Pamiętam początek mojej drogi posiadania tego bloga. Wszystko co gotowałam, smażyłam i piekłam musiało być uwiecznione na zdjęciach a przepisy udostępnione niemal tego samgo dnia lub
Mango PapajaJakąś szczególną fanką bobu nigdy nie byłam, ale nie ma to swojego uzasadnienia. Chyba brakowało mi pomysłów co z niego zrobić.. no bo umówmy się
Mango PapajaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Quinoa Raz!kruszyć itp. Starsze przedszkolaki chętniej już tworzą jakieś kompozycje na talerzu. Mogą wykonać proste czynności kuchenne, takie jak na przykład: obieranie gotowanych jajek ze skorupek, miksowanie blenderem składników na pastę, smarowanie chleba, układanie plasterków warzyw czy sera na kanapkach. Dzieci w wieku szkolnym mogą już nawet upiec proste ciasto czy zrobić nieskomplikowany obiad. Są w stanie na przykład samodzielnie obrać(...)kanapkę. Możemy też przygotować bardziej nietypowe wzory na kanapkach, używając małych wykrawaczek do ciastek. Dzieci mogą wyciąć z plastrów ogórka czy z samego chleba kształty, z których stworzą kanapkowe kompozycje. Pasty do chleba Do kanapek przyda się kolorowa pasta, najlepiej własnoręcznej roboty. To zadanie idealne dla przedszkolaków i dzieci w wieku szkolnym. Warto dziecku przygotować wcześniej składniki, które będzie mogło
WiszniówkaKoreańskie kanapki z ziemniakami – czyli Gamdziasendłici – zachęcam was dzisiaj do wypróbowania ich! Tak sobie dzić pomyślałam robiąc je na lunch dla dzieci i ich koleżeństwa, które
Dorota SmakujeNajlepiej pisze mi się kiedy mam średni nastrój, chociaż nie chciałabym Was tak powitać w Nowym Roku. W poniedziałkowy poranek smacznie sobie piekłam i miksowałam, a
Mango PapajaKaszuby i Pomorze , kryjące się pod nazwą Pojezierza Pomorskiego to tereny obejmujące obszar pomiędzy Odrą na zachodzie i Pasłęką na wschodzie. Pomorze Wschodnie, zwane również Nadwiślańskim
Życie ze smakiemPesto rosso przepis Pesto pomidorowe z suszonych pomidorów to moje ulubione! Jego nazwa oznacza „czerone pesto”, co wynika z koloru składników użytych do przygotowania
Dorota SmakujeMeksykańska salsa z mango to jest przepis petarda! Mówię wam! Co za eksplozja smaków w ustach! Niesamowite połączenie! Bardzo słodkie dojrzale mango z niesamowicie aromatyczną kolendrą
Dorota SmakujeKeto krem michałkowy to smarowidło, które swoim smakiem łudząco przypomina znane cukierki orzechowe w białej czekoladzie. Idealne do keto pieczywa, choć z jego udziałem można wyczarować
Modern Cave Girl1 większe awokado sok z pół limonki 4 jajka gotowane na twardo szczypta soli 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę Jajka i awokado siekamy drobno, dodajemy
KucharzycaUwielbiam klasyczny hummus, ale lubię też go od czasu do czasu urozmaicić. Dziś proponuję z dodatkiem zielonego groszku. Składniki (6 porcji) -150 g ugotowanej ciecierzycy -150
Zielona KuchniaHummusu nie odpuszczę nigdy. To jedna z tych rzeczy, że muszę spróbować zawsze. Ostatnio zaczęłam przygotowywać go w domu. Jaki lubicie? Osobiście cenię gęste, z wyczuwalnymi
Zielona KuchniaGroszek z marchewką jest jednym z moich ulubionych dodatków do obiadu, a przy odrobinie wyobraźni można dać mu nowe życie i przemienić w efektowną i pyszną
Quinoa Raz!Smalec z fasoli – no kto by pomyślał? Mój Mąż był w lekkim szoku, że to smalec niezwierzęcy. W smaku przypomina bardzo tradycyjny smalec z jabłkami
Kulinarne Przeboje