Miętowe guacamole

Miętowe guacamole

Miętowe guacamole

Przepis na : śniadanie

Guacamole to meksykańska pasta z awokado. Można przyrządzić ją na kilka sposobów. Podstawowymi składnikami pasty są zawsze awokado, sok z limonki oraz sól. Inne wersje mogą zawierać np. papryczkę chili, cebulę, czosnek, pomidory oraz świeżą kolendrę lub inne zioła. Moja wersja guacamole, oprócz podstawowych składników, zawiera czerwoną cebulę, świeżą kolendrę oraz świeżą miętę, a przyprawione jest nie tylko solą, ale również pieprzem cayenne. Dodatkiem są ziarenka granatu. Takie guacamole jest orzeźwiające w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.