pasta - 16803 przepisów (strona:108/1121)

Sałatka z młodych ziemniaków i zielonych szparagów 139

pewność, że olej jest bezpieczny i wysokiej jakości. Rodzina olejów KUJAWSKI tłoczonych na zimno to: Olej  lniany Kujawski  tłoczony na zimno, dla każdego miłośnika dań ze śledziem, past kanapkowych lub do skropienia sałatki. Ten olej to źródło składników odżywczych i kwasu omega – 3- zawiera go aż 40 razy więcej niż oliwa z oliwek. Stosuje się go wyłącznie(...)Kujawski tłoczony na zimno - moim zdaniem o najszerszym typie zastosowań, idealny do każdej sałatki, jako dodatek do dań gotowych, świetnie sprawdzi się jako składnik domowej musztardy i do każdej pasty kanapkowej. Jest źródłem kwasów omega - 3 i witamin E i K. Olej  słonecznikowy Kujawski  tłoczony na zimno - wytwarzany z nasion słonecznika, podobnie jak inne oleje tłoczone na zimno

SMYKWKUCHNI
Zdrowa i smaczna przekąska pistacjowa 105

również doskonałym źródłem beta-karotenu. Pomaga on zapobiegać kurzej ślepocie, jak również zespołowi suchego oka. Oprócz tego dostarczają organizmowi białka, dlatego chętnie sięgają po nie osoby na diecie roślinnej. Pasta czy masło pistacjowe – co wybrać? Jedną z najlepszych przekąsek z pistacji jest bez wątpienia pasta pistacjowa . Stanowi ona świetny dodatek do dań wytrawnych oraz słodkich. No właśnie(...)pasta pistacjowa jest tym samym, co masło pistacjowe? Wiele osób zadaje sobie to pytanie i zastanawia się jaka jest między nimi różnica. Musisz wiedzieć, że są to jednakowe produkty. Nazewnictwo jest po prostu stosowane zamiennie. Bez względu na to, czy kupujesz smarowidło oznaczone jako masło czy pasta, dostajesz ten sam produkt. Ważniejszy od nazwy jest jednak skład produktu. Wybieraj takie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajko sadzone z pastą z awokado 83

pełne jest zdrowego, potrzebnego tłuszczu. Genialny pomysł na dzień dobry. Czas przygotowania : 10 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 Nie trzeba żadnych umiejętności, żeby zrobić to śniadanie. Pasta z awokado i jajkiem sadzonym to przepis, który zrobi każdy. Pod dwoma warunkami: awokado musi być dojrzałe – tylko wtedy ma smak i łatwo można je rozgnieść i zmienić w kremową(...)pastę. Po drugie, trzeba użyć dobrego pieczywa, najlepiej ciemnego, bez zbędnych dodatków i aromatów. Zaszaleć i upiecz chleb samemu – skorzystaj z przepisu na chleb, którego nie trzeba wyrabiać – zawsze wychodzi! Serio – robimy go dwa razy w tygodniu Składniki: 1 awokado 2 duże lub 4 małe kromki chleba (np. według tego przepisu ) 2-3 łyżki soku z cytryny

Niedzielny kucharz
MAROKAŃSKIE SMAŻONE CIASTKA 75

ciasto tym lepiej. Te ciastka do light również nie należą. Nie dość że są smażone to na dodatek otoczone są płaszczem miodu. Genialny smak. Tradycyjne ciastka przygotowane są z pasty daktylowej. Ja nie mogłam spotkać w sklepie takie pasty więc przygotowałam je z pastą śliwkowo-daktylową. Przepisem zainspirowałam się z bloga Smaki Maroka Składniki: 400 g semoliny szczypta soli(...)łyżeczki cynamonu 125 g masła 75 ml wody 75 ml wody z kwiatów pomarańczy (ja kupiłam wodę w Auchan) NADZIENIE: 270 g pasty śliwkowo-daktylowej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka masła 2 łyżki wody z kwiatów pomarańczy DODATKOWO: 3/4 szklanki miodu olej do smażenia Semolinę wymieszać z cynamonem i solą. Masło roztopić. Dolać do semoliny. Rozcierać tak aby semolina była

Kuchnia w oparach
Kurczakowo-szpinakowe tagliatelle / Chicken-spinach tagliatelle 40

pół godziny. Banalnie proste i do zrobienia przez każdego, smakuje za każdym razem zaskakująco – taka mała ilość składników i pracy a taki efekt! Another edition of Italian simplicity! Pasta, sauce made of few ingredients and a phenomenal dish is ready in 30 minutes. Absolutely simple and can be made by anyone, the taste is always surprising – so little(...)pieprz parmezan/grana padano do posypania INGREDIENTS: 250 g chicken breast 1 medium red onion 250 g fresh spinach 100 g blue cheese 200 g Greek yogurt 200 g tagliatelle pasta garlic, salt, pepper Parmesan/Grana Padano just for finish Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej patelni z łyżką oleju. Szpinak umyj i pourywaj “ogonki”, nie jest to konieczne

Martyna Cooks
Kurczak, szparagi i pappardelle / Chicken, asparagus and pappardelle 56

wystarczy około pół godziny, naprawdę! Miłego gotowania. Asparagus – I love them, I could eat them everyday and when it’s season – I do it! Alone, with pasta, in risotto, in a salad. Grilled, fried, cooked, doesn’t matter… It matters that it’s asparagus! Today as a side to pasta with chicken. I couldn(...)them in a bag and pour the marinade in, cover the vegetables and put them in that bag into the fridge for an hour. Boil the water for pasta and cook it al dente as it is written in the instructions. Wash and dry the meat. Season it on each side and fry it on hot pan with a tablespoon

Martyna Cooks
Carbonara 62

porcje): 150 g makaronu, np.: spaghetti 100 g surowego, wędzonego boczku w plasterkach 2 jajka 2 ząbki czosnku 40 g Grana Padano/Parmezanu sól, pieprz INGREDIENTS (2 portions): 150 g pasta, e.g. spaghetti 100 g raw, smoked bacon in thin slices 2 eggs 2 garlic cloves 40 g Grana Padano/Parmezan salt, pepper Wstaw wodę na makaron, żeby było szybciej możesz najpierw(...)się nie rozpuszcza – postaw patelnię z powrotem na ogniu i uważnie mieszaj aż ser się rozpuści i cały makaron pokryty zostanie sosem. Boil the water for the pasta, you can first boil it in a kettle, it’ll be faster. Boil it al dente – as it’s written on the wrapping. Bacon slices cut into

Martyna Cooks
Miodownik z orzechami włoskimi i kremem budyniowym (bez glutenu) 225

cieście, w którym kruche blaty razem z kremem będą tworzyć jednolitą, rozpływającą się całość 💚 Udało się stworzyć obłędne ciacho, które zagra w duszy każdego orzechomaniaka a to za sprawą pasty z orzechów włoskich Nutura . Może wydawać się bardzo pracochłonny ale nie aż tak jak nie jeden tort. Jedynym minusem jest czas oczekiwania na rozmiękczenie blatów (minimum(...)oleju kokosowego -2 małe jajka -1/3 łyżeczki sody -2 łyżki wody Krem budyniowo-orzechowy -600ml mleka -2x40g budyń waniliowy -70g miodu -150-200g pasty z orzechów włoskich Nutura Dodatkowo -ok 100g orzechów włoskich KRUCHE BLATY   1. W małym garnuszku na małym ogniu podgrzać olej, miód, ksylitol i 2 łyżki wody, ciągle mieszając do rozpuszczenia

Candy Pandas
Z ŁĄKI NA TALERZ: Bułeczki z czosnaczkiem 104

tarasie, balkonie, czy w ogrodzie. Rozłóżmy koc, postawmy talerze i ulubione przekąski...w domowym zaciszu też można się dobrze bawić! Niech wstępem do ucztowania będą zwijane bułeczki z pastą z czosnaczku, czyli dzikiego zioła jadalnego, które można spotkać prawie wszędzie. Charakterystyczne sercowate listki z ząbkowanymi brzegami zakończone w szpic i kłębek drobnych białych kwiatków u szczytu rośliny, to właśnie czosnaczek(...)zioła (jak najdalej od ulic i zanieczyszczeń!), a potem miękkie, zwijane bułeczki pełne aromatycznego czosnaczku? Delikatne, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Obłędnie pachnące! Bułeczki z czosnaczkiem: Potrzebujesz: Pasta z czosnaczku: 1 szklanka liści i kwiatów czosnaczku pospolitego 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki soli 2 łyżeczki nasion słonecznika szczypta pieprzu 1/2 szklanki dobrej jakości oleju rzepakowego Bułeczki: 500g mąki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Owocowe ciasteczko w torcie schowane 61

cakepops i wszystkie deserki tego typu, postanowiłam umieścić jej przysmak wewnętrz tortu. Ten, kto kiedykolwiek jadł cakepops, wie o czym mówię. Ciasto jest zrobione ze zmielonego ciasta kruchego i pasty owocowej. Równie dobrze można użyć pasty z orzechów i kawy lub pasty kokosowej, lub karmelowej, można pokusić się też o dodatek alkoholu, lub dodać wiórki czekoladowe. Owocowe ciasteczko w torcie(...)tortu Ingredients 400 g owoców mrożonych 200 g kruchych ciasteczek 100 g miodu Instructions Mrożone owoce rozmróź na patelni i odparuj wodę. Redukuj do momentu, aż powstanie zwarta pasta. Dodaj miód. Ogrzej jeszcze chwilę, tylko do momentu rozpuszczenia miodu. W międzyczasie zmiksuj drobno kruche ciasteczka. Formę wyściel papierem do pieczenia. Okruszki ciasta połącz z owocami. W razie konieczności ugniataj rękoma

SmartBake.pl
Proste przepisy na Wielkanoc 82

łatwo kupić. Wreszcie mamy czas dla siebie, nie musimy robić na nikim wrażenia pracochłonnymi daniami ani stać w kolejkach po wyszukane składniki. Jajka, biała kiełbasa, domowy chleb z pyszną pastą, chrzan i proste ciasto. Święta to przecież celebrowanie wiosny i czasu spędzonymi z najbliższymi. Jeśli mamy w zamrażarce krewetki i brokuła, będzie to Wielkanoc na bogato. Ale bez spiny(...)stopni na 45 minut i jemy po ostudzeniu. Hummus z czerwonej soczewicy z burakiem Soczewica ma ten plus, że nie trzeba jej namaczać wcześniej i jest lekkostrawna. Taką pastę robi się dosłownie chwilkę. Składniki: 1,5 szklanki czerwonej soczewicy ugotowany lub upieczony burak – obrany i przekrojony na pół ząbek czosnku przetarty przez praskę po dużej szczypcie soli, pieprzu, zataru

Ugotowane pozamiatane
Co zrobić z makaronu – 22 przepisy 115

zrobić z makaronu, który zalega w spiżarniach? Na szczęście przepisów jest mnóstwo. Spaghetti z krewetkami i sosem maślanym To spaghetti z krewetkami to najprostszy i najsmaczniejszy przepis na pastę z owocami morza! Dopóki go nie poznaliśmy, wierzyliśmy, że to danie dobrze smakuje tylko we Włoszech. Krewetki możecie też jeść bez makaronu – ze świeżą chrupiącą bagietką, maczając pieczywo w pysznym maślanym(...)sosie. Zobacz przepis Penne z pesto jarmużowym (4 składniki) Niewiarygodnie proste i niesamowicie pyszne danie stworzone na lunch do pracy. Aby zrobić pastę z pesto z jarmużu wystarczą cztery składniki, blender i umiejętności kulinarne na poziomie ugotowania makaronu Zobacz przepis Makaron z warzywami i pieczoną cieciorką Makaron z warzywami to witaminowa i energetyczna bomba. Ma w sobie mnóstwo zdrowych składników

Niedzielny kucharz
Pomidory faszerowane kaszą 82

farszach. Tutaj jest wszystko czerwone i pomidory i kasza. To pyszne faszerowane pomidory, które zachwycą wszystkich nie tylko wyglądem, ale i smakiem. Farsz to kasza bulgur, natka pietruszki, ostra pasta paprykowa, Pikantne bulgur i pomidory to idealne połączenie smakowe. Lubię drobną kaszę bulgur, gdyż nie trzeba jej gotować podobnie jak kuskus, wystarczy zalać wrzącą wodą lub gorącym bulionem, przykryć(...)minut, a potem wymieszać widelcem aby zrobiła się sypka, jest gotowa np. do faszerowania. Moją Bulgur wymieszałam po zaparzeniu z domową pastą paprykową , która nadała jej nie tylko lekko pikantnego smaku lecz również apetycznego, czerwonego koloru, doskonale smakuje z natką pietruszki. Kasza bulgur w tym przepisie powoduje, że pomidory stają się elegancką przystawką, którą można je jeść solo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Baba ghanoush - pasta z bakłażana 80

Baba ghanoush to nic innego jak pasta z bakłażana. Bardzo przypomina hummus, ale ma pewną przewagę - nie ma działania wzdymającego. Można ją doprawić według upodobań - kuminem, sokiem z cytryny, wędzoną papryką. Poniższy przepis jest bazowy - serdecznie zachęcam do próbowania! Pasta nadaje się jako przekąska - wystarczy zajadać ją pokrojonymi w słupki warzywami lub (mniej zdrowymi) nachosami. Może być również dodatkiem(...)kanapek, smarowidłem do pieczywa lub krakersów. Smacznego! Baba ghanoush - pasta z pieczonego bakłażana Składniki: 2 bakłażany 1 łyżka tahini 1 łyżka miodu 2 ząbki czosnku szczypta soli szczypta pieprzu 3 łyżki oliwy z oliwek dodatkowo do doprawienia (opcjonalnie): łyżeczka mielonego kuminu pół łyżeczki wędzonej papryki sok z połowy cytryny do dekoracji: liście mięty, liście czerwonego szczawiu, ziarna sezamu Baba ghanoush

Gary Bez dna