prezencie na święta od naszego wiernego czytelnika 💛 bez certyfikatu Nazwa: Batony owocowo-orzechowe Firma: Krukam Skład: Banan-surowe kakao – Daktyle, banan liofilizowany, surowe kakao. Daktyle-orzech ziemny – Daktyle, pasta z orzechów ziemnych, orzechy ziemne. Kakao-orzech laskowy-ziemny – Daktyle, pasta z orzechów ziemnych, kakao, orzechy ziemne, orzechy laskowe. Jabłko-orzech włoski – Daktyle, orzechy włoskie, jabłko suszone, cynamon. Kokos-nerkowce – Daktyle(...)pasta kokosowa, wiórki kokosowe, orzechy nerkowca. Migdał-orzech ziemny-laskowy-nerkowiec – Daktyle, pasta z orzechów ziemnych, orzechy ziemne, orzechy nerkowca, migdały, orzechy laskowe. Piernik – Daktyle, pasta orzechowa, migdały, orzechy laskowe, przyprawa korzenna (cynamon, goździki, imbir, gałka muszkatołowa, kardamon, kolendra, ziele angielskie), kakao odtłuszczone. Masa netto: 40g Wartości odżywcze: Banan-surowe kakao – 40g/ 128 kcal, tłuszcz – 2,2g w tym kwasy
Candy Pandassię grill elektryczny lub patelnia grillowa, a nawet piekarnik w opcją grill. Bedzie pysznie w każdej wersji, bo przyprawy robią robotę;) Do przyprawiania warzyw i tofu na grilla użyłam pasty Pataks tikka masala. Pasty przyprawowe Pataks maja bardzo dobry skład - zawierają skoncentrowane przyprawy i olej, są idealne jako przyprawa lub baza do każdego dania. Możemy w nich marynować składniki(...)każdej strony do mocnego zarumienienia. Chlebki wykładać na talerz, każdy posmarować cienko masłem, można posypać ziołami. Grillowane warzywa i tofu: 1 cukinia 1 papryka 1 czerwona cebula 200g tofu pasta tikka masala Pataks Warzywa pokroić i wymieszać z pastą. Tofu pokroić w kostkę (ok 2cm) i również wymieszać z pastą. Odstawić na ok 30 minut. Tak przygotowane warzywa i tofu
Obiad gotowyCzas czytania: 2 min Zrobiliście już pastę tahini z poprzedniego przepisu? Jeśli tak to dziś przyda się do przygotowania wspaniałego hummusu z orzechami laskowymi. Hummus można przygotować na wiele sposobów i z przeróżnymi dodatkami. Podstawowy przepis na pastę z ciecierzycy można swobodnie modyfikować, a proponowaną ilość przypraw regulować według własnego upodobania. To, co najważniejsze to, to aby hummus miał gładką(...)wręcz aksamitną konsystencję. Gładki bez grudek jest najlepszy, jeśli macie mocny blender lub malakser przygotujecie idealną pastę w kilka chwil. Natomiast ci, którzy mają do dyspozycji słabszy sprzęt, muszą wykazać się cierpliwością i miksować tak długo, aż hummus będzie odpowiednio rozdrobniony. Hummus podajemy z pieczywem oczywiście najlepiej domowym lub z pitą, chlebkiem naan , chipsami czy na przykład chrupiącymi grzankami. Prażone
SprawdzonaKuchnia.plSmalec z białej fasoli wegetariańska pasta z fasoli i jabłek Smalec z białej fasoli z jabłkiem i czarnym czosnkiem wyglądem i smakiem bardzo przypomina tradycyjny smalec, ale za to kalorii ma kilka razy mniej. Możesz go przygotować ze świeżo ugotowanej fasoli albo na szybko zrobić smalczyk z fasoli z puszki. Do tego ogórki małosolne i nic mi już więcej(...)szczęścia nie potrzeba. Przepis na wegetariański smalec z fasoli jest wyjątkowo łatwy. Wystarczy zmiksować na gładką pastę fasolę z dodatkiem podprażonej cebuli, jabłek i czosnku oraz przypraw charakterystycznych dla tradycyjnego smalcu. U mnie są to zazwyczaj majeranek, szczypta lubczyku, sól, pieprz i odrobina sosu sojowego lub maggi, ale to kwestia smaku. Możesz dodać te przyprawy, które najbardziej Ci odpowiadają. Wegetariański
Cztery Fajerypewność, że olej jest bezpieczny i wysokiej jakości. Rodzina olejów KUJAWSKI tłoczonych na zimno to: Olej lniany Kujawski tłoczony na zimno, dla każdego miłośnika dań ze śledziem, past kanapkowych lub do skropienia sałatki. Ten olej to źródło składników odżywczych i kwasu omega – 3- zawiera go aż 40 razy więcej niż oliwa z oliwek. Stosuje się go wyłącznie(...)Kujawski tłoczony na zimno - moim zdaniem o najszerszym typie zastosowań, idealny do każdej sałatki, jako dodatek do dań gotowych, świetnie sprawdzi się jako składnik domowej musztardy i do każdej pasty kanapkowej. Jest źródłem kwasów omega - 3 i witamin E i K. Olej słonecznikowy Kujawski tłoczony na zimno - wytwarzany z nasion słonecznika, podobnie jak inne oleje tłoczone na zimno
SMYKWKUCHNIrównież doskonałym źródłem beta-karotenu. Pomaga on zapobiegać kurzej ślepocie, jak również zespołowi suchego oka. Oprócz tego dostarczają organizmowi białka, dlatego chętnie sięgają po nie osoby na diecie roślinnej. Pasta czy masło pistacjowe – co wybrać? Jedną z najlepszych przekąsek z pistacji jest bez wątpienia pasta pistacjowa . Stanowi ona świetny dodatek do dań wytrawnych oraz słodkich. No właśnie(...)pasta pistacjowa jest tym samym, co masło pistacjowe? Wiele osób zadaje sobie to pytanie i zastanawia się jaka jest między nimi różnica. Musisz wiedzieć, że są to jednakowe produkty. Nazewnictwo jest po prostu stosowane zamiennie. Bez względu na to, czy kupujesz smarowidło oznaczone jako masło czy pasta, dostajesz ten sam produkt. Ważniejszy od nazwy jest jednak skład produktu. Wybieraj takie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pełne jest zdrowego, potrzebnego tłuszczu. Genialny pomysł na dzień dobry. Czas przygotowania : 10 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 Nie trzeba żadnych umiejętności, żeby zrobić to śniadanie. Pasta z awokado i jajkiem sadzonym to przepis, który zrobi każdy. Pod dwoma warunkami: awokado musi być dojrzałe – tylko wtedy ma smak i łatwo można je rozgnieść i zmienić w kremową(...)pastę. Po drugie, trzeba użyć dobrego pieczywa, najlepiej ciemnego, bez zbędnych dodatków i aromatów. Zaszaleć i upiecz chleb samemu – skorzystaj z przepisu na chleb, którego nie trzeba wyrabiać – zawsze wychodzi! Serio – robimy go dwa razy w tygodniu Składniki: 1 awokado 2 duże lub 4 małe kromki chleba (np. według tego przepisu ) 2-3 łyżki soku z cytryny
Niedzielny kucharzciasto tym lepiej. Te ciastka do light również nie należą. Nie dość że są smażone to na dodatek otoczone są płaszczem miodu. Genialny smak. Tradycyjne ciastka przygotowane są z pasty daktylowej. Ja nie mogłam spotkać w sklepie takie pasty więc przygotowałam je z pastą śliwkowo-daktylową. Przepisem zainspirowałam się z bloga Smaki Maroka Składniki: 400 g semoliny szczypta soli(...)łyżeczki cynamonu 125 g masła 75 ml wody 75 ml wody z kwiatów pomarańczy (ja kupiłam wodę w Auchan) NADZIENIE: 270 g pasty śliwkowo-daktylowej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka masła 2 łyżki wody z kwiatów pomarańczy DODATKOWO: 3/4 szklanki miodu olej do smażenia Semolinę wymieszać z cynamonem i solą. Masło roztopić. Dolać do semoliny. Rozcierać tak aby semolina była
Kuchnia w oparachpół godziny. Banalnie proste i do zrobienia przez każdego, smakuje za każdym razem zaskakująco – taka mała ilość składników i pracy a taki efekt! Another edition of Italian simplicity! Pasta, sauce made of few ingredients and a phenomenal dish is ready in 30 minutes. Absolutely simple and can be made by anyone, the taste is always surprising – so little(...)pieprz parmezan/grana padano do posypania INGREDIENTS: 250 g chicken breast 1 medium red onion 250 g fresh spinach 100 g blue cheese 200 g Greek yogurt 200 g tagliatelle pasta garlic, salt, pepper Parmesan/Grana Padano just for finish Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej patelni z łyżką oleju. Szpinak umyj i pourywaj “ogonki”, nie jest to konieczne
Martyna Cookswystarczy około pół godziny, naprawdę! Miłego gotowania. Asparagus – I love them, I could eat them everyday and when it’s season – I do it! Alone, with pasta, in risotto, in a salad. Grilled, fried, cooked, doesn’t matter… It matters that it’s asparagus! Today as a side to pasta with chicken. I couldn(...)them in a bag and pour the marinade in, cover the vegetables and put them in that bag into the fridge for an hour. Boil the water for pasta and cook it al dente as it is written in the instructions. Wash and dry the meat. Season it on each side and fry it on hot pan with a tablespoon
Martyna Cooksporcje): 150 g makaronu, np.: spaghetti 100 g surowego, wędzonego boczku w plasterkach 2 jajka 2 ząbki czosnku 40 g Grana Padano/Parmezanu sól, pieprz INGREDIENTS (2 portions): 150 g pasta, e.g. spaghetti 100 g raw, smoked bacon in thin slices 2 eggs 2 garlic cloves 40 g Grana Padano/Parmezan salt, pepper Wstaw wodę na makaron, żeby było szybciej możesz najpierw(...)się nie rozpuszcza – postaw patelnię z powrotem na ogniu i uważnie mieszaj aż ser się rozpuści i cały makaron pokryty zostanie sosem. Boil the water for the pasta, you can first boil it in a kettle, it’ll be faster. Boil it al dente – as it’s written on the wrapping. Bacon slices cut into
Martyna Cookscieście, w którym kruche blaty razem z kremem będą tworzyć jednolitą, rozpływającą się całość 💚 Udało się stworzyć obłędne ciacho, które zagra w duszy każdego orzechomaniaka a to za sprawą pasty z orzechów włoskich Nutura . Może wydawać się bardzo pracochłonny ale nie aż tak jak nie jeden tort. Jedynym minusem jest czas oczekiwania na rozmiękczenie blatów (minimum(...)oleju kokosowego -2 małe jajka -1/3 łyżeczki sody -2 łyżki wody Krem budyniowo-orzechowy -600ml mleka -2x40g budyń waniliowy -70g miodu -150-200g pasty z orzechów włoskich Nutura Dodatkowo -ok 100g orzechów włoskich KRUCHE BLATY 1. W małym garnuszku na małym ogniu podgrzać olej, miód, ksylitol i 2 łyżki wody, ciągle mieszając do rozpuszczenia
Candy Pandastarasie, balkonie, czy w ogrodzie. Rozłóżmy koc, postawmy talerze i ulubione przekąski...w domowym zaciszu też można się dobrze bawić! Niech wstępem do ucztowania będą zwijane bułeczki z pastą z czosnaczku, czyli dzikiego zioła jadalnego, które można spotkać prawie wszędzie. Charakterystyczne sercowate listki z ząbkowanymi brzegami zakończone w szpic i kłębek drobnych białych kwiatków u szczytu rośliny, to właśnie czosnaczek(...)zioła (jak najdalej od ulic i zanieczyszczeń!), a potem miękkie, zwijane bułeczki pełne aromatycznego czosnaczku? Delikatne, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Obłędnie pachnące! Bułeczki z czosnaczkiem: Potrzebujesz: Pasta z czosnaczku: 1 szklanka liści i kwiatów czosnaczku pospolitego 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki soli 2 łyżeczki nasion słonecznika szczypta pieprzu 1/2 szklanki dobrej jakości oleju rzepakowego Bułeczki: 500g mąki
Kuchnia w Słońcu Skąpanacakepops i wszystkie deserki tego typu, postanowiłam umieścić jej przysmak wewnętrz tortu. Ten, kto kiedykolwiek jadł cakepops, wie o czym mówię. Ciasto jest zrobione ze zmielonego ciasta kruchego i pasty owocowej. Równie dobrze można użyć pasty z orzechów i kawy lub pasty kokosowej, lub karmelowej, można pokusić się też o dodatek alkoholu, lub dodać wiórki czekoladowe. Owocowe ciasteczko w torcie(...)tortu Ingredients 400 g owoców mrożonych 200 g kruchych ciasteczek 100 g miodu Instructions Mrożone owoce rozmróź na patelni i odparuj wodę. Redukuj do momentu, aż powstanie zwarta pasta. Dodaj miód. Ogrzej jeszcze chwilę, tylko do momentu rozpuszczenia miodu. W międzyczasie zmiksuj drobno kruche ciasteczka. Formę wyściel papierem do pieczenia. Okruszki ciasta połącz z owocami. W razie konieczności ugniataj rękoma
SmartBake.pl