Pasta z awokado i łososia to pyszna, zdrowa i szybka przekąska, smarowidło do kanapek. Taka pasta to oryginalny i ciekawy zamiennik, dodatek do kanapek, k tóra najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, pszenną bagietką, świetnie komponuje się z krakersami i pumperniklem. składniki 4-5 porcji 1 dojrzałe awokado 1 łyżka soku z cytryny 125 g wędzonego łososia(...)serka śmietankowego-kanapkowego duży pęczek szczypiorku z dymki czarny pieprz sól przepis Umyte awokado przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestkę i łyżeczką wydrążamy z niego miąższ. Wydrążony miąższ skrapiamy sokiem z cytryny a następnie rozgniatamy widelcem. Wędzonego łososia oraz szczypiorek z dymki drobno siekamy. Do miski przekładamy rozgniecione awokado, dodajemy serek śmietankowy, posiekanego łososia oraz szczypiorek, całość doprawiamy solą oraz
Smakowite Daniasłodyczy. Efektowny Tort kanapkowy zadowoli nawet wybredne podniebienia Tort kanapkowy to danie, które świetnie sprawdzi się na każdej imprezie takiej jak urodziny, imieniny, czy po prostu na małej domówce lub świątecznym, rodzinnym śniadaniu. Jest efektowny i bardzo smaczny. Można go wygodnie kroić na porcje i zaserwować kilkunastu osobom. Bazą jest chleb, który razem ze smakowitymi, kolorowymi pastami tworzy wspaniałą, pyszną
Smaczna Pyzamojej kuchni. Składniki: • 250 g łososia wędzonego sałatkowego • 450 g białego serka kanapkowego • cytryna do smaku Wykonanie: • Łososia pokroić na mniejsze kawałki, dodać kilka łyżek twarożku i zmiksować blenderem. • Dodać resztę twarożku i połączyć razem z masą łososiową. • Podawać jako pasta na bułkę ciabattę lub jak w oryginale z bajglami. • Wycisnąć
To co kochamNiedawno podawałam jak zrobić pastę z awokado z fetą , dziś pomysł na jej wykorzystanie. Te małe, chrupiące kanapki to porządne, pożywne śniadanie, to ładunek energetyczny na kolejne godziny. Polecam serdecznie, zróbcie sobie pyszne śniadanie. Kanapkowa rozkosz. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePomysł na szybkie smarowidło kanapkowe, do tego zdrowe i "niewymagające"? Tak jest- twaróg z dodatkami. Składniki -twaróg -puszka ryby w sosie pomidorowym -kilka suszonych pomidorów -sól i pieprz do smaku Z podanym składników utrzeć pastę, ja włożyłam wszystko do robota i tak w niecałą minutkę miałam zdrową i pyszną pastę na kanapki. W miseczce od PORCELANA BOGUCICE prezentuje się smacznie
Z Kuchni Do KuchniSzybka i smaczna propozycja na śniadanie, to tosty z sałatą i wędzonym łososiem. Dodatkowo, jako smarowidło, mamy tutaj mieszankę serka kanapkowego z niewielką ilością majonezu i posiekanymi oliwkami. Ja chleb lekko ogrzałam w sandwicherze, ale równie dobrze, o ile nie lepiej, sprawdzi się również patelnia grillowa. Kanapki takie wsunął ze smakiem nawet mój Synek:) U nas na pewno zagoszczą jeszcze(...)majonezu 2-3 łyżki serka śmietankowego kanapkowego 100-200 g wędzonego łososia sól, pieprz Oliwki drobno siekamy. Łączymy z majonezem i serkiem kanapkowym. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Chleb tostowy podgrzewamy przez chwilę w opiekaczu (nie dociskamy go, by kanapki się nie złączyły ze sobą), lub na patelni grillowej. Chleb tostowy smarujemy pastą z oliwkami, dajemy po kawałku wędzonego
Smaki Na TalerzuGraal 3/4 łyżki łagodnego ketchupu 2 czubate łyżki naturalnego serka śmietankowego (kanapkowego) sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Do miseczki przekładamy tuńczyka wraz z sosem, rozdrabniamy rybę widelcem. Następnie dodajemy 2 czubate łyżki serka śmietankowego i 3/4 łyżki ketchupu, mieszamy dokładnie tworząc gładką pastę. Kremową pastę tuńczykową doprawiamy solą i pieprzem, próbujemy. Tak przygotowaną pastę z tuńczyka nakładamy na tortillę
Słodkie okruszkiCzy zawsze na urodziny musi być tort? Taka, ale tym razem nie słodki a wytrawny, który dla kolegów w pracy przygotowałam dla odmiany tort z warzyw
Bernika - moj kulinarny pamietnikustawiam na kratce do przestygnięcia.Chleb upiekłam dzień wcześniej. Pasta rybna: Rybę obieram, przekładam do miski, dodaję pokrojoną drobno cebulę, natkę, jajka ugotowane na twardo, majonez, sól, pieprz i miksuję blenderem. Pasta pomidorowa: Słonecznik przesypuję do miski, zalewam zimną przegotowaną wodą i odstawiam na 3 godziny do napęcznienia. Pastę dobrze jest zrobić dzień wcześniej. Słonecznik przekładam na sitko do odsączenia(...)zjeść. Kroję go na trzy blaty. Dolny smaruję pastą pomidorową, następny blat chleba smaruję pastą rybną. Górny blat smaruję połową serka śmietankowego. Boki smaruję majonezem.Ogórka zielonego kroję na plastry i obkładam nimi boku tortu. Resztę serka wyciskam szprycą, z łososia formuję kwiatki, dekoruję pomidorkami , oliwkami, papryczką, natką pietruszki. Tort kanapkowy schładzam w lodówce co najmniej trzy godziny
wesoła kuchniaRobienie kanapkowych smarowideł powoli staje się moim hobby . Możecie się ich tu spodziewać coraz częściej, zwłaszcza, że od niedawna jestem w pewnym sensie zmuszona do robienia domowych dodatków do chleba. Kupnym zamiennikom nie ufam. Dzisiaj przedstawiam pyszną pastę z soczewicy z dodatkiem suszonych śliwek, nerkowców i rozgrzewającego imbiru. Świetnie zastępuje masło, serek czy pasztet. Idealnie komponuje się z pomidorami, papryką
healthy dreamskanapkowego ze szczypiorkiem -jeden ząbek czosnku -pół papryczki chili -sól, pieprz -kilka kropel soku z cytryny -szczypta cukru Awokado obieramy, usuwamy pestkę i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Od razu skrapiamy cytryną. Dodajemy serek, tuńczyk, dokładnie mieszamy na gładką masę. Z papryczki chili usuwamy gniazda nasienne, kroimy w cienkie paseczki, czosnek obieramy i drobno siekamy. Dodajemy do pasty
Kulinarne przemysleniatostowego okroiłam ze skórek. Ułożyłam pierwszą warstwę pieczywa na desce i posmarowałam pastą zrobioną z pasztetu: * pasztet drobiowy * 6 korniszonów (miałam malutkie korniszony) * 1 łyżka majonezu * 1 łyżka śmietany Pasztet rozdrobiłam widelcem, dodałam pokrojone drobno korniszony, majonez i śmietanę. Przykryłam drugą warstwą pieczywa i posmarowałam pastą zrobioną z bardzo drobno posiekanych ogórków i sera śmietankowego: * 1 serek śmietankowy(...)wymieszałam z majonezem ok. 1-2 łyżek. Posmarowałam następne blaty z pieczywa. Następna warstwa to z pasty jajecznej. * 5 jajek ugotowanych na twardo * majonez * szczypiorek * sól, pieprz Jajka posiekałam bardzo drobno, dodałam posiekany szczypiorek, majonez i przyprawiłam do smaku. Taką pastą posmarowałam następny blat. Ostatnia masa tego tortu była z krewetek. * 20 dkg krewetek * majonez
Pieprzyć z FantazjąJapoński chleb mleczny Hokkaido Przepis na chleb tostowy lub kanapkowy długo świeży. Japoński chleb mleczny Hokkaido na zasmażce wodnej tangzhong zachowuje świeżość znacznie dłużej niż inne chleby pszenne. Pod tym względem dorównuje mu jedynie chleb orkiszowo konopny . Przepis na chleb mleczy Hokkaido jest długi, ale to dlatego, że starałam się wszystko bardzo dokładnie opisać. Japoński chleb na zaczynie(...)artykułu. Chleb mleczny na zasmażce wodnej tangzhong jest bardzo miękki i puszysty. Co to jest tangzhong Tangzhong znana jako zasmażka wodna, to pasta z mąki gotowanej w wodzie lub mleku. Pasta zatrzymując wilgoć, powoduje, że chleb mleczny nie traci świeżości przez kilka dni i zachowuje miękką, puszystą strukturę. Żeby zrobić tangzhong, wymieszaj jedną część mąki z pięcioma
Cztery FajerySzybkie curry z łososiem to nietypowe połączenie ostrego i wyrazistego curry z delikatnym w smaku łososiem. Danie przygotowane jest w stylu azjatyckim, gdzie wszystkie składniki idealnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jest fakt! Gdyby ktoś zaprosił mnie na taki kanapkowy podwieczorek - byłbym w siódmym niebie! Serio - bez fałszywej skromności ;) Gdyby jeszcze podał talerz pumpernikli na jeden kęs i odpowiednie wino... Eh... Propozycje połączeń: Dżem żurawinowy - brie - orzechy włoskie - szczypiorek Mus mirabelkowy - kozi twarożek - figi - gruszka Konfitura cebulowa - cheddar - marynowana czerwona cebula Pasta z suszonych pomidorów - ser z niebieską pleśnią - gruszka - kiełki
zadanie-gotowanie