Baba ghanoush to obok hummusu jedna z najpopularniejszych past kuchni Bliskiego Wschodu. Jej podstawą jest miąższ upieczonego bakłażana i sezamowa pasta tahini. Podaje się ją zwykle z pietruszką lub kolendrą jako dodatek do chlebków pita, czy warzyw. Natomiast w Egipcie babę, posypaną pestkami granatu, można spotkać jako samodzielne danie. W polskich warunkach sprawdzi się ona jako świetne smarowidło kanapkowe. Chcąc uzyskać idealną pastę, posłuchałem rad Marty z Jadłonomii i bakłażany najpierw opal... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...