Pieczeń jajeczno-pieczarkowa

Pieczeń jajeczno-pieczarkowa

Pieczeń jajeczno-pieczarkowa

Prosta i delikatna pieczeń świetnie nadaje się do podania z sosem do obiadu na ciepło (np. z sosem pieczarkowym), jak i na zimno na kanapki. Może stać się również świetną propozycją na Wielkanocny stół. Przepis na blachę keksówkę o wymiarach okolo 30x10cm. Składniki (10 porcji) -12 jajek -300 g pieczarek -1 duża cebula -4 łyżki startego żółtego sera -1 pęczek szczypiorku -3/4 szkl. bułki tartej -4 łyżki gęstej śmietany -2 łyżki oleju rzepakowego -1-2 łyżki majonezu -sól -pieprz Przygotowanie 10 jajek ugotować na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.