pasta - 17303 przepisów (strona:99/1154)

Konfitowany czosnek 35

posypać solą... i zajadać z ogromną przyjemnością;)  Zamiast oliwy można użyć oleju. Słoiczek takiego czosnku będzie również wspaniałym prezentem dla każdego smakosza. Polecam również inne przepisy na kanapkowe pasty: Pasta z wędzonej makreli z pieprzem Domowy paprykarz szczeciński  Kanapkowa pasta śledziowo-jajeczna Pasta z buraka i słonecznika  Pasta z awokado z serkiem     Konfitowany czosnek Składniki

Obiad gotowy
Curry wegańskie z papryką 49

podstawowe oraz różne alternatywy dla zieleniny i białka. Warto dodać 1-2 rodzaje warzyw opcjonalnych, jeden z rodzajów zieleniny, a także jedno źródło białka. Do domowego curry najchętniej używam pasty curry, która moim zdaniem ma o wiele więcej smaku i aromatu od sypkiej mieszanki przypraw. Tym razem użyłam pasty Massaman z Lidla, która rewelacyjnie się sprawdzi zwłaszcza(...)zielona (250 g) Zielenina (1) szklanka szpinaku baby , lub szklanka jarmużu , lub kapusta pak choi Dodatkowo 2 łyżki oleju (20 g) puszka mleka kokosowego (400 ml) 2-3 łyżeczki pasty curry * sól lub 2-3 łyżki sosu sojowego do przyozdobienia świeża kolendra lub pietruszka * ja tym razem użyłam pasty curry Massaman z Lidla Czas przygotowania:  20-25 minut Ilość

WegePrzepis
Pasta paprykowa 97

Dziś coś z przetworów, a jest to pasta paprykowa. Historia przepisu jest długa niczym łańcuszek. Dostałam go od koleżanki, ona dostała go od swojej koleżanki, a mojej znajomej. Znajoma dostała go od kuzynki i to na razie tyle, ale pewnie przekazywanie przepisu sięga dalej. Faktem jest, że pasta jest mega smaczna i możecie ją wykorzystać do wielu potraw, a nawet(...)kanapkach. Ja już zrobiłam drugą partię i lekko zmodyfikowałam przepis, bo ja jak to ja, muszę coś dać od siebie. I tutaj podam Wam przepis mojej wersji tej pysznej pasty. Cena papryki trochę wystopowała, więc jeśli nie macie swojej, to warto kupić i zrobić w słoiki taką pastę. Polecam. Pasta paprykowa

Ewa w kuchni
Pasta kanapkowa bez majonezu 608

Jeśli znudziły Wam się już kanapki w klasycznym wydaniu, mamy dla Was idealne rozwiązanie – są nimi pasty kanapkowe ! Niezwykle smaczne, pożywne i szybkie w przygotowaniu. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną pastę kanapkową bez majonezu. Idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem, ma ciekawy smak i jest bardzo aromatyczna. Przygotowanie tego pysznego smarowidła nie powinno zająć Wam więcej niż(...)minut! Zachęcam do wypróbowania przepisu. PASTA KANAPKOWA BEZ MAJONEZU PRZEPIS Składniki 2 ogórki gruntowe 4 jajka 1/2 słoika suszonych pomidorów 150 g kremowego serka typu Almette 1 łyżka jogurtu naturalnego pieprz sól pęczek szczypiorku Przygotowanie 1. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce. 2. Ogórki obrać i pokroić w drobną kostkę. 3. Suszone pomidory odsączyć z zalewy

Alle Dobre!
Pasta z wędzonego łososia i twarogu 138

Wyjątkowo prosta pasta z wędzonego łososia i twarogu z dodatkiem koperku. Pomysł na pyszne i leniwe śniadanie Składniki: 150 g wędzonego łososia 200 g twarogu półtłustego (mielonego) 2 łyżki posiekanego koperku 1 pełna łyżka majonezu sól pieprz Przygotowanie: Do miseczki przełożyć twaróg, drobno posiekanego łososia, koperek i majonez. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może(...)Cię zainteresować: → Kanapki z wędzonym łososiem, mozzarellą i czerwonym pieprzem → Pasta jajeczna z tuńczykiem → Pasta z tuńczyka → Pasta z suszonych pomidorów i twarogu → T warożek z rzodkiewką i szczypiorkiem Artykuł Pasta z wędzonego łososia i twarogu pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Pasta twarogowa z makrelą. 80

Pasty do pieczywa to świetny wynalazek. Można dowolnie komponować składniki  i nie ma nudy. Najbardziej lubię pasty jajeczne, ale twarogowe też chętnie zjem.  Pomysł na tę pastę mam od koleżanki z grupy kulinarnej. Z tym, że jej wersja  była z tuńczykiem. Robiłam już kilka razy, dlatego tym razem, wymieniłam  tuńczyka na makrelę.  Tak między nami(...)zawsze wydawało mi się, że połączenie twarogu i ryby,  to jakiś koszmar. Dawno temu, dostałam taką pastę w szpitalu i od tamtej pory  się zraziłam. Była niejadalna.  Pasta zrobiona samodzielnie w domu, to zupełnie co innego.  Kiedy zrobiłam ją po raz pierwszy, byłam bardzo mile zaskoczona, że to może  tak dobrze smakować. Polecam :) Składniki

Agusiowe smakołyki
Gruzja - Szparagi z pastą z orzechów włoskich i kolendry 79

Pasta z orzechów włoskich i kolendry to podstawa gruzińskiej kuchni. Ma wiele zastosowań, ale najczęściej znajdziemy ją w roladkach bakłażanowych lub wymieszaną z pomidorami i ogórkiem. Zainspirowani  Gotuj z Gruzinem , gruzińską pastę z orzechów włoskich i kolendry połączyliśmy z naszymi ukochanymi szparagami. Tym samym gruzińska sałatka ze szparagami na stałe zagościła w naszym wiosennym jadłospisie. Miłośnikom szparagów polecamy(...)pietruszki (opcjonalnie)  - 0.5 łyżeczki mielonych nasion kozieradki (opcjonalnie)  - 1 łyżeczka octu winnego - 1 łyżka oliwy lub ulubionego oleju - malutki kawałek papryczki chilli lub szczypta suszonej ostrej papryki (pasta nie ma być ostra, więc użyjmy dosłownie odrobinkę)  - 2 łyżki wody  - sól, pieprz (do smaku)  Przygotowanie: 1) Na sporej patelni rozgrzewamy tłuszcz. Szparagi myjemy, suszymy, odcinamy zdrewniałe

Roślinożerni urlopowicze
Spaghetti z burratą, pieczonymi pomidorkami koktajlowymi i kremem bazyliowym 70

jednej ręki (no, prawie  😜 ), minimum pracy, niewiele czasu, żadnych wielkich wymagań jeśli chodzi o umiejętności a rezultat... No, tego już trzeba spróbować samemu. 😀 Tym razem postanowiłem spróbować połączenia pasty i fantastycznego, włoskiego wynalazku jakim jest burrata . Do tego, z racji wiosennego nastroju doszły pieczone, słodkie jak cukierki pomidorki koktajlowe a kompozycję smakową dopełnił cudowny, gładki krem bazyliowy. I cudne

Pasta Po Polsku
Hummus – klasyka kuchni bliskiego wschodu 65

wyobraźni. Mam jednak także kilka klasycznych ulubieńców, do których ciągle wracam w dobrze znanej, sprawdzonej formie. Jednym z takich pewniaków jest hummus. Klasyka kuchni bliskiego wchodu. Idealnie gładka, kremowa pasta na bazie ugotowanej ciecierzycy. Obowiązkowo z ciecierzycy, którą sama gotuję w domu. Ten przygotowany z ciecierzycy ze słoika lub puszki to zupełnie inna bajka i nie ten sam smak. Taka(...)namoczeniu odlać wodę, zalać ciecierzycę świeżą wodą, dodać łyżeczkę sody i gotować na małym ogniu do miękkości. Uwaga, bo lubi wykipieć Odcedzić z wody Ostudzoną ciecierzycę zmiksować na gładką pastę z resztą składników {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Hummus - klasyka kuchni bliskiego wschodu","image":["https:\/\/healthycreations.pl\/wp-content\/uploads\/2019\/03\/IMG_0211-scaled.jpg","https:\/\/healthycreations.pl\/wp-content\/uploads\/2019\/03\/IMG_0211-500x500.jpg","https

Healthycreations.pl
Pasta z łososia 49

Pasta z łososia jest jedną z najbardziej delikatnych i kremowych past na kanapkę o wyraźnym smaku łososia wędzonego. Polecam:) Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 100 g łososia wędzonego w plastrach 150 g serka mascarpone 1 łyżeczka soku z cytryny ¼ łyżeczki startej skórki z cytryny 1 łyżka koperku szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Łososia i serek mascarpone(...)skórkę z cytryny oraz posiekany koperek – wszystko wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Krok po kroku: 1. Do łososia i serka wcisnąć sok z cytryny 2. Zmiksować całość 3. Do pasty dodać startą skórkę z cytryny i koperek 4. Doprawić do smaku Pobierz wersję do druku: Pobierz Pasta z łososia Artykuł Pasta z łososia pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Pasta z soczewicy 53

Mój mąż stwierdził, że pasta z soczewicy jest jak bezzapachowy, zdrowy pasztet… czy to było zachęcająca rekomendacja, nie wiem Ja nie jestem zwolennikiem pasztetów, tak naprawdę chyba nigdy nawet nie jadłam:) Ciężko mi porównać smak tej pasty do czegokolwiek Nigdy wcześniej też nie jadłam soczewicy, ale przyznaje jest naprawdę dobra, przynajmniej w takiej postaci mi bardzo smakowała. Dla tych(...)którzy tak jak ja nigdy nie mieli okazji próbować soczewicy zachęcam do przygotowania takiej o to pasty – bardzo prosta, szybka i zdrowa Czas wykonania: 1 h ( 40 min czas oczekiwania) Ilość porcji: 4 Składniki: 100 g soczewicy zielonej (½ szklanki) 3 pomidory suszone 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1 łyżeczka przecieru pomidorowego szczypta bazylii szczypta tymianku pieprz (do smaku

KuchniaWeDwoje.pl
Pasta z kurczaka i pomidorów 59

Kolejna pyszna pasta na kanapki, tym razem pasta z kurczaka i pomidorami. Ja uwielbiam pasty na kanapki! Robi się je bardzo szybko i prosto:) Czas wykonania: 10 min (+ 40 min oczekiwania) Ilość porcji: 4 Składniki: 250 g mięsa drobiowego (użyłam fileta z indyka; może być mięso z rosołu) 500 ml bulionu 80 g suszonych pomidorów 50 g serka mascarpone(...)smaku pieprzem i solą. Krok po kroku: 1. Ugotować mięso 2. Kawałki mięsa zblenderować 3. Dodać suszone pomidory 4. Zmiksować wszystkie składniki 5. Doprawić Pobierz wersję do druku: Pobierz Pasta z kurczaka i pomidorów Artykuł Pasta z kurczaka i pomidorów pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Jajka nadziewane pastą z tuńczyka 80

Późno zaczynamy w tym roku publikowanie przepisów na Wielkanoc, ale lista potraw została już sporządzona, a większość produktów zakupiona. Na początek wybraliśmy przepis na proste i smaczne jajka nadziewane pastą z tuńczyka . Choć danie to jest proste do zrobienia, to nam jego przygotowanie zajęło ponad dwie godziny. A wszystko przez jajka, które gotowaliśmy aż trzy razy, bo w wielu(...)nich żółtko nie było na środku jajka, co na zdjęciach nie wyglądałoby tak dobrze. Spośród kilkunastu ugotowanych sztuk udało się nam wybrać kilka, które wypełnione pastą z tuńczyka apetycznie prezentują się na talerzu. Udostępnij Jajka nadziewane pastą z tuńczyka – składniki 6 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka wędzonej papryki sól, pieprz do smaku

niecodziennikpary
Pasta z fasoli, oliwek i suszonych pomidorów 75

Zielone oliwki należą do moich ulubionych przekąsek, więc zawsze mam ich zapas w domu. Ostatnio przypomniałam sobie tapenadę , pyszną pastę z oliwek i kaparów z Prowansji. Ale ponieważ zapomniałam kupić kapary, przygotowałam pastę z wcześniej ugotowanej białej fasoli Jaś. Dla podkręcenia smaku dodałam suszone samodzielnie pomidory. Wyszło bez glutenu i bez dodatków pochodzenia zwierzęcego, ale przede wszystkim zdrowo i pysznie(...)Pastę można zjeść z pieczywem lub jako dip do warzyw. Składniki : 10 łyżek ugotowanej fasoli średni Jaś 180 g zielonych, wydrylowanych oliwek garść suszonych pomidorów (można użyć pomidorów w oleju) 3 łyżki oleju lnianego (lub oleju z pomidorów) pół łyżeczki mielonego kminku sól pieprz Pomidory zalać ciepłą wodą i odstawić na kwadrans. Gdy nasiąkną wodą, odcedzić i lekko odcisnąć

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania