oliwie i zapiekane to przepis kuchni północnego Izraela. Niewiele potrzeba składników oprócz dobrych jaj, dobrej oliwy i znakomitego sumaku. Sumak, przyprawa krajów bliskiego wschodu, lekko kwaskowata, idealna do jaj. Do jaj idealnie pasuje tutaj pasta z awokado z czerwonym pieprzem i ulubione pieczywo na zakwasie. Polecam gorąco. Inspirację znalazłam u FIK-a a przepis pochodzi z książki "Divine Food" pod redakcją Davida Halivy. Proponuje wykorzystać pomysł i cieszyć się pysznym śn... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.