pasta kanapkowa - 944 przepisów (strona:47/63)

Groszek z marchewką w wersji "wiosenna łąka" 106

Groszek z marchewką jest jednym z moich ulubionych dodatków do obiadu, a przy odrobinie wyobraźni można dać mu nowe życie i przemienić w efektowną i pyszną

Quinoa Raz!
Smalec z fasoli 110

Smalec z fasoli – no kto by pomyślał? Mój Mąż był w lekkim szoku, że to smalec niezwierzęcy. W smaku przypomina bardzo tradycyjny smalec z jabłkami

Kulinarne Przeboje
Jajka faszerowane pastą z makreli (Uova ripiene di sgombro) 126

SKŁADNIKI 150 g makreli w sosie w łasnym 6 jajek 1 marchewka 1 szalotka szczypta chili lub imbiru 2-3 łyżki majonezu s ó l, pieprz

La grande e la piccola cuoca
Twarożek z porem i ogórkiem 113

Twarożek ze świeżym ogórkiem, porem oraz szczypiorkiem. Na kanapkę, ale i bez chlebka świetnie smakuje! Składniki: 550 g sera twarogowego półtłustego, łyżka majonezu, 3 łyżki jogurtu

Lena Gotuje
Kolorowy hummus 125

Prosty pomysł na hummus w różnych smakach. Ale i kolorach, które wprowadzą odrobinę radości nie tylko dla podniebienia. Skusicie się na buraczkowy, czy może jednak jarmuż

Kucharzyca
Baba ganoush - pasta z pieczonego bakłażana 129

Baba ganoush, czyli kremowy dip z pieczonego bakłażana pochodzący wprost z Libanu. Podawany jako przystawka świetnie komponuje się ze świeżymi warzywami, krakersami czy pieczywem. Przygotowany w

Zielona Kuchnia
Domowy paprykarz szczeciński 87

Paprykarz szczeciński to dla mnie klasyk mojego dzieciństwa. Świeży chrupiący chleb, paprykarz i ogórek kiszony jest dla mnie kulinarnym wspomnieniem całego mojego okresu dziecięcego. Większości z

Życie ze smakiem
PAPRYKARZ SZCZECŃSKI 144

Domowy paprykarz szczeciński, to świetny sposób na wykorzystanie ryby lub/i ryżu pozostałego z obiadu. Jest pełen smaku, pożywny i zdrowy. Najczęściej przygotowuję go z wędzonej ryby

cool and minty
KANAPKA Z MASŁEM Z SUSZONYCH POMIDORÓW I JAJKIEM 102

Pyszne kanapki z masełkiem z suszonych pomidorów i perfekcyjnie ugotowanym jajkiem. Na śniadanie, kolację lub poczęstunek dla gości. Proste i przyjemne w przygotowaniu, a wyjątkowo smaczne

cool and minty
TWAROŻEK (tofu) Z KURDYBANKIEM 178

Przepis na klasyczny lub wegański twarożek wzbogacony aromatycznym kurdybankiem :) Czytaj więcej »

Kasia Sarna
Pieczeń jajeczno-pieczarkowa 146

Prosta i delikatna pieczeń świetnie nadaje się do podania z sosem do obiadu na ciepło (np. z sosem pieczarkowym), jak i na zimno na kanapki. Może

Zielona Kuchnia
WEGAŃSKA WIELKANOC: pascha, pasztet, faszerowane pomidory 144

Trzy propozycje Wielkanocne: na słodko, do przekąszenia i coś konkretniejszego. Tutaj mój stary wpis o podobnym charakterze: klik Czytaj więcej »

Kasia Sarna
Pasztet z jajek z pieczarkami 148

Pyszny, lekki, w sam raz na kolację. Do podania zarówno na ciepło, jak i zimno ;-) Składniki -12 jajek -300 g pieczarek -1 duża cebula -4 łyżki

Zielona Kuchnia
Pasztet z selera 133

Jeden z moich ulubionych przepisów na roślinne pasztety. Jest prosty i smaczny. A na dodatek tani - z tego przepisu wychodzą 2 blaszki na pasztet. Świetnie smakuje

Zielona Kuchnia
Bezglutenowe, błonnikowe krakersy z quinoą i guacamole 153

Dawno tu nie było żadnej przekąski, którą można by było przygotować na przyjęcie, albo przegryźć w razie niewielkiego głodu ;) No to jest - krakersy z błonnikiem w

Quinoa Raz!