Humus z awokado to moja kolejna zdrowa wersja pasty na kanapki. Czas wykonania: 1 h 40 min (+ 12 – 24 h oczekiwania) Ilość porcji: 400 g Składniki: 100 g ciecierzycy 1 dojrzałe awokado 2 łyżeczki pasty tahini 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki oliwy lub oleju lnianego 2 łyżeczki soku z cytryny szczypta kuminu (kmin rzymski) 1 łyżeczka soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Ciecierzycę moczyć przez minimum 12 godzin w 500 ml wody z dodatkiem sody oczyszczonej. Następnie dokładnie wypłukać, zalać 1 l wody i go... czytaj dalej...
Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.