Pierożki Fagottini z nadzieniem z maślanej kukurydzy.

Pierożki Fagottini z nadzieniem z maślanej kukurydzy.

Pierożki Fagottini z nadzieniem z maślanej kukurydzy.

Szukając w internecie różnych, interesujących kulinarnych sprzętów trafiłem na ciekawe "ustrojstwo" do klejenia pierożków w typie włoskich fagottini . Nie byłbym sobą, gdybym zdołał się oprzeć pokusie dodania kolejnego gadżetu do kolekcji. w końcu, kuchenne szafki mają nieskończoną pojemność, prawda?  😜 No a skoro kurier już dostarczył paczkę to trzeba było znaleźć jakiś ciekawy przepis. I tak oto... Składniki: 1. Ciasto: 300g mąki z miękkiej pszenicy (najlepiej włoska Farina "00") 3 duże jajka (tak po 70... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasta Po Polsku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.