Trzy propozycje Wielkanocne: na słodko, do przekąszenia i coś konkretniejszego. Tutaj mój stary wpis o podobnym charakterze: klik Czytaj więcej »
Kasia SarnaPyszny, lekki, w sam raz na kolację. Do podania zarówno na ciepło, jak i zimno ;-) Składniki -12 jajek -300 g pieczarek -1 duża cebula -4 łyżki
Zielona KuchniaJeden z moich ulubionych przepisów na roślinne pasztety. Jest prosty i smaczny. A na dodatek tani - z tego przepisu wychodzą 2 blaszki na pasztet. Świetnie smakuje
Zielona KuchniaDawno tu nie było żadnej przekąski, którą można by było przygotować na przyjęcie, albo przegryźć w razie niewielkiego głodu ;) No to jest - krakersy z błonnikiem w
Quinoa Raz!Składniki: ♥ duży burak ♥ 1/2 filiżanki sezamu ♥ 2 łyżki oleju sezamowego ♥ 2 łyżki soku z cytryny ♥ sól, pieprz Wykonanie: Buraka gotujemy i ubijamy tłuczkiem na puree. Sezam
Kasia SarnaMamy sezon na szparagi :) Warto rozejrzeć się po straganach i marketach, bo trwa on bardzo krótko. Są to jedne z najzdrowszych warzyw, jednak po zerwaniu szybko
Kasia SarnaJakiś czas temu publikowałam przepis na fiołki ucierane z cukrem ( klik ). Poniższy przepis będzie taki sam, z tą różnicą, że zamiast fiołków pojawi się róża. Róże
Kasia SarnaAkacja najbardziej smakuje mi na słodko, zwłaszcza w placuszkach, na które przepis wrzucałam ostatnio. Ze względu na swój groszkowy posmak można ją komponować także z warzywami
Kasia SarnaBardzo rzadko robię kanapki, więc kiedy już postanowię je przygotować, staram się, aby były jak najbardziej urozmaicone. Od dłuższego czasu jestem rozsmakowana w batatach, dlatego stwierdziłam
Kasia SarnaOgórki potrafią być “freaky”, oj potrafią.. Śliskie i zielone, mają w sobie pełno płynów – to pewnie dlatego tak im wesoło i czasem wyślizgują się z
WiszniówkaFajną, szybką przekąską jest domowy hummus z pieczonym burakiem. Zapraszam :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSezon na grilla już w pełni. Ogródki, działki, balkony, rozkładamy grille wszędzie gdzie się da. I słusznie. Też jestem miłośniczką grilla . Jeśli
IzaGotuje