Smalec z fasoli to niezwykle pyszny, smaczny, prosty i bardzo nieoczywisty dodatek do smarowania pieczywa. Pastę z fasoli możemy przygotować zarówno z kupionej fasoli w puszce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Smalczyk roślinny - 100% wegański, który zarówno z wyglądu, jak i ze smaku przypomina tradycyjny smalec. Jest to pasta z białej fasoli z suszonym jabłkiem oraz smażoną
Kuchnia MagdaLenySmalczyk roślinny - 100% wegański, który zarówno z wyglądu, jak i ze smaku przypomina tradycyjny smalec. Jest to pasta z białej fasoli z suszonym jabłkiem oraz smażoną
Kuchnia MagdaLenyJakoś tak ostatnio nic mi się nie chce. Za oknem zimno, ciemno, do wiosny daleko ;) Ale jeść coś trzeba, więc żeby się nie przemęczyć
Moja kraina smakówZ pięknej sztuki fileta z łososia zwykle coś zostanie, więc gospodarnie przyrządzamy jeszcze coś innego :) Często z założenia staram się robić "dwie pieczenie na jednym ogniu
Delicious TitbitsOstatnio ciecierzyca stała się moim ulubionym strączkiem i zaczęłam ją używać dosłownie do wszystkiego. Robię z niej burgery, sałatki, curry czy potrawki. Najczęściej jednak przygotowuje z
wegujemyKolejna propozycja na pastę kanapkowa-tym razem zdrowsza wersja-pychotka i te chrupiące orzeszki.....mniam,polecam Składniki: brokuł 150 g orzechów włoskich 100 g sera feta ząbek czosnku sól,pieprz Przygotowanie: Różyczki brokuła wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy kilka minut,odcedzamy i studzimy. orzechy zalewamy wrzątkiem na ok 10 min,odcedzamy i studzimy. Brokuła miksujemy
Swojskie jedzonkoCzy też tak macie, że po gotowanych w weekend rosołach/zupach pomidorowych zostaje Wam mięso, z którym nie bardzo wiadomo co zrobić? J
Moja kraina smakówZa oknem raczej jesienna niż zimowa pogoda, raz jest zimno, ponuro, pada deszcz, za chwilę świeci słońce i jest całkiem przyjemnie. Taka zmienna
Moja kraina smakówSkładniki: szklanka ciecierzycy z puszki, bądź namoczonej przez noc a następnie ugotowanej do miękkości 6-7 suszonych pomidorów np. z tego przepisu: klik łyżka oleju
Mango PapajaDla tych, którzy uwielbiają tortillę i różnorodność. Dla mięsożerców. Dla poszukiwaczy nowych smaków. Do szkoły. Do pracy. Na piknik. Na kolację. Na imprezę, święta czy Sylwestra
Smaki Na Talerzu24 kwietnia obchodzony jest Europejski Dzień Śniadania , który organizowany jest pod hasłem "Znajdź czas na śniadanie " (ang. Make time for breakfast). Śniadanie
Moje Kuchenne RewelacjeRatatouille gościł na blogu już wiele razy, jako zapiekanka makaronowa , z dodatkiem kaszy jaglanej , w wersji obiadowej z grillowanym kurczakiem . Tym razem aromatyczne ratatouille
La grande e la piccola cuocaSkładniki: pół pęczka rzodkiewek trzy jajka ugotowane na twardo jedna dymka garść szczypiorku sól pieprz łyżeczka oliwy z oliwek łyżka jogurtu naturalnego łyżka musztardy
Mango Papaja