Tarta ze szparagami i boczkiem została wzbogacona smakowo poprzez dodatek pasty z czosnku niedźwiedziego . Pasta nadała tarcie również ciekawy zielony kolor. Zielone szparagi i wędzony boczek to składniki, które stanowią bardzo zgrany i smaczny duet. Dziś poszłam na łatwiznę i na spód tarty wykorzystałam gotowe ciasto francuskie, które doskonale się sprawdziło. Tartę ze szparagami, boczkiem i pastą z czosnku(...)smakuje lekko podgrzana. Składniki: 1 duży pęczek zielonych szparagów 200 g chudego, wędzonego boczku 4 jajka ekologiczne 1/2 szkl. maślanki (może być jogurt naturalny lub śmietanka 30%) 1 łyżka pasty z czosnku niedźwiedziego lub 2 nieduże ząbki czosnku gotowe ciasto francuskie 1/3 łyżeczki soli sól, cukier do gotowania szparagów Przygotowanie: Szparagi umyć, oderwać twarde końcówki, obgotować krótko (3 minuty
Codziennik KuchennyCzosnkowa pasta do kanapek jest propozycją dla każdego fana czosnku, ale także dla każdego, kto jeszcze nie miał okazji skosztować tej pyszności. Czosnkowa pasta pasuje nie tylko, jako smarowidła do kanapek, lecz także może być dodatkiem do każdego rodzaju przekąski lub też regularnego posiłku. Mięsożerców ucieszy fakt, że ta pasta idealnie pasuje do każdego rodzaju... Więcej The post Czosnkowa pasta
Magiczny GarnekWidziałem że bardzo podeszła Wam pasta kanapkowa z awokado, więc dzisiejsza propozycja to wysokobiałkowa pasta kanapkowa - 61g białka 36g tłuszczów i 9g węgli - kolacja idealna :) Pasta banalnie prosta, raptem kilka produktów, przygotowanie również nie jest skomplikowane. Żona zajadała ze smakiem i powiedziała że mega jej smakowało. Fabian popatrzył o pasztecik - na próbę dostał kawałem pity z pastą zjadł ze smakiem(...)oraz pieprzu. Blendujemy na gładką masę. Gotowe :) Z podanej ilości można przyjąć śmiało porcję dla 3 osób - w naszym przypadku było dla 2 osób, żona zjadła 1/3 ja 2/3 pasty :) Smacznego !!!! Wartość odżywcza oraz kalorie (3 porcje): Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net
Smacznie Pysznie KalorycznieZapraszam na kruche babeczki z pyszną pastą tuńczykową. Do pasty użyłam tuńczyka z puszki w sosie własnym od Princes. Babeczki będą smaczną i elegancką przystawką na domowym spotkaniu z przyjaciółmi lub rodziną. Polecam #MasterTuńczyk Składniki: ciasto: 1/2 szkl mąki pszennej 1 żółtko 50 g masła szczypta soli 8 średnich foremek do babeczek pasta: 1 puszka tuńczyka (130g) Princes 2 jajka(...)babeczek. Od razu wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Wyjmujemy upieczone korpusy babeczek z foremek (jak lekko przestygną) i odstawiamy do ostygnięcia. Pasta: tuńczyka odcedzamy na sitku i przekładamy do miski. Dodajemy pokruszony twaróg i obrane, pokrojone drobno jajka. Blendujemy razem na gładką masę. Następnie dodajemy bułkę tartą, kurkumę oraz doprawiamy do smaku
słodkie i nie tylko historie kulinarneLubicie pasty do kanapek? U nas jest to codzienność. Mąż uwielbia brać do pracy kanapki z pastami mojej roboty. Czasami jest to pasta jajeczna, czasami z tuńczyka a jeszcze innym razem warzywna. Tym razem postawiłam na pastę z kurczakiem i groszkiem w wersji karnawałowej. Składniki: 4 pałki z kurczaka sól pieprz przyprawa do kurczaka 1 cebula 2 łyżki groszku HORTEX(...)niego pokrojone suszone pomidory, groszek hortex i kukurydzę i blendujemy na jednolitą masę. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i mieszamy do połączenia się składników. Przyprawiamy, dodajemy majonez i mieszamy. Pastę przekładamy do wafelków do lodów i podajemy
Kuchnia w oparachHummus z buraka to połączenie klasycznej wersji hummusu z burakiem. Piękny kolor pasty, głębia smaku urzeknie każdego. Pyszna, zdrowa i bezglutenowa alternatywa dla masła. Poniżej przedstawiam listę składników, które musisz kupić oraz przepis. Składniki: 1 puszka ciecierzycy 1 średni burak 2-3 łyżki pasty Tahini 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki sody oczyszczonej Sól Pieprz Oliwa z oliwek, sok z cytryny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wyjątkowo miękka – niemal się rozpada pod naciskiem widelca, a przy tym pozostaje soczysta. Znajdźmy ładny, chudy kawałek karczku – dobrej jakości mięso to podstawa. W swoją roladę zawinęłam pastę z pieczonego czosnku – pieczony czosnek jest niezwykle delikatny i słodki – mogą jeść go także dzieci. To danie wyjątkowo pyszne – ale nie ma co ukrywać – dość ciężkie(...)mięsa 1/2 szklanki słodkiej śmietanki kremowki 30% 2 łyżki startego chrzanu lub chrzanu ze słoiczka ok. 2 łyżki soku z cytryny ok. 1/2 łyżeczki cukru szczypta soli Przygotowujemy pastę czosnkową. Z całych główek czosnku odcinamy górne końcówki – polewamy czosnki odrobiną oliwy z oliwek, posypujemy solą, pieprzem i majerankiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C (grzanie góra-dół
Poezja smakumoja największa zmora;/ O ile z innymi daniami nie ma problemu tak to co wyląduje na mojej kanapce stanowi czasami dla mnie wyzwanie. Dlatego eksperymentuję ostatnio z różnego rodzajami pastami i smarowidłami, którymi mogę posmarować chleb. Chciałabym się z wami podzielić przepisami na trzy proste bardzo proste pasty: o smaku śródziemnomorskim, pieczarkowym oraz groszkowym. Wszystkie przepisy znajdziecie poniżej. Pasta(...)ćwiartki) zostaną wystudzone przekładamy je do miski i blendujemy na jednolitą masę. Przyprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek - może również zblendować lub po prostu wymieszać. Pasta z zielonego groszku Składniki - pół puszki zielonego groszku - 3- 4 jajka - sól, pieprz, słodka wędzona papryka Wykonanie Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy do wystudzenia. Do miski wrzucamy groszek oraz
Health-Fit-Lifejuż wieczorem . Nie nie! Nie róbcie kanapek ani nie smażcie jajecznicy przed pójściem spać! Przygotujcie jednak składniki, z których to śniadanie zrobicie rano. Do tego celu idealnie nadają się pasty kanapkowe. Pomysłów na nie jest niezliczona ilość. Dzisiaj podrzucam Wam pomysł na pastę czosnkową z awokado w towarzystwie gruszki i suszonych pomidorów w oliwie. Można się tym najeść, a przy(...)dostarczyć organizmowi sporo wartościowych składników. Taką pastę można przygotować wieczorem, a żeby awokado nie ściemniało, wystarczy dodać sok z cytryny, a przed schowaniem pasty do lodówki, wetknąć w nią pestkę z awokado. Rano pozostanie nam już tylko upieczenie tostów i pokrojenie gruszki. Pyszne śniadanie gotowe! Składniki: chleb tostowy 1 dojrzałe awokado 3 duże ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny
Codzienna kuchnia niecodziennapokroić😍. No i oczywiście w domowych wypiekach. Któż nie lubi delikatnego sernika z odrobiną skórki cytrynowej i polanego gęstą czekoladową masą? Lubię też wykorzystywać biały ser do przygotowania kanapkowych past; wspaniale smakują, gdy posmarujemy nimi domowy chleb. A może będziecie mieli ochotę sami zrobić sobie w domu pyszny biały ser? Przepis na niego znajdziecie tutaj - klik . Zobaczcie jakie(...)proste! Ważne tylko, żeby kupić odpowiednie mleko. Na blogu znajdziecie też przepisy na biały ser w wersji na słono: twarożek z czarnuszką domowy serek ziołowy. pasta twarożkowa z pstrągiem twarożek Babci Wandzi twarożek z rzodkiewką pasta z wędzonego pstrąga twarożek zwany bryndzą pasta z bobu z białym serem serowe ciasteczka z pastą łososiową serowe słone paluszki z kminkiem pierogi
Kulinarne przygody GatityPASTA JAJECZNO-SEROWA (GORGONZOLA-MASCARPONE) do chleba Znudziły się Wam kanapki z serem i szynką? Zainspirujcie się! ;) Pasta serowa z gorgonzoli i mascarpone to smaczna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych okładów kanapkowych. Doskonała nie tylko jako dodatek do śniadania lub kolacji. Podpieczone na suchej patelni kromki z bagietki, do tego serowa pasta, świeże zioła i sezonowe owoce - no idealne(...)imprezę :) Dla miłośników sera pleśniowego będzie to nie lada gratka :) Radocha dla podniebienia dla każdego, kto spróbuje. Pasta o niezwykłej konsystencji, zniewalającym smaku i intensywnym aromacie. Spróbujecie? :) SKŁADNIKI: ok.1 szklanka serka mascarpone 1/2 szklanki sera pleśniowego z przerostem pleśni, startego na tarce 4 jajka ugotowane na twardo, drobno posiekane 1 łyżka masła 1 łyżka śmietany (może ciut więcej, zobaczycie
Moja Książka Kucharskaząbek świeżego czosnku 1/4 łyżeczki soli ostra papryka 1 łyżeczka oleju kokosowego lub oliwy Sposób przygotowania: Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę. Ilość ostrej papryki zależy od Twoich upodobań Pastę wykorzystaj do kanapek. Możesz też użyć jej do pizzy, naleśników i do czego tylko chcesz! Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału
Via Gustobyło jak trzeba – płonący ogień, rozgrzewający nas po spacerze w chłodną noc, przepyszny, gorący bulion z tortellini z farszem mięsnym i Grana Padano, niezwykle aromatyczna i wyrazista w smaku pasta all’amatriciana z sosem pomidorowym, boczkiem, czosnkiem i ostrą papryką oraz gorąca herbata. Jednak najbardziej zapamiętałam z tej nocy przystawkę, którą dostałyśmy w ramach oczekiwania na posiłek. Była to cudownie(...)smakująca tapenada z gorącymi, chrupiącymi bułeczkami. Tę znakomitą pastę z czarnych oliwek pochłonęłyśmy błyskawicznie. Byłyśmy głodne i zmarznięte, więc połączenie oliwek z gorącymi bułeczkami sprawdziło się znakomicie. Po zaspokojeniu pierwszego głodu, mogłyśmy spokojnie czekać na wybrane dania, a później zachwycać się ich smakiem. Smakowały naprawdę świetnie, ale to tapenada zapadła mi w pamięć. Przywołała wspomnienia słonecznej Grecji i cudownej kuchni
W mojej kuchniProste i szybkie w przygotowaniu danie na bazie soczystego, niezwykle aromatycznego łososia w towarzystwie pachnącej cytrusami pasty koperkowej z migdałową nutą podanej na chrupiącej bagietce. Smakuje rewelacyjnie i wygląda niezwykle elegancko. Idealne danie na romantyczną kolacje we dwoje. Składniki: 400g fileta z łososia 4 łyżeczki musztardy najlepiej miodowej 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka soli 4 łyżki ginu 2 pęczki(...)kopru 1 cytryna Pasta koperkowa: sok z 1 cytryny 4 pęczki koperku 150g migdałów 2 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku bułka bagietka Wykonanie: 1. Marynata Musztardy, sól i gin mieszamy ze sobą. Marynujemy łososia ułożonego na folii aluminiowej i posypujemy posiekanym koprem. Na wierzchu układamy plasterki cytryny, zawijamy całość w folię aluminiową i wstawiamy na 2 godziny
Szalona Kuchnia Ewelinyjeszcze nie raz powrócicie do tego przepisu. U mnie zawsze znikają ekspresowo. Polecam! Składniki: (3 sztuki) (*) 3 jajka pieprz naturalny sól (opcjonalnie) Dodatkowo: 1/2 wędzonego udka (**) 1/2 cebuli pasta warzywna Wawrzyniec (u mnie z grillowaną cukinią i curry) (***) Ponadto: masło do smażenia Cebulę należy obrać i drobno posiekać, a mięso kurczaka oddzielić od kości i pokroić na niewielkie kawałki (czym(...)masy usmażyć placki (uważajcie przy przewracaniu, ponieważ są bardzo delikatnie, dlatego placki wygodniej jest smażyć na mniejszej patelni. Nie powinny być też zbyt grube). Gotowe placki dość obficie posmarować pastą warzywną i ostrożnie zwinąć w rulony. Gotowe roladki można podawać w całości lub pokroić na mniejsze kawałki. Idealnie smakują bezpośrednio po przygotowaniu oraz również na zimno. (*) Placki smażyłam
Di gotuje