SKŁADNIKI 150 g makreli w sosie w łasnym 6 jajek 1 marchewka 1 szalotka szczypta chili lub imbiru 2-3 łyżki majonezu s ó l, pieprz
La grande e la piccola cuocaTwarożek ze świeżym ogórkiem, porem oraz szczypiorkiem. Na kanapkę, ale i bez chlebka świetnie smakuje! Składniki: 550 g sera twarogowego półtłustego, łyżka majonezu, 3 łyżki jogurtu
Lena GotujeProsty pomysł na hummus w różnych smakach. Ale i kolorach, które wprowadzą odrobinę radości nie tylko dla podniebienia. Skusicie się na buraczkowy, czy może jednak jarmuż
KucharzycaBaba ganoush, czyli kremowy dip z pieczonego bakłażana pochodzący wprost z Libanu. Podawany jako przystawka świetnie komponuje się ze świeżymi warzywami, krakersami czy pieczywem. Przygotowany w
Zielona KuchniaPaprykarz szczeciński to dla mnie klasyk mojego dzieciństwa. Świeży chrupiący chleb, paprykarz i ogórek kiszony jest dla mnie kulinarnym wspomnieniem całego mojego okresu dziecięcego. Większości z
Życie ze smakiemDomowy paprykarz szczeciński, to świetny sposób na wykorzystanie ryby lub/i ryżu pozostałego z obiadu. Jest pełen smaku, pożywny i zdrowy. Najczęściej przygotowuję go z wędzonej ryby
cool and mintyPyszne kanapki z masełkiem z suszonych pomidorów i perfekcyjnie ugotowanym jajkiem. Na śniadanie, kolację lub poczęstunek dla gości. Proste i przyjemne w przygotowaniu, a wyjątkowo smaczne
cool and mintyPrzepis na klasyczny lub wegański twarożek wzbogacony aromatycznym kurdybankiem :) Czytaj więcej »
Kasia SarnaProsta i delikatna pieczeń świetnie nadaje się do podania z sosem do obiadu na ciepło (np. z sosem pieczarkowym), jak i na zimno na kanapki. Może
Zielona KuchniaTrzy propozycje Wielkanocne: na słodko, do przekąszenia i coś konkretniejszego. Tutaj mój stary wpis o podobnym charakterze: klik Czytaj więcej »
Kasia SarnaPyszny, lekki, w sam raz na kolację. Do podania zarówno na ciepło, jak i zimno ;-) Składniki -12 jajek -300 g pieczarek -1 duża cebula -4 łyżki
Zielona KuchniaJeden z moich ulubionych przepisów na roślinne pasztety. Jest prosty i smaczny. A na dodatek tani - z tego przepisu wychodzą 2 blaszki na pasztet. Świetnie smakuje
Zielona KuchniaDawno tu nie było żadnej przekąski, którą można by było przygotować na przyjęcie, albo przegryźć w razie niewielkiego głodu ;) No to jest - krakersy z błonnikiem w
Quinoa Raz!Składniki: ♥ duży burak ♥ 1/2 filiżanki sezamu ♥ 2 łyżki oleju sezamowego ♥ 2 łyżki soku z cytryny ♥ sól, pieprz Wykonanie: Buraka gotujemy i ubijamy tłuczkiem na puree. Sezam
Kasia Sarna