pasta kanapkowa - 944 przepisów (strona:42/63)

Pasta kanapkowa z quinoy i wędzonej makreli 114

Pasta z makreli sprawdza się nie tylko na bezglutenowych kanapkach, ale też jako świetny dip na imprezę do warzyw, lub obiadowy dodatek do młodych wiosennych ziemniaków

Quinoa Raz!
Pasta brokułowa 160

Można powiedzieć, że to już u nas legendarna pasta. Od dawna bywa cieszącą się powodzeniem przekąską karnawałowego stołu, a jej przepis pochodzi z Krakowa, skąd mąż

Delicious Titbits
Domowy paprykarz 93

Zobacz mój sprawdzony i bardzo szybki przepis na domowy paprykarz szczeciński. Paprykarz świetnie nadaje się do świeżego pieczywa posmarowanego masłem. Moja wersja będzie przygotowana na bazie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki szpinakowe z pastą z bakłażana 43

pasty Helcom. Pasty w wygodnych słoiczkach, o bardzo dobrym składnie i rewelacyjnym smaku. Na bazie takiej pasty z bakłażanem i grillowaną papryką możesz zrobić mnóstwo dań. Pasta jest świetna przede wszystkim do kanapek, jako dodatek do chlebków typu pita, do warzyw jako dip. Ale można ją wykorzystać też jako nadzienie (ja dokładnie tak zrobiłam) do naleśników czy pierogów. Te pasty(...)nadzienie. NALEŚNIKI SZPINAKOWE Z PASTĄ Z BAKŁAŻANA Przygotowanie : 30 minut Składniki naleśniki: – 100 g mąki pszennej – 1 jajko rozmiar M – 125 ml mleka – 50-80 ml wody gazowanej – 100 g świeżych liści szpinaku – szczypta soli – 1 słoiczek pasty Helcom Naturalnie z bakłażanem i grillowaną papryką – 200 g serka mascarponne lub gęstego serka kanapkowego – sól i pieprz

nietylkopasta.pl
Pasta curry z ciecierzycy 55

Pasta curry z ciecierzycy to fajny pomysł na szybkie i smaczne śniadanie w stylu orientalnym. Tej pasty nie można nazwać hummusem, co prawda jej sposób przygotowania

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Hummus 102

Hummus to jedna z moich ulubionych past do smarowania oraz dip do warzywnych przekąsek. Przygotowywana jest z ciecierzycy i współcześnie jest jedną z najbardziej popularnych potraw

Kulinarne Przeboje
PASTA A'LA HUMMUS POMIDOROWA Z KOPERKIEM 150

Hummus ten oryginalny to pasta z ugotowanej ciecierzycy, tahini (pasta sezamowa), czosnku i soku z cytryny. Jak widać poniżej, u mnie hummus nie jest oryginalny bo

Kuchnia MagdaLeny
Pasta z czerwonej fasoli (prawie meksykańska) 196

...prawie meksykańska, bo to w sumie moja wariacja wokół pasty, która z meksykańskiej kuchni się wywodzi, ale skoro zabrakło świeżej papryczki chili, to na meksykańską prawdziwa

Delicious Titbits
Jaja faszerowane szynką 182

... a może komuś jeszcze jedną przekąskę Wielkanocną? Jajeczka faszerowane pastą szynkową, serwowaną w wafelkach w kształcie jaja i jeszcze z dekoracją z jaj przepiórczych, czyli jajo

Delicious Titbits
Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami. Pasta do kanapek. 141

Pomidorową pastę słonecznikową kupowałam w sklepie eko dla mojego dziecka, które nie jada do pieczywa mięsnych dodatków - jest kanapkowym wegetarianinem :) Pasta jest bardzo smakowita i powstaje z kilku składników, więc nietrudnym okazało się jej przygotowanie w domowych warunkach. Moja wersja pasty słonecznikowej jest wyraziście kwaskowa (dzięki suszonym pomidorom), dobrze przyprawiona pieprzem i papryką. Pasta doskonale smakuje z ciemnym pieczywem oraz

Codziennik Kuchenny
Grillowany bakłażan z pastą z dyni i twarogu 99

To świetny pomysł na to, by dobrze zacząć dzień. Pyszna pasta z dyni i twarogu równie dobrze smakuje na grzance, jednak z bakłażanem stanowi duet przesmaczny

Kucharzyca
MUSZLE MAKARONOWE Z PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI 125

Makaronowe muszle nadziewane pastą z czerwonej fasoli kindney oraz suszonych pomidorów, zapieczone z mozzarellą. Pyszne wegetariańskie danie, które dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na

Kuchnia MagdaLeny
MUSZLE MAKARONOWE Z PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI 126

Makaronowe muszle nadziewane pastą z czerwonej fasoli kindney oraz suszonych pomidorów, zapieczone z mozzarellą. Pyszne wegetariańskie danie, które dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na

Kuchnia MagdaLeny
Domowy pasztet drobiowy z wątróbką 97

Domowy pasztet drobiowy z wątróbką – bez pieczenia, więc można by rzec, że raczej pasta z wątróbki , czy jak to woli smarowidło z wątróbki drobiowej. Pasztet

Kulinarne Przeboje